Hvem er

Hvem er Michael Saylor

Hvem er Michael Saylor

Hvem er Michael Saylor. Michael J. Saylor, født 4. februar 1965, er en anerkjent amerikansk entreprenør og forretningsleder. Han er mest kjent som medgründer og styreleder i MicroStrategy, et ledende selskap som tilbyr forretningsintelligens, mobilprogramvare og skybaserte tjenester. Saylor fungerte som administrerende direktør i MicroStrategy. Fra 1989 til 2022, og spilte en avgjørende rolle i selskapets vekst og suksess.

Utdanningssektoren

Utover hans prestasjoner i MicroStrategy, har Saylor også gjort betydelige bidrag innen utdanningssektoren. Han er den eneste trustee (styreleder) i Saylor Academy, en organisasjon som tilbyr gratis online utdanning til elever over hele verden, og gjør kvalitetsutdanningsressurser tilgjengelig for et bredt publikum.

Lincoln, Nebraska

Saylors vei til suksess startet i Lincoln, Nebraska, der han ble født inn i en militær familie. Faren hans tjenestegjorde som en Air Force chief master sergeant. Og familien bodde på forskjellige Air Force-baser rundt om i verden. Til slutt, da Saylor var 11 år gammel, slo familien seg ned i Fairborn, Ohio, nær Wright-Patterson Air Force Base.

Høyere utdanning

Ivrig etter å forfølge høyere utdanning og sin lidenskap for luftfart, meldte Saylor seg inn ved det prestisjetunge Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 1983. Han mottok et stipend fra Air Force ROTC, som la grunnlaget for hans studier innen aeronautics and astronautics ved institusjonen. I løpet av tiden på MIT utviklet han også en sterk interesse for teknologi og samfunn, som senere ble hans dobbeltspesialisering.

MIT

I tillegg til de akademiske strevene, viste Saylors tid på MIT seg å være et vendepunkt i hans entreprenørskapsreise. Gjennom sitt engasjement i Theta Delta Chi-fratreriet møtte han Sanju Bansal, som senere ble hans medgrunder i MicroStrategy. Deres felles lidenskap for teknologi og innovasjon la grunnlaget for deres fremtidige partnerskap.

The Federal Group, Inc.

Etter å ha fullført studiene ved MIT i 1987, stod Saylor overfor en medisinsk tilstand som hindret ham i å bli pilot, slik han først hadde ambisjoner om. Ufortrødent tok han en konsulentjobb ved The Federal Group, Inc. der han jobbet med datamodellering og simulering for et programvareintegreringsselskap. Hans ekspertise og innsikt i datamodellering ga ham anerkjennelse og muligheter til å utgjøre en betydelig innvirkning.

Internkonsulent

I 1988 ble Saylor ansatt som internkonsulent hos DuPont, der han utviklet datamodeller som hjalp selskapet å forutse markedsendringer. Hans simuleringer forutsa en kommende økonomisk nedgang i mange av DuPonts viktigste markeder i 1990, noe som viste hans bemerkelsesverdige forutseenhet og analytiske evner.

Fremskritt vært tydelig i hans prestasjoner

Gjennom hele karrieren har Saylors entreprenørielle ånd, innovative tenkning og dedikasjon til teknologiske fremskritt vært tydelig i hans prestasjoner. Fra medgrunnleggelsen av MicroStrategy til hans bidrag til nettbasert utdanning gjennom Saylor Academy, fortsetter han å etterlate seg et varig preg på teknologiens verden og utover. Som en visjonær leder vil Michael J. Saylors påvirkning utvilsomt fortsette å forme bransjer og inspirere aspirerende entreprenører i årene som kommer.

MicroStrategy

MicroStrategy er et selskap grunnlagt av Michael Saylor og Sanju Bansal med finansiering fra DuPont. I begynnelsen fokuserte selskapet på programvareutvikling for data mining, men skiftet senere fokus til programvare for forretningsinnsikt. I 1992 sikret MicroStrategy en betydelig kontrakt med McDonald’s for å utvikle applikasjoner som analyserer effektiviteten av deres kampanjer. Denne suksessen fikk Saylor til å innse potensialet for å skape forretningsinnsikt-programvare som kunne hjelpe selskaper med å få innsikt fra sine egne data.

Selskapet gjorde ham til milliardær

I juni 1998 ble MicroStrategy notert på børsen med et første tilbud av aksjer, som opplevde en betydelig økning i aksjekursen den første handelsdagen. Michael Saylors eierandeler i selskapet gjorde ham til milliardær. Han ble anerkjent for sine entreprenørielle prestasjoner, med priser fra KPMG, Ernst & Young og Red Herring Magazine, blant andre.

SEC

Imidlertid møtte MicroStrategy utfordringer i 2000 da det amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC). Anklaget Saylor og andre ledere for unøyaktig finansiell rapportering de foregående to årene. Saylor inngikk et forlik med SEC, hvor han betalte bøter og en personlig tilbakebetaling. Og verdien av selskapets aksjer gikk betydelig ned, noe som påvirket Saylors formue.

COVID-19

Under COVID-19-pandemien ble Michael Saylor kritisert for sin respons på krisen. I et memo til MicroStrategy-ansatte uttrykte han skepsis til anbefalte mottiltak. Inkludert sosial distansering og økonomiske begrensninger, og bagatelliserte alvoret i pandemiens påvirkning på global forventet levealder.

August 2022

Per 8. august 2022 trakk Saylor seg som administrerende direktør for MicroStrategy og ble utnevnt til styreleder. Mens Phong Le ble den nye administrerende direktøren. Saylor uttalte at hans fokus ville være på selskapets strategi for å anskaffe bitcoin og relaterte påvirkningsinitiativer.

Unøyaktige rapportering av finansielle resultater

SEC-undersøkelse: I mars 2000 fremmet det amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) anklager mot Michael Saylor og to andre ledere i MicroStrategy. Anklagene dreide seg om selskapets unøyaktige rapportering av finansielle resultater for de to foregående årene. I desember 2000 inngikk Saylor en avtale med SEC. Uten å innrømme noen skyld. Hvor han betalte $350 000 i bøter og også tilbakeførte $8,3 millioner fra sine personlige midler. Som følge av omjusteringen av de finansielle resultatene, gikk verdien på MicroStrategy-aksjene ned. Noe som førte til at Saylors nettoverdi falt med $6 milliarder.

Mine tanker om COVID-19

Kritikk av COVID-19-respons: Den 16. mars 2020 sendte Michael Saylor ut et 3000-ords memo. Med tittelen «Mine tanker om COVID-19» til alle ansatte i MicroStrategy. I memoen kritiserte han mottiltakene som ble anbefalt mot sykdommen. Og uttrykte sin tro på at å omfavne sosial distansering og økonomiske begrensninger var skadelig og sjelslukkende. Han spådde at selv i et verste-case-scenario ville påvirkningen på global forventet levealder være minimal. Og kun redusere den med noen få uker. Saylor uttalte også at han ikke ville stenge MicroStrategy-kontorene med mindre han var pålagt å gjøre det juridisk. Memoen ble kortvarig lagt ut på Reddit før den ble repostet i Washington Business Journal.

21 454 Bitcoins

Bitcoin-investering: I juli 2020, under MicroStrategys kvartalsvise inntektskonferanse. Kunngjorde Saylor selskapets intensjon om å utforske investeringer i alternative eiendeler som Bitcoin og gull, istedenfor å holde på kontanter. I august 2020 investerte MicroStrategy $250 millioner av sine kontantreserver for å kjøpe 21 454 Bitcoins.

Øke sin beholdning av Bitcoin

I løpet av de påfølgende månedene fortsatte MicroStrategy å øke sin beholdning av kryptovalutaen Bitcoin. I september 2020 la de til Bitcoins verdt $175 millioner, og i begynnelsen av desember 2020, ytterligere 50 millioner. Innen 21. desember 2020 hadde selskapet samlet 70 470 Bitcoins. Til en verdi av $1,125 milliarder til en gjennomsnittspris på $15,964 per Bitcoin.

90,531 Bitcoins

Per 24. februar 2021 hadde MicroStrategy anskaffet totalt 90,531 Bitcoins. Til tross for bekymringer fra observatører. Avviste Saylor, som kontrollerer 70% av MicroStrategys aksjer, tanken om at selskapet ble en Bitcoin-investeringsfond eller en børsnotert fond (ETF).

Michael Saylor avslørte personlig at han hadde 17,732 Bitcoins i oktober 2020. Kjøpt til en gjennomsnittspris på $9,882, og per oktober 2021 hadde han ikke solgt noen av dem.

414.4 millioner

Mellom 1. oktober og 29. november 2021 kjøpte MicroStrategy ytterligere 7,002 Bitcoins for omtrent 414.4 millioner dollar. Til en gjennomsnittspris på $59,187, noe som brakte den totale beholdningen til 121,044 Bitcoins.

Per april 2023 hadde MicroStrategy kjøpt 140,000 Bitcoins til en gjennomsnittspris av $29,803.

I august 2022 trakk Saylor seg som administrerende direktør for MicroStrategy. Men fortsatte som styreleder for å fokusere mer på Bitcoin-relaterte saker.

Skattesvindel

Sak om skattesvindel i District of Columbia. Den 31. august 2022 saksøkte statsadvokaten for District of Columbia Michael Saylor for skattesvindel. Og anklaget ham for å ulovlig unngå å betale mer enn 25 millioner dollar i D.C. Skatter ved å late som om han var bosatt i andre jurisdiksjoner. I tillegg ble MicroStrategy anklaget for å samarbeide med Saylor for å lette hans skatteunndragelse ved å feilrapportere hans bostedsadresse. Til de lokale og føderale skattemyndigheter og unnlater å tilbakeholde D.C. skatter. Saylor kom med en uttalelse der han uttrykte uenighet med District of Columbia sin posisjon. Og uttrykte at han ser frem til en rettferdig løsning i retten.

The Mobile Wave

The Mobile Wave: I juni 2012 utga Michael Saylor boken «The Mobile Wave. How Mobile Intelligence Will Change Everything,» utgitt av Perseus Books. Boken utforsker trender innen mobilteknologi og diskuterer deres potensielle påvirkning på ulike sektorer, inkludert handel, helsevesen, utdanning og utviklingsområder. Den fikk betydelig oppmerksomhet og suksess, og havnet på New York Times’ bestselgerliste i august 2012. Der den rangerte syvende i kategorien for hardcover non-fiction-bøker. Den nådde også femteplass på Wall Street Journals bestselgerliste for hardcover forretningsbøker i juli 2012.

Saylor Academy: I 1999 grunnla Michael Saylor The Saylor Foundation. Senere omdøpt til Saylor Academy, der han fungerer som eneste styreleder. I 2008 lanserte stiftelsen Saylor.org, et initiativ som tilbyr gratis utdanning. Plattformen har som mål å gi tilgjengelige og kvalitetsutdanningsressurser til elever over hele verden.

Selvfølgelig! Her er den oppdaterte tabellen oversatt til norsk:

Forbes-listerPersonlig statistikkVisste du at?
#1818 Milliardærer (2022) Falt av i 2023Alder: 58Saylor bidro til å utløse den institusjonelle Bitcoin-boomen i desember 2020, da MicroStrategys Bitcoin-eierskap passerte 1 milliard dollar.
#4 Rikeste innen kryptovaluta (2021)Kilde til formue: kryptovaluta, selvlært
Bosted: Vienna, Virginia
Statsborgerskap: USA
Sivilstatus: Singel
Utdanning: Bachelor of Arts/Science, Massachusetts Institute of Technology
Michael SaylorFormue. 1,3 milliarder dollar. Pr 7. August. 2023
Verdensrang: #2181 (per 7. august 2023)
Kildet Forbes Wikepedia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display