BlockchainKrypto NyheterKryptovaluta

Utviklingsland leder an i implementeringen av kryptovaluta

Utviklingsland leder an i implementeringen av kryptovaluta

Utviklingsland leder an i implementeringen av kryptovaluta. I dagens diskusjon om å etablere et globalt rammeverk for regulering av kryptoaktiva. Presenterer en fersk rapport fra et internasjonalt kryptoforskningsfirma et spennende perspektiv. Nemlig at utviklingsland er i front når det gjelder å omfavne kryptoaktiva. Den nylig publiserte utgaven av Chainalysis’ Global Crypto Adoption Index plasserer India på toppen av listen over land som leder an i kryptoadopsjon. India følges deretter av Nigeria og Vietnam. Interessant nok består resten av de ti beste landene hovedsakelig av utviklingsland, med USA som eneste unntak på fjerdeplass.

Ukraina og sanksjonsbelagte Russland

Selv krigsrammede Ukraina, og sanksjonsbelagte Russland. Der bruken av krypto har skutt i været etter krigens begynnelse i 2022. Finner seg på denne listen – Ukraina inntar en imponerende femteplass, mens Russland ligger på en respektabel 13. plass. En bemerkelsesverdig observasjon fra årets rangering. Er den dominerende tilstedeværelsen av land i Sentral-Asia, Sør-Asia og Oseania blant lederne i kryptoadopsjon. Aktuelle land i denne regionen inkluderer åtte av de tjue beste, og de fleste faller inn under kategorien utviklingsland.

Kryptoadopsjonen

Rapporten påpeker at selv om kryptoadopsjonen har hatt en nedgang det siste året, har utviklingslandene vært pådrivere for gjenopprettingen. «Lower Middle Income (LMI)»-landene. En klassifisering brukt av Verdensbanken for land med bruttonasjonalinntekt per innbygger mellom 1,086 dollar og 4,255, dollar. Har opprettholdt sin totale adopsjon på grasrotnivå over nivået fra tiden før den siste kryptooppturen i juli-september 2020, ifølge rapporten.

Raj A Kapoor

I en samtale med WION deler Raj A Kapoor. Grunnleggeren av India Blockchain Alliance, sin innsikt om at inflasjon fungerer som en betydelig motivator for utviklingsland. Når det gjelder å omfavne kryptovalutaer. «Kryptovalutaer med begrenset tilbud blir sett på som en beskyttelse mot inflasjon. De gir et alternativ til nasjonale valutaer som er utsatt for devaluering,» forklarer Kapoor.

Sharat Chandra

Kryptoevangelist Sharat Chandra. Legger til et interessant perspektiv ved å hevde at kryptovalutaer oppfattes som et verktøy for økt økonomisk inkludering i utviklingsland. Han nevner spesielt at Web3-baserte spill. Spesielt de med klare modeller for å tjene mens man spiller, og desentraliserte finansprodukter, har fått stor aksept i utviklingsland.

El Salvador, som nylig gjorde Bitcoin til lovlig betalingsmiddel. For å fremme økonomisk inkludering blant de ubankede delene av befolkningen, er bemerkelsesverdig nok ikke blant de 20 øverste landene i rangeringen.

G20-erklæringen

Den siste rangeringen av kryptoadopsjon kommer i kjølvannet av G20-erklæringen. Som støtter Financial Stability Boards anbefalinger angående «regulering, tilsyn og tilsyn med aktiviteter og markeder for kryptoaktiva». Å etablere et globalt rammeverk for kryptoregulering var en av hovedpunktene under det nylig avsluttede G20-toppmøtet. Som tilfeldigvis ble arrangert av India. Landet som topper listen når det gjelder kryptoadopsjon. Har imidlertid uttrykt bekymringer knyttet til bruken av kryptoaktiva for hvitvasking av penger og finansiering av terror.

Raj A Kapoor er enig i bekymringene fra India. Og argumenterer for at standardiserte lover kan bidra til å gjøre kryptomarkedene mer stabile og sikre, samtidig som de fremmer bedre forbrukerbeskyttelse. Mens konkrete reguleringer og et rammeverk ennå ikke er fastsatt. Ble det under toppmøtet oppnådd en konsensus om at et totalforbud ikke ville være gjennomførbart. Dette blir sett på som gode nyheter for utviklingslandene, spesielt India, hvor kryptoadopsjonen vokser stadig.

Optimistisk på fremtiden

Sharat Chandra ser optimistisk på fremtiden. Og mener at et regelverk vil tiltrekke seg flere investeringer som er nødvendige for å støtte oppstartsbedrifter og gründere. Grundere som bygger innenfor Web3, og dermed bidra til veksten av Web3-økosystemet i landet. Kapoor peker på at kryptovalutaer har potensial til å tilby kostnadseffektive pengeoverføringer. Og grensekryssende transaksjoner, og at de kan fremme desentraliserte finanssystemer for peer-to-peer-finansielle tjenester, og eliminere behovet for mellommenn. Med spørsmål om fremtidige bruksområder for kryptovalutaer, understreker han viktigheten av å utforske potensielle scenarioer for Decentralized Finance (DeFi).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *