Krypto Nyheter

Kuwait forbyr krypto

Kuwait forbyr Krypto

Kuwait har forbudt kryptovaluta for å bekjempe hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme. Dette i samsvar med kravene fra Financial Action Task Force (FATF). Ifølge en kunngjøring som ble lagt ut på myndighetenes side for Capital Markets Authority (CMA).

Regjeringen forbyr ikke bare kryptovaluta som betalingsmiddel, men forbyr også all Bitcoin-mining. Og forbyr aktører om og søke om lisens for og omsette digitale valutaer. Regjeringen påpekt,e at de tidligere aldri hadde godkjent en lisens for kryptotjenester før.

Gjeldende kryptovalutaer

«Gjeldende kryptovalutaer har ingen juridisk status og utstedes ikke eller støttes av noen regjering, og de er heller ikke knyttet til noen eiendel eller utsteder,». «Prisene på disse eiendelene drives alltid av spekulasjon som utsetter dem for en brå nedgang.»

CMA oppfordret også borgere til å være forsiktige når de vurderer potensielle investeringer i kryptovalutaer. De påpekte de høye risikoene som kan utsette publikum for betydelige økonomiske skader.

Kuwaits anti-krypto holdning

Kuwaits anti-krypto holdning er betydelig annerledes enn måten nærliggende Gulf-stater. Som De forente arabiske emirater: Saudi-Arabia og Bahrain har håndtert kryptovalutaer på tidligere.

Bahrain ga i fjor en lisens som tjenesteleverandør av kryptoaktiva til Binance. Tidligere i år meldte Saudi-Arabia at deres 620 milliarder dollar fond. Hadde investert i omtrent 40, amerikanske fond, hvorav mange fokuserer på krypto og blokkjede.

Bekjempe Hvitvasking og Terror

Det er mange myter når det kommer til kryptovaluta. Noen av de har faktisk, de Kuwaitske myndighetene brukt som utgangspunkt selv. Det er greit for en myndighet og forby kryptovaluta, men da er det greit og gjøre det på de riktige premissene.

Krypto og Terror. Vel, den valutaen som blir mest brukt når det gjelder terror er den amerikanske dollaren. Ikke krypto, krypto. Det og omsette krypto på den måten, vil være meget utfordrende.

Hvitvasking av penger. Det er mulig det blir forsøkt gjort. Men det må være i liten skala. Det er rett og slett fordi, vi lever i en digital verden. Og alle transaksjoner som skjer med et kort, blir loggført. Man kan kjøpe det man vil, med kryptovaluta. Men skal man hvitvaske, penger via krypto. Så er det det samme som og «pisse i buksa for og holde varmen».

Rett og slett fordi, det blir som en boomerang. Man kan ikke kjøpe et hus, bil eller fly uten at man får spørsmål hvor pengene kommer i fra.

Fører man inn mye penger på en wallet, og begynner og handle. Da må man i vert fall begrense pengebruken. Da er poenget borte, og pengene/kryptovalutaen blir som luft.

Du kan lese artikkelen på coindesk Og link til CMA.

Et forbud bygget på misforståelser

Kuwait forbyr Krypto på feil grunnlag. Det er rett og slett et forbud som er bygd på misforståelser eller rettere sagt. Liten til ingen forståelse. Og det er kunskapsløshet. Nå kommer det nok ikke til og ta så veldig lang tid, før denne loven blir reversert igjen. Grunnen er at resten av verden, åpner seg sakte men sikkert opp, for den nye teknologien.

Og det landet som blir hengende mest etter, vil og da tape mest penger.

One thought on “Kuwait forbyr krypto

  • Jan Vidar Morewood

    Heia Røkke!!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *