Hva er Krypto

Hva er kryptovaluta valutaen.no

Hva er Krypto. Dette er en kort innføring i hva kryptovaluta er, og hva den brukes til og hvordan man kan handle med den. Lære det du trenger, før du investerer i kryptomarkedet.

Kryptomarkdet har blitt større og større for hvert eneste år. Bitcoin er en kjent kryptovaluta. Markedet er fullt opp av muligheter, og nyskapte millionærer. Men, det er også mennesker som dessverre har tapt penger i markedet og. Det og ha en forståelse av hva det er, er noe som er avgjørende.

Hva er Kryptomarkedet

Kryptomarkedet refererer til markedet for kryptovalutaer, også kjent som digitale valutaer eller cryptocurrencies. Kryptovalutaer er digitale eller virtuelle valutaer som bruker kryptografi for å sikre og bekrefte transaksjoner. De er desentraliserte og opererer uavhengig av en sentral myndighet, for eksempel en sentralbank.

bredt spekter av kryptovalutaer

Kryptomarkedet består av et bredt spekter av kryptovalutaer, inkludert de mest kjente som Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH), samt mange andre mindre kjente valutaer. Disse valutaene er basert på blockchain-teknologi, som er et offentlig distribuert hovedbokssystem som registrerer alle transaksjoner som har funnet sted.

Hvordan handle

Den enkleste måten og se på valutamarkedet på, er og sammenligne det med valutamarkedet. Vi er vant med penger som et fysisk betaling og investeringsmiddel, som mynter og papirpenger. Kryptovaluta er akkurat det samme, som en fysisk valuta. Bortsett fra at kryptovaluta er digital valuta. Det vil si at den ikke er fysisk men at man er avhengig av en pc eller mobil for og oppbevare eller handle den. Det er mange positive fordeler med denne valutaen.

Som en vanlig valuta

Og som en vanlig valuta, vil også kryptovaluta stige og synke i verdi. Men krypto markedet blir større og større, og flere og flere for øynene sine opp og ser det positive potensialet i dette markedet.

Den er bort imot umulig og forfalske, i motsetning til vanlige penger. Mange kryptovalutaer er desentralisert, og er knyttet opp mot en blokchain/bokkjede teknologi.

Offentlige myndigheter

De er som regel ikke utstede av offentlige myndigheter. Norges Bank, har ikke en kryptovaluta (Enda, i skrivende stund) Men markedet vokser så raskt, og gir deg muligheter til og handle ekte varer i tillegg til og investere. Så det er etter mitt syn, kun et spørsmål om tid før dette kommer også. Men det vil ta lang tid, veldig lang tid.

Er kryptovaluta lovlig?

Ja, kryptovaluta er lovlig, men det betyr ikke at alle banker liker det og er en like stor fan av det som private mennesker. Men det finnes også finansielle institusjoner og profilerte mennesker som har satset på valutamarkedet. Som for eksempel:

Seetee

Kjell Inge Røkke, som har startet sitt eget kryptoselskap. Og kjøpte Bitcoin for en halv milliard igjennom kryptovaluta selskapet «Seetee». Og har en tro på at Bitcoin, som er den mest kjente og største kryptovalutaen, kommer til og vokse seg enda større i lang tid fremover. Artikkelen ble opprinnelig skrevet i e24 og kan leses i sin helhet her

Skatter av pengene man tjener

Selv om at myndighetene og mange banker ikke liker kryptovaluta, så må man allikevel, og de forlanger at man skatter av pengene man tjener. Så her er det en sak av to sider. De ønsker ikke at du skal bruke valutaen, og vil ikke anerkjenne den som en valuta. Og store investorer som har pengene sine i aksjemarkedet, sier og fraråder og investere i den digitale valutaen, så er den allikevel anerkjente. Siden man må og skal oppgi den.

Lovlig valuta

For det bør ikke og skal ikke brukes som en ulovlig valuta. Det er med andre ord en lovlig valuta og bruke. Likeså, kan man og få avskrivninger av eventuelle tap, man skulle få i valuta markedet. Da er det ingen god ide og ikke føre opp inntekter, da kan man heller ikke føre opp tap senere og få et eventuelt skattefradrag.

Tilbake til lovligheten. Som nevnt, er den lovlig. Men hvorfor liker ikke alle bankene kryptovaluta? Vel, kort fortalt, er fordi at bankene ikke har innsyn eller kontroll over deg og dine penger om du setter pengene dine i kryptovaluta. Du gjør hva du ønsker med dine penger, uten at noen kan legge seg borti hva du bruker de på. Du kan og få egne kort, debet kort.

Kortet i butikken din,

Da kan du betale med kortet i butikken din, eller på puben, om du ønsker det. Uten at noen får vite at du har vært der, ved og se igjennom banktransaksjonene dine, siden dette er knyttet opp din virtuelle/digitale konto som kun du har tilgang og oversikt over. Du kan sende penger til andre venner og gjøre private kjøp. Det har vært annonser på finn.no hvor de gir deg muligheten og betale i kryptovaluta.

Kan hvem som helst ta pengene dine

Kan hvem som helst ta pengene dine? NEI. Det er meget strengt, når det kommer til beskyttelse av dine digitale valutaer som du måtte inneha. De er kraftig passordbeskyttet, både med koder du må skrive ned og ikke ha på din data. Som og ha de på en papirlapp i en safe, eller andre sikre steder du ikke kommer til og miste det, eller uvedkommende ikke har adgang.

2FA (Two-factor authentication)

Det er og sikret med et passord, som du må taste inn og du kan koble inn 2fa. Noe som gjør den veldig sikker. Men det er aldri noe garanti. Som også gjelder din bank, hvor pengene dine er forsikret opp til 2 millioner i bankgarantifondet/bankenessikringsfond Har du noe over det, og en bank skulle gå konkurs, kan pengene dine være borte.

Ønsker du og daytrade valuta, eller investere i valuta for pengene sin del. Hvor du eier valutaen kun for en kort periode? Finnes det mange plasser du kan trade, som foreksempel tradview og binance for og nevne to av mange aktører Binance har også sin egen kryptovaluta, som heter BNB. Som man også står fritt til og handle.

Kan hvem som helst lage sin egen kryptovaluta?

Kan hvem som helst lage sin egen kryptovaluta? Ja det, kan de. Men det betyr ikke at det er helt Texas fordi. Selv om at noen av de digitale valutaene er uforutsigbare, skal de ha ligget ute en god stund, før de blir tatt inn i varmen på de mest seriøse kryptobørsene. Dette, er nettopp for og unngå at du skal tape penger.

Men dette har også skjedd, med «fiat money» altså, ekte penger. «Black Wendsday», hvor investeringslegenden George Soros var dypt innblandet Når den Engelske økonomien kollapset.

Hvordan overfører jeg min kryptovaluta

Hvordan overfører jeg min kryptovaluta, tenker du kanskje? Dette gjøres ved og bruke «lenker» i fra din wallet til mottakers wallet. Eller digitale pengebok, om du ønsker. Du sender den enten via epost, tekstmelding, messenger, scanne QR kode, eller på annen måte hvor de kan få den lenken av koder med deg. Da limer de den inn i sin egen wallet. Du har på forhånd, tastet inn beløpet du ønsker og overføre, som ligger i den koden. Og da når de limer den inn i sin wallet, er pengene på vei.

Kort fortalt

Hørtes dette komplisert ut? Neida. Kort fortalt. Log inn på din wallet. send money, sum penger og vips så sender du koden. I stede for og trykke betal i nettbanken. Enkelt og greit. Du kan lagre dine mottakere, som familie og venner etter første gang du har sendt penger. Da er det bare og logge inn og trykke send penger (send money) taste inn beløp, og trykke send. Vips, så er de på vei.

Hvordan kan du kjøpe kryptovaluta

Hvordan kan du kjøpe kryptovaluta? Det kan gjøres via ditt visa kort. Du legger inn din info, som du gjør på hvilken som helst annen nettside som du handler fra. Og vips så har du kjøpt, din ønsket, digitale valuta. Som du står fritt til og sende videre, handle eller bytte den inn i annen digital valuta.

Så det er mye positivt med den nye valutaen. Men også sine svakheter.

Den digitale valutaen vokser

Og etter hvert som den «yngre» generasjonen som vokser opp med den digitale valutaen vokser opp, og får sine posisjoner i næringslivet, kommer dette bare til og øke og gi oss, enda større muligheter fremover. Krypto er nytt, på samme måte som når de gikk over fra sjekkhefte til og kun bruke kontanter. Da var det og en stor pessimisme, eller når man gikk mer og mer over i fra kontanter til kort og betaling med kort.

Alt som er nytt for de eldre, er ofte ikke så veldig attraktivt. Men de følger med på strømmen, og utviklingen vil fortsette. Kryptovaluta, vil bl mer og mer tilgjengelig for absolutt alle og bruke.

Egne penger

Du gjør hva du ønsker med dine egne penger, når du vil hvor du vil. Det er kun deg og pengene når du bruker digital valuta. Men husk og oppgi de i selvangivelsen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*