Blockchain

25 raskeste blokkjedenettverk

25 raskeste blokkjedenettverk

25 raskeste blokkjedenettverk. Lederen på denne listen er kanskje grunnen til at så mange utviklere har valgt den for å lansere sine meme-mynter.Ved å undersøke behandlingstiden til de største blokkjedenettverkene basert på total verdi låst på DeFiLlama, har CoinGecko beskrevet de raskeste basert på faktiske og realiserte transaksjoner per sekund (TPS).

Rapporten konkluderte med at Solana leder veien, etterfulgt av Sui og Binance Smart Chain. Interessant nok er verken Ethereum eller Bitcoin blant topp 15.

Solanas

Til tross for flere driftsstans de siste årene, har Solana-blokkjeden blitt den raskeste på CoinGeckos liste. Den gjennomsnittlige daglige TPS står på 1,053.7, mens nettverket satte en rekord den 6. april med litt over 1,500.

Ifølge rapporten gjør dette Solana «46 ganger raskere enn Ethereum, og mer enn 5 ganger raskere enn Polygon, som har den høyeste TPS blant Ethereum-skaleringsløsninger.»

Likevel sa CoinGecko at Solanas gjennomsnittlige TPS fortsatt er langt fra den teoretiske maksimale hastigheten på 65,000 TPS som utviklerne hevder.

CoinGecko X

Kanskje på grunn av sin hastighet og relativt lave transaksjonsgebyrer, ble Solana hjemmet til mange meme-mynter som dukket opp i denne syklusen, som WIF, BONK, BOME, POPCAT, MEW og andre.

CoinGeckos topp 3-liste avsluttes med to andre ikke-EVM-nettverk – Sui og BSC. Rapporten sa at ikke-EVM-blokkjeder i gjennomsnitt er fire ganger raskere enn deres EVM-motparter.

8 ganger raskere enn Ethereum

Polygon 8 ganger raskere enn Ethereum. Ethereum gikk over fra proof of work til proof of stake sent i 2022, men det klarer fortsatt ikke å finne en plass blant topp 15 på CoinGeckos liste. Det tar 17. plass med en gjennomsnittlig TPS på 22,7. I kontrast postet Polygon, det største lag 2-nettverket på Ethereum, 190 TPS.

«Polygon er derfor for øyeblikket den raskeste blant de største Ethereum-skaleringsløsningene og 8,4 ganger raskere enn Ethereum selv, selv om Polygon ligger langt bak de tre raskeste blokkjedene.»

Bitcoin, som er blant de få nettverkene som fortsatt bruker proof of work, er heller ikke forventet å være i topposisjonene. Verdens største blokkjede hadde en gjennomsnittlig TPS på 10,73, ifølge CoinGecko, som plasserte den på 20. plass. Interessant nok rangerte Blast, Merlin, Mode, zkLink Nova og Thorchain bak Bitcoin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display