Hva er

Hva er altcoins

Hva er altcoins

Hva er altcoins. Altcoins er generelt definert som alle kryptovalutaer andre enn Bitcoin (BTC). Noen mennesker betrakter imidlertid altcoins som alle kryptovalutaer unntatt Bitcoin og Ethereum (ETH), fordi de fleste kryptovalutaer er gaffelkopier fra en av de to. Noen altcoins bruker ulike konsensusmekanismer for å validere transaksjoner, åpne nye blokker, eller forsøke å skille seg ut fra Bitcoin og Ethereum ved å tilby nye eller ekstra funksjoner eller formål.

De fleste altcoins er designet og utgitt av utviklere med ulike visjoner eller bruk for deres tokens eller kryptovaluta. Lær mer om altcoins og hva som skiller dem fra Bitcoin.

Betydning

Begrepet altcoin refererer til alle kryptovalutaer unntatt Bitcoin (og for noen, Ethereum). Det er titusenvis av altcoins på markedet. Altcoins kommer i flere typer basert på hva de ble designet for. Fremtiden til altcoins er umulig å forutsi. Men hvis blokkjeden de ble designet for fortsetter å bli brukt og utviklet, vil altcoins fortsette å eksistere.

Forståelse av Altcoins

Altcoin» er en kombinasjon av ordene «alternativ» og «mynt.» Begrepet inkluderer generelt alle kryptovalutaer og tokens som ikke er Bitcoin. Altcoins tilhører blokkjedene de ble eksplisitt designet for. Mange er forgreninger – en splittelse av en blokkjede som ikke er kompatibel med den opprinnelige kjeden – fra Bitcoin og Ethereum. Disse forgreningene har vanligvis mer enn én grunn til å oppstå. De fleste av gangene er det en gruppe utviklere som er uenige med andre og går for å lage sin egen mynt.

Mange altcoins brukes innenfor sine respektive blokkjeder for å oppnå noe, for eksempel ether, som brukes i Ethereum for å betale transaksjonsgebyrer. Noen utviklere har skapt forgreninger av Bitcoin og kommet tilbake som et forsøk på å konkurrere med Bitcoin som betalingsmetode, som for eksempel Bitcoin Cash.

Blokkjede og token

Andre gaffler eller utvikles fra bunnen av, i et forsøk på å lage en blokkjede og token som appellerer til en spesifikk bransje eller gruppe, slik som Ripples forsøk på å tiltrekke seg bankbransjen med et raskere betalingssystem.

Skaperne angivelig opprettet Dogecoin, den populære meme-mynten, som noe av en spøk. Den gafflet fra Litecoin, som i seg selv gafflet fra Bitcoin i 2011. Uansett hensikten bak opprettelsen, var den fortsatt designet for å være en digital betalingsmetode.

Altcoins forsøker å forbedre de oppfattede begrensningene til hvilken som helst kryptovaluta og blokkjede de er gafflet fra eller konkurrerer med. Den første altcoin var Litecoin, gafflet fra Bitcoin-blokkjeden i 2011. Litecoin bruker en annen proof-of-work (PoW) konsensusmekanisme enn Bitcoin, kalt Scrypt (uttalt es-krypt), som er mindre energikrevende og raskere enn Bitcoin’s SHA-256 PoW konsensusmekanisme.

Ether er en annen altcoin. Imidlertid ble den ikke gafflet fra Bitcoin. Vitalik Buterin, Dr. Gavin Wood, og noen få andre designet den for å støtte Ethereum.. Verdens største blokkjede-baserte skalerbare virtuelle maskin. Ether (ETH) brukes til å betale nettverksdeltakere for transaksjonsvalideringsarbeidet maskinene deres gjør.

Typer Altcoins

Altcoins kommer i ulike varianter og kategorier. Her er en kort oppsummering av noen av typene av altcoins og hva de er ment å brukes til. Det er mulig for en altcoin å falle inn under mer enn én kategori, slik som TerraUSD, som var en stablecoin og nytte-token.

Betalings-Token

Som navnet antyder, er betalings-token designet for å bli brukt som valuta – for å utveksle verdi mellom parter. Bitcoin er det fremste eksemplet på et betalings-token.

Stablecoins

Kryptovalutahandel og bruk har vært preget av volatilitet siden lansering. Stablecoins har som mål å redusere denne generelle volatiliteten ved å knytte verdien til en kurv med varer, slik som fiatvalutaer, edle metaller eller andre kryptovalutaer. Kurven er ment å fungere som en reserve for å innløse innehavere hvis kryptovalutaen mislykkes eller møter problemer. Prisfluktuasjoner for stablecoins er ikke ment å overstige et smalt område.

Betydelige stablecoins inkluderer Tether’s USDT, MakerDAO’s DAI, og USD Coin (USDC). I mars 2021 kunngjorde betalingsprosessorgiganten Visa Inc. (V) at de ville begynne å avregne noen transaksjoner på sitt nettverk i USDC over Ethereum-blokkjeden, med planer om å rulle ut ytterligere avregningsløsninger.

Sikkerhetstokene

Sikkerhetstokene er tokeniserte eiendeler tilbudt på børser. Tokenisering er overføringen av verdi fra en eiendel til en token. Som deretter blir gjort tilgjengelig for investorer. Enhver eiendel kan tokeniseres, slik som eiendom eller aksjer. For at dette skal fungere, må eiendelen være sikret og holdt. Ellers er tokenene verdiløse fordi de ikke ville representere noe. Sikkerhetstokene reguleres av Securities and Exchange Commission fordi de er designet for å fungere som verdipapirer. I 2021 fullførte Bitcoin-lommeboksfirmaet Exodus vellykket en Securities and Exchange Commission-kvalifisert Reg A+ token-tilbud, noe som tillot at 75 millioner dollar. Aksjer av vanlige aksjer ble konvertert til token på Algorand-blokkjeden. Dette historiske arrangementet var den første digitale eiendomssikkerheten som tilbød egenkapital i en amerikansk utsteder.

Nytte-Token

Nytte-token (Utility Tokens) brukes til å tilby tjenester innenfor et nettverk. For eksempel kan de brukes til å kjøpe tjenester, betale nettverksgebyrer eller innløse belønninger. Filecoin, som brukes til å kjøpe lagringsplass på et nettverk og sikre informasjonen, er et eksempel på et nytte-token.

Ether (ETH) er også et nytte-token. Det er designet for å bli brukt i Ethereum-blokkjeden og virtuelle maskin for å betale for transaksjoner. Den stabile mynten USTerra bruker nytte-token for å forsøke å opprettholde sin kobling til dollaren – som den mistet 11. mai 2022 – ved å lage og brenne to nytte-token for å skape nedadgående eller oppadgående press på prisen.

Nytte-token kan kjøpes på børser og holdes, men de er ment å brukes i blokkjeden for å holde den fungerende.

Meme-mynter

Som navnet antyder, er meme-mynter inspirert av en spøk eller en tullete tilnærming til andre velkjente kryptovalutaer. De får typisk raskt popularitet, ofte hypet online av prominente påvirkere eller investorer som prøver å utnytte kortsiktige gevinster.

Mange refererer til den skarpe økningen i denne typen altcoins i april og mai 2021 som «meme-mynt-sesongen,» der hundrevis av disse kryptovalutaene opplevde enorme prosentvise gevinster basert på ren spekulasjon.

En innledende mynttilbud initial coin offering (ICO) er kryptovalutaindustriens tilsvarende til en børsintroduksjon (IPO). Et selskap som ønsker å skaffe penger for å lage en ny mynt, app eller tjeneste lanserer en ICO for å skaffe midler.

Governance Tokens

Styre-Token gir innehavere visse rettigheter innenfor en blokkjede, for eksempel å stemme for endringer i protokoller eller å ha en stemme i beslutningene til en desentralisert autonom organisasjon (DAO). Fordi de vanligvis er innfødte til en privat blokkjede og brukes til blokkjedens formål. Er de nytte-token, men har kommet til å bli akseptert som en egen type på grunn av deres formål.

Fordeler og ulemper med Altcoins

FordelerUlemper
Forbedrer svakhetene til enLavere popularitet og mindre markedskapasitet
annen kryptovalutaMindre likviditet enn Bitcoin
Høyere overlevelsesgradVanskelig å bestemme bruksområder
Tusenvis å velge mellomMange altcoins er svindel eller har mistet
utvikler- og fellesskapsinteresse

Fordeler Forklart

Altcoins er «forbedrede versjoner» av kryptovalutaen de stammer fra fordi de sikter mot å plugge oppfattede svakheter. Altcoins med mer nytte har bedre sjanser for å overleve fordi de har bruksområder, slik som Ethereum’s ether. Investorer kan velge blant et bredt utvalg av altcoins som utfører ulike funksjoner i kryptoøkonomien.

Ulemper Forklart

Altcoins har et mindre investeringsmarked sammenlignet med Bitcoin. Bitcoin har generelt ligget over 40% av det globale kryptomarkedet siden mai 2021. Altcoin-markedet kjennetegnes av færre investorer og mindre aktivitet, noe som resulterer i tynn likviditet. Det er ikke alltid enkelt å skille mellom ulike altcoins og deres respektive bruksområder, noe som gjør investeringsbeslutninger enda mer kompliserte og forvirrende. Flere «døde» altcoins endte opp med å synke investorpenger.

Fremtiden til Altcoins

Diskusjoner om fremtiden til altcoins og kryptovalutaer har en forhistorie i omstendighetene som førte til en føderalt utstedt dollar på 1800-tallet. Forskjellige former for lokale valutaer sirkulerte i USA. Hver hadde unike egenskaper og ble støttet av et annet instrument.

Lokale banker utstedte også valuta, noen ganger støttet av fiktive reserver. Denne mangfoldigheten av valutaer og finansielle instrumenter parallellerer den nåværende situasjonen i altcoin-markedene. Det er tusenvis av altcoins tilgjengelig i markedene i dag, hver hevder å tjene et annet formål og marked.

Den nåværende tilstanden i altcoin-markedene er lite sannsynlig å konsolidere seg til en enkelt kryptovaluta. Men det er også sannsynlig at de fleste av de tusenvis av altcoins som er oppført i kryptomarkedene, ikke vil overleve. Altcoin-markedet vil sannsynligvis samles rundt mange altcoins – de med sterk nytteverdi, bruksområder og et solid formål for blokkjeden – som vil dominere markedene.

Hvis du ser etter å diversifisere innenfor kryptomarkedet, kan altcoins være mindre kostbare enn Bitcoin. Imidlertid er kryptomarkedet, uansett type mynt, ungt og volatilt. Kryptovalutaen finner fortsatt sin rolle i den globale økonomien, så det er best å nærme seg alle kryptovalutaer forsiktig.

Hva er den beste altcoinen å investere i?

Den beste altcoinen å investere i avhenger av din økonomiske situasjon, mål, risikotoleranse og markedets omstendigheter. Det er best å snakke med en finansiell rådgiver for å hjelpe deg med å avgjøre hvilken som er best for deg.

Hva er de øverste 3 altcoinsene?

I prosentandel av markedet er de øverste tre altcoinsene ETH, USDT og BNB.

Er det bedre å investere i Bitcoin eller Altcoins?

Hvilken kryptovaluta som er bedre, er et subjektivt argument basert på en investors økonomiske forhold, investeringsmål, risikotoleranse og tro. Du bør snakke med en profesjonell finansiell rådgiver om å investere i kryptovaluta før du kjøper noen.

Oppsummert

Altcoins er enhver kryptovaluta som ikke er Bitcoin (eller Ethereum). Det er tusenvis av altcoins på markedet, så det er vanskelig å vite hvilke som kan være legitime og hvilke som ikke er det. Det er best å lese all dokumentasjon bak kryptovalutaen. Hvis det er et formål for blokkjeden og tokenet, kan det være verdt å følge med – hvis ikke, bør du vurdere andre mynter eller investeringer. Hvis du er usikker, snakk med en finansiell rådgiver som er kjent med kryptovalutaer for å lære mer om dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display