Krypto Nyheter

Nassim Taleb negativ til bitcoin

Nassim Taleb negativ til bitcoin

Nassim Taleb negativ til bitcoin. Forfatteren bak «Black Swan» Dømmer krypto markedet nord og ned. Han ser på krypto markedet bitcoin som en kult. Han er meget negativ til Bitcoin, og annen kryptovaluta. I en uttalelse så har han sagt at han alltid har vært en kritiker av bitcoin, og at krypto valuta ikke en gang er bra nok for hvitvasking av penger. Det kan tolkes dit hen at han, mener krypto er en så dårlig valuta. At det ikke er attraktivt for noen, ei heller kriminelle.

Det var under bloomberg sin invest conference, han kom med sitt syn på krypto valuta.

I motsetning til Cathie Wood, som spår en bitcoinpris på 1 million dollar. Kan det ikke sies at Wood og Taleb, ikke har det samme synet på fremtiden til krypto-markedet. Og det er mildt sagt. Han er ikke nådig i sine uttalelser mot krypto.

En smitsom sykdom

Han er overbevist om at myndighetene kommer til og sette en stopper for bitcoin, og alt som har med krypto og gjøre. Han har også uttalt at myndigheten kan lett erstatte bitcoin, eller hvilken som helst krypto valuta om de ønsker det.

Mr Taleb har fordømt krypto markedet hele tiden. og sett på det som en «smittsom sykdom» og hevder også at de som driver med krypto og investerer i krypto valuta, har utviklet seg til en slags type kult. Han legger også til at dette er første gangen man har sett det. og at den miksen, ikke kommer til og gå bra.

Hva man skal tenke og gjøre når slike uttalelser kommer. Det finnes mange skjulte agendaer med de som har makt. Men utviklingen i pengemarkedet, har alltid skjedd og forandret seg. Og mennesker har alltid vært pessimistiske. Spesielt om de selv ser at det er vanskelig for de og tjene penger på det.

Utviklingen

Utviklingen er noe man ikke tenker på. Skal man gå litt tilbake i tid. Begynte man og bytte kjøtt mot varer. Klær mot for eksempel sauekjøtt, for og nevne et lite eksempel. Gull og sølv, var og inne i bildet. For de som ikke hadde, det, var byttehandel og bytte arbeid det man kunne ta til takke med. Det fantes jo og gull og sølvmynter. Det utviklet seg videre, til at kronen kom. Det var da femkroninger i papirutgaver, det var tiøringer og kronestykker. Den økonomien ble bedre. Og det ble lettere og lettere å handle med mynter, slik vi kjenner de i dag.

sjekkhefte

Etter en stund gikk man over til sjekkhefter. Hvor man skrev sjekker. Dette var en dramatisk overgang, i fra fysiske penger. Her fant man og store kritikere. Det var allikevel parallelt med penger. Det var mange grunner til at sjekkhefter forsvant. Men nå holder vi oss bare til hvordan det har utviklet seg.

Kortene

Kortene kom. Også her var det parallelt med kontanter. Kredittkort var ny og mystisk. Bankkort ble mer og mer populært. Vi gikk sagte men sikkert over til den digitale verdenen. Men også når overgangen i fra kontanter til bankkort, var det skeptikere. Og det var de som kun, stolte på kontanter. Det er det forsåvidt enda og. De som liker kontanter. Det finnes og egne Facebook gruppen, ja til kontanter. Men utviklingen fortsatte, uavhengig av skeptikere.

Nå er det de aller fleste som bruker bankkort. Noen bruker til og med kun telefonen. Vi har også vips, hvor man overføre penger uten og blunke. Med noen tastetrykk på telefonen.

krypto-valuta

Og det siste, er altså krypto-valuta. Noen er positive, og andre er skeptiske. Det er for mange nytt. Og det er heller ikke alle som har satt seg inn i blokkjede/blockhain teknologien. Og derfor er negativ til det nye. Bitcoin kom tross alt ikke før i 2009. Og det er kun de siste årene at det har blitt lettere og handle med krypto, samt og skaffe seg kryptovaluta. Jo lettere tilgangen har blitt, jo flere har begynt og bruke den.

Og høre på de som snakker for, eller imot. Det må man bestemme selv, men noen av svarene kan man få, ved og se på historien. Hvordan teknologien har utviklet seg. Vi går fortsatt inn, i en mer og mer digital verden.

Skal man allikevel gi et kort motsvar. Så er den, valutaen som blir brukt til mest kriminell, handel. Er det den amerikanske dollaren. Både når det gjelder narkotika, og våpenhandel. Men det er vel kanskje poenget til Mr Taleb…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display