Hva er

Hva er DeFi

Hva er DeFi

Hva er DeFi. Defi står for Decentralisert finans (DeFi) er en fremvoksende finansiell teknologi basert på sikre distribuerte ledgere lignende de som brukes av kryptovalutaer. I USA definerer Federal Reserve og Securities and Exchange Commission (SEC). Reglene for sentraliserte finansinstitusjoner som banker og meglerfirmaer, som forbrukere stoler på for å få tilgang til kapital og finansielle tjenester direkte. DeFi utfordrer dette sentraliserte finanssystemet ved å gi enkeltpersoner makt med peer-to-peer-transaksjoner.

Hovedpunktene

Desentralisert finans, eller DeFi, bruker fremvoksende teknologi for å fjerne tredjeparter og sentraliserte institusjoner fra finansielle transaksjoner. Komponentene i DeFi er kryptovalutaer, blockchain-teknologi og programvare som lar folk gjøre finansielle transaksjoner med hverandre. DeFi er fortsatt i sin spede begynnelse og er utsatt for angrep og tyveri. På grunn av slurvete programmering og manglende sikkerhetstesting før applikasjoner lanseres.

Hvordan Decentralisert Finans (DeFi)

Fungerer Gjennom peer-to-peer finansielle nettverk bruker DeFi sikkerhetsprotokoller, tilkoblinger, programvare og maskinvarefremganger. Dette systemet eliminerer mellomledd som banker og andre finansielle tjenesteselskaper. Disse selskapene tar betalt av bedrifter og kunder for å bruke tjenestene sine. Noe som er nødvendig i det nåværende systemet fordi det er den eneste måten å få det til å fungere på. DeFi bruker blockchain-teknologi for å redusere behovet for disse mellomleddene.

Blockchain

En blockchain er en distribuert og sikret database eller bokføringssystem. På blockchain registreres transaksjoner i blokker og verifiseres gjennom automatiserte prosesser. Hvis en transaksjon er verifisert, blir blokken lukket og kryptert; en annen blokk opprettes med informasjon om den forrige blokken. Sammen med informasjon om nyere transaksjoner.

Blokkene er «lenket» sammen gjennom informasjonen i hver etterfølgende blokk, noe som gir det navnet blockchain. Informasjon i tidligere blokker kan ikke endres uten å påvirke de påfølgende blokkene. Så det er ingen måte å endre en blockchain på. Denne konseptet, sammen med andre sikkerhetsprotokoller, gir blockchainens sikre natur.

Ved å bruke applikasjoner kalt lommebøker som kan sende informasjon til en blockchain.Har enkeltpersoner private nøkler til token eller kryptovalutaer som fungerer som passord. Disse nøklene gir dem tilgang til virtuelle token som representerer verdi. Eierskapet til tokenene overføres ved å sende. Et beløp til en annen enhet via en lommebok, som igjen genererer en annen privat nøkkel for dem. Dette sikrer deres eierskap til tokenet, og blockchain-designet forhindrer at overføringen blir reversert.

Applikasjoner

DeFi-applikasjoner er designet for å kommunisere med en blockchain. Slik at folk kan bruke pengene sine til kjøp, lån, gaver, handel. Eller på hvilken som helst annen måte de ønsker uten en tredjepart. Disse applikasjonene er programmer installert på en enhet som en personlig datamaskin, nettbrett eller smarttelefon. som gjør det enklere å bruke. Uten applikasjonene ville DeFi fortsatt eksistere. Men brukerne ville måtte være komfortable og kjent med å bruke kommandolinjen eller terminalen i operativsystemet som kjører enheten deres.

DeFi-applikasjoner gir et grensesnitt som automatiserer transaksjoner mellom brukere ved å gi dem økonomiske alternativer å velge mellom. For eksempel, hvis du vil gi noen et lån og ta betalt renter. Kan du velge alternativet på grensesnittet og angi vilkår som renter eller sikkerhet. Hvis du trenger et lån, kan du søke etter tilbydere. Som kan variere fra en bank til en enkeltperson som kunne låne deg litt kryptovaluta etter at du har blitt enige om vilkårene.

Noen applikasjoner lar deg angi parametere for tjenestene du leter etter og matche deg med en annen bruker. Fordi blockchain er et globalt nettverk, kan du gi eller motta finansielle tjenester til eller fra hvor som helst i verden.

Desentralisert finans gir ikke full anonymitet. Transaksjoner inkluderer ikke en persons navn, men kan spores av hvem som helst med kunnskap til å gjøre det. Dette inkluderer regjeringer og lov håndhevelse, som til tider er nødvendige for å beskytte enkeltpersoners økonomiske interesser.

Mål for Desentralisert Finans

Peer-to-peer (P2P) finansielle transaksjoner er en av de sentrale premissene bak DeFi. Der to parter blir enige om å utveksle kryptovaluta for varer eller tjenester uten en tredjepart involvert.

Å bruke DeFi muliggjør

Tilgjengelighet: Enhver med internettilgang kan få tilgang til en DeFi-plattform, og transaksjoner skjer uten geografiske begrensninger. Lave avgifter og høye rentesatser. DeFi gjør det mulig for hvilken som helst to parter å forhandle om rentesatser direkte og låne ut kryptovaluta eller penger via DeFi-nettverk. Sikkerhet og gjennomsiktighet. Smarte kontrakter publisert på en blockchain og registreringer av fullførte transaksjoner er tilgjengelige for hvem som helst å gjennomgå.

Men avslører ikke din identitet. Blockchains er umulige å endre, noe som betyr at de ikke kan endres. Autonomi: DeFi-plattformer er ikke avhengige av sentraliserte finansinstitusjoner. Den desentraliserte naturen til DeFi-protokoller reduserer behovet for og kostnadene ved administrasjon av finansielle tjenester. Peer-to-peer utlån under DeFi betyr ikke at det ikke vil være noen renter og avgifter. Det betyr imidlertid at du vil ha mange flere alternativer, siden långiveren kan være hvor som helst i verden.

Bruksområder for Desentralisert Finans

• Desentraliserte børser: Den øverste preferansen for DeFi-appbrukere er tilgang til desentraliserte børser. Børser som Uniswap og PancakeSwap har apper som lar deg samhandle med andre kryptobrukere.

• Likviditetstilbydere: Likviditet er evnen til å selge eiendeler raskt, et problem mange kryptobrukere har støtt på. Likviditetstilbydere er generelt bassenger der brukere plasserer midler slik at børser kan tilby salgsmuligheter for sine brukere.

• Utlån/Yield Farming: Det finnes hundrevis av DeFi-apper tilgjengelige som tilbyr utlån. Generelt sett fungerer de på samme måte som en likviditetspool. Der brukere låser inn midler i en pool og lar andre låne dem, og mottar rente på lånene sine – kalt yield farming. Mange tilbyr lynlån, der ingen sikkerhet kreves fra låntakeren.

• Gambling/Spådomsmarkeder: Millioner av dollar i kryptovaluta brukes hver dag til gambling ved hjelp av DeFi-apper som ZKasino, Horse Racing Slot Keno Roulett, Azuro og UpvsDown. Spådomsmarkeder er plattformer som lar deg plassere veddemål på utfallet av nesten hvilken som helst hendelse.

• NFT-er: Markedet for ikke-fungible tokens har avkjølt seg noe, men de er fortsatt populære blant nisjeinvestorer og samlere.

Hvordan bli involvert i DeFi

Å bli involvert i desentralisert finans kan virke skremmende i begynnelsen, men det er mange måter å gjøre det på. Det første du bør gjøre hvis du vil komme i gang med DeFi. Er å undersøke aktivitetene som interesserer deg mest. Du vil trenge en lommebok, men siden det er så mange å velge mellom. Må du lære mer om dem og finne den som appellerer til deg.

Når du har identifisert lommeboken og aktiviteten din. Kan du finne en pålitelig børs som tilbyr den aktiviteten du ønsker å bli involvert i eller bruke, kjøpe litt kryptovaluta og komme i gang. Bekymringer om DeFi Desentralisert finans utvikler seg stadig. Den er uregulert, og økosystemet er sårbart for feilaktig programmering, angrep og svindel. For eksempel er en av hovedmåtene hackere og tyver stjeler kryptovaluta gjennom svakheter i DeFi-applikasjoner.

Lover har ennå ikke klart å følge med på teknologiske fremskritt. De fleste nåværende lover ble utformet basert på ideen om separate finansielle jurisdiksjoner, hver med sine egne lover og regler. DeFis grenseløse transaksjonsevne reiser grunnleggende spørsmål for denne typen regulering. For eksempel:

Hvem er ansvarlig for å etterforske en finanskriminalitet som skjer på tvers av grenser, protokoller og DeFi-apper? Hvem ville håndheve reguleringene? Hvordan ville de håndheve dem?

DeFi Hype

Akkurat som med andre prosjekter, bedrifter og aktiviteter. Relatert til blockchain og kryptovaluta, er desentralisert finans gjenstand for betydelig hype. I håp om å tiltrekke seg brukere og deres penger. Det er betydelige summer som flyter gjennom kryptobørser, men det er ikke nær så mye som du kanskje blir ledet til å tro.

De fleste mennesker bruker fortsatt de tradisjonelle finansielle systemene vi alle er vant til. For eksempel er bare 0,56 prosent av alle penger knyttet til kryptovaluta og desentralisert finans. En veldig liten figur som bør oppmuntre deg til å gjøre dine egne undersøkelser for å finne ut om det å bruke DeFi-apper, plattformer og kryptovaluta er verdt det. Det kan være akkurat det du leter etter når det gjelder dine finanser. Imidlertid kan det også ikke være det. Den desentraliserte finansbransjen er fortsatt i sin barndom og utvikler seg, noe som gjør det til noe av et spill for de fleste mennesker.

Hva Gjør Desentralisert Finans

Målet med DeFi er å utfordre bruken av sentraliserte finansinstitusjoner og tredjeparter som er involvert i alle finansielle transaksjoner.

Er Bitcoin En Del av Desentralisert Finans? Bitcoin er en kryptovaluta. DeFi er designet for å bruke kryptovaluta i sitt økosystem, så Bitcoin er ikke DeFi så mye som det er en del av det.

Hva Er Total Verdi Låst i DeFi? Total verdi låst (TVL) er summen av alle kryptovalutaer som er satt som innsats, lånt, satt inn i en pool eller brukt til andre finansielle handlinger over hele DeFi. Det kan også representere summen av spesifikke kryptovalutaer brukt til finansielle aktiviteter, som for eksempel ether eller bitcoin.

Konklusjonen

Desentralisert finans (DeFi) er en fremvoksende finansiell teknologi som utfordrer det nåværende sentraliserte banksystemet. DeFi forsøker å eliminere gebyrene banker og andre finansielle tjenesteselskaper belaster, samtidig som det fremmer peer-to-peer-transaksjoner.

DeFi, som de blockchains og kryptovalutaer den støtter, er fortsatt i sin spede begynnelse. Betydelige hindringer må overvinnes før den kan erstatte det eksisterende finanssystemet. Som har sine egne problemer som er vanskelige å løse. Til slutt kommer ikke finansielle tjenesteselskaper og banker til å bli erstattet uten kamp. Hvis det er en måte for dem å tjene på overgangen til et blockchain-basert finanssystem. Vil de finne det og sørge for at de er en del av det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display