Krypto Nyheter

El Salvadors Bitcoin-satsing

El Salvadors Bitcoin-satsing

El Salvadors Bitcoin-satsing. Økonomisk Suksess eller Risikabel Spekulasjon. El Salvadors ambisiøse satsing på Bitcoin har vært et omdiskutert tema siden landet gjorde kryptovalutaen lovlig betalingsmiddel. I paritet med den amerikanske dollaren. President Nayib Bukele har nå kunngjort at den Bitcoin-reserven han kjøpte med offentlige midler, verdsatt til over 120 millioner dollar. Nå har gått i pluss på grunn av den fortsatte økningen i Bitcoin-prisen. Men er dette virkelig en suksess, eller er det bare et skinnende skall som skjuler dypere økonomiske utfordringer?

Bitcoin City

Bukeles Bitcoin-satsing har ikke vært uten kontroverser. Han har brukt betydelige offentlige midler på å kjøpe Bitcoin. Samtidig som han lanserte prosjekter som «Bitcoin City» for å øke bruken av digital valuta i landet. Nylige rapporter indikerer at den påståtte suksessen er basert på en økning i Bitcoin-prisen de siste dagene. Som kan forklares med potensielle endringer i finansielle regler rundt kryptovaluta i USA.

President Bukele, en aktiv bruker av sosiale medier, har brukt plattformer som X . Til å utfordre kritikere og kreve unnskyldninger fra dem som tidligere har sådd tvil om hans Bitcoin-satsing. Han hevder at tusenvis av artikler og «hit pieces» har gjort narr av de påståtte tapene. Og at det nå er på tide for skeptikerne å trekke tilbake uttalelsene sine.

Økonomer som advarer

Til tross for Bukeles påstander om suksess, er det økonomer som advarer om at det er for tidlig å juble. De påpeker at de offentlige midlene som er brukt på å kjøpe Bitcoin, kun utgjør en del av kostnadene knyttet til å fremme kryptovalutaen i El Salvador. Utgifter til utvikling av Chivo Wallet-applikasjonen, installasjon av ikke-fungerende minibanker, propagandakampanjer og internasjonale arrangementer har bidratt til den totale kostnaden.

Gjennomsiktighet

En annen bekymring er mangelen på gjennomsiktighet. Det er ingen offisiell informasjon eller organ som sporer utgiftene knyttet til Bitcoin. Og selv noen Bitcoin-entusiaster er kritiske til denne mangelen på åpenhet. Frank Muci, policy fellow ved London School of Economics, påpeker at det ikke finnes annen informasjon enn det president Bukele deler på sosiale medier. Han argumenterer for at å offentliggjøre en Bitcoin-blockchain-wallet adresser. Ville enkelt bevise at regjeringen faktisk kontrollerer Bitcoin-reserven de hevder å eie.

Uavhengige økonomer som Tatiana Marroquin og Lourdes Molina uttrykker bekymring for den økonomiske kostnaden ved Bitcoin-prosjektet. De påpeker at til tross for den påståtte økningen i Bitcoin-verdien. Har bruken av kryptovalutaen som betalingsmiddel falt i El Salvador, og offentlige midler kunne ha vært bedre brukt på å møte grunnleggende behov i befolkningen.

Den pågående debatten om El Salvadors Bitcoin-satsing utfordrer ideen om at suksessen kun kan måles gjennom økonomiske gevinster. Det reises viktige spørsmål om den sosiale kostnaden, gjennomsiktigheten i bruken av offentlige midler og den reelle aksepten av Bitcoin blant befolkningen. Det gjenstår å se om Bukeles Bitcoin-eventyr vil bli ansett som en banebrytende suksess eller et risikofylt eksperiment med ukjent utfall. Les BBC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display