BitcoinKrypto Nyheter

Spot Bitcoin ETF-er har nå over 1 million BTC

Spot Bitcoin ETF-er har nå over 1 million BTC

Spot Bitcoin ETF-er har nå over 1 million BTC. Flertallet av Bitcoin holdt av ETF-er finnes i amerikanske spot ETF-er. Spesielt GBTC og IBIT, som utgjør over halvparten av de totale BTC-beholdningene.

Per 24. mai holder alle Bitcoin exchange-traded funds (ETF-er) til sammen 1,002,343 BTC. Med en betydelig del allokert til amerikanske produkter blant de 32 tilgjengelige ETF-ene.

MicroStrategy’s administrerende styreleder, Michael Saylor. Understreket denne bemerkelsesverdige prestasjonen i et nylig innlegg. Og bemerket at disse 32 spot Bitcoin ETF-ene nå tilsammen besitter en mengde som tilsvarer beholdningene til den pseudonyme skaperen av kryptovalutaen, Satoshi Nakamoto.

Amerikanske Spot Bitcoin ETF-er dominerer

Denne beholdningen representerer omtrent 5 % av den totale sirkulerende tilførselen av Bitcoin på verdensbasis. Verdsatt til omtrent 70,5 milliarder dollar. De fleste er konsentrert innen amerikanske baserte spot Bitcoin ETF-er, som ble lansert i januar og raskt knuste tidligere ETF-ytelsesrekorder.

Grayscale Bitcoin Trust og BlackRock’s iShares Bitcoin Trust leder an. Med førstnevnte som holder 289,040 BTC og sistnevnte tett etter med 287,168 BTC. Sammen står disse to fondene for mer enn halvparten av den totale Bitcoin holdt av ETF-er.

Michael Saylor på X

Andre bemerkelsesverdige amerikanske ETF-er inkluderer Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust (FBTC). Som har 161,538 BTC, Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), som har 48,444 BTC, og Bitwise Bitcoin ETF (BITB), som har 36,185 BTC. Mindre aktører, som VanEck Bitcoin Trust (HODL) og Valkyrie BTC ETF (BRRR), har også bidratt til den totale reserven.

Utenfor USA leder Canadas Purpose Bitcoin ETF med 27,110 BTC, etterfulgt av Tysklands ETC Group Physical Bitcoin Fund, som har 21,005 BTC. Den nylige lanseringen av Bitcoin ETF-er i Hong Kong har lagt til 3,553 BTC til den globale reserven.

Vekst og langsiktig potensial

Siden deres lansering i januar. Har disse spot Bitcoin ETF-ene generert store handelsvolumer og overgått ytelsen til tidligere lanserte exchange-traded funds. Med over 4100 millioner dollar i eiendeler, avslørte rapporter fra første kvartal at over 20 % av amerikanske spot Bitcoin ETF-eksponeringer. Holdes av store investorer og institusjoner, inkludert hedgefond, banker og delstaten Wisconsin sin pensjonsfond.

Bitwise CIO Matt Hougan fremhevet det langsiktige potensialet til spot Bitcoin ETF-er i et nylig intervju. «Jeg tror på lang sikt kan disse utgjøre mellom en og fem prosent av det amerikanske ETF-markedet, som er et marked på 7 billioner dollar,» sa Hougan. «Jeg tror dette er et flermilliard-dollar marked bare i USA.»

Spot Bitcoin ETF-er gir investorer en måte å få eksponering mot Bitcoin gjennom en kjent ETF-struktur. De gir store institusjoner en mulighet til å få eksponering mot Bitcoin, spesielt når direkte kjøp fra en kryptobørs kanskje ikke er mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display