Krypto NyheterKryptovaluta

SEI-blockchainen har en økning på over 1 500 prosent siden august 2023

SEI-blockchainen har en økning på over 1 500 prosent siden august 2023

SEI-blockchainen har en økning på over 1 500 prosent siden august 2023. Denne meteoriske veksten skyver SEI-tokenet til en uovertruffen all-time high, overstigende 1 dollar i januar 2024.

Fungerende som en spesialisert L1 blockchain for kryptohandel, skryter SEI av å være den raskeste blockchainen i bransjen. Bemerkelsesverdig har den innen bare seks måneder etter lanseringen av hovednettet sikret seg en posisjon blant de 50 største kryptovalutaene etter markedsverdi.

Opererer på en proof-of-stake (PoS) modell, lanserte Sei hovednettet sitt i august 2023. Den innfødte SEI-tokenet ble distribuert gjennom en airdrop til aktive brukere på prominente plattformer som Ethereum, Solana, Arbitrum (ARB), Polygon (MATIC), Binance Chain (BNB) og Osmosis (OSMO) i samme måned.

En karakteristisk egenskap som fremheves på Seis nettsted er transaksjonsfinalitet på imponerende 380 millisekunder sammenlignet med Ethereums 6 minutter og Solanas 2,5 sekunder. Denne bekreftelsen forsterker SEIs påstand som «verdens raskeste blockchain» i dagens konkurranselandskap.

Hvorfor øker SEI-tokenet

Siden lanseringen i august 2023 har SEI-tokenet økt med mer enn 1 550 prosent, ifølge Binance-data fra 10. januar 2024. Tokenet åpnet på 0.0645 dolalrden 15. august 2023 og nådde en all-time high på 1.06 dollarden 3. januar 2024. De viktigste årsakene til prisoppgangen for SEI er som følger:

SEI Kunngjør EVM-kompatibilitetsoppgradering

Den 29. november 2023 kunngjorde Sei en banebrytende oppgradering angående deres v2-oppgradering. Denne oppgraderingen skal bringe støtte for Ethereum Virtual Machine (EVM) smartkontrakter til det nylig utviklede blockchain-nettverket.

For øyeblikket støtter Sei eksklusivt Cosmwasm smartkontrakter kodet i Rust. Introduksjonen av EVM smartkontrakter, skrevet i Solidity, tiltrekker ikke bare utviklere fra Ethereum, men ønsker også sluttbrukere velkommen som bruker populære EVM-kompatible lommebøker som MetaMask. Sei understreker at v2-oppgraderingen sikrer bakoverkompatibilitet for EVM smartkontrakter, slik at utviklere sømløst kan implementere kontraktene sine fra Ethereum og andre kompatible blockchains uten noen endringer. Etter denne kunngjøringen opplevde SEI en bemerkelsesverdig økning på 22%, og nådde en all-time high på 0.34 d i slutten av november 2023. V2-oppgraderingen er planlagt implementert i første halvdel av 2024.

Memecoin Frenzy

Krypto markedet i 2023 opplevde betydelige gevinster drevet hovedsakelig av memecoin-rallies. Handelsaktiviteten for memecoin skjøt i været på flere blockchains, inkludert Bitcoin, Ethereum, og Solana. Selv en nykommer som Sei så sin del av memecoin-handel i desember 2023, noe som resulterte i økt etterspørsel etter deres native token SEI i den perioden.

Investorinteresse i en Sei-basert memecoin ved navn SEIYAN var en betydelig pådriver for prisstigningen på SEI-tokenet. SEIYAN, som kaller seg selv «brand coin» for Sei blockchain, økte med over 127 000 prosent de siste 11 dagene av desember 2023. Spekulative investorer strømmet for å kjøpe SEI-tokener, brukt for å dekke gassavgifter for å skaffe seg SEIYAN-tokener på desentraliserte børser, noe som førte til en samtidig økning i prisen på det native tokenet.

Nåværendet tidspunkt

På nåværende tidspunkt støtter Sei kun Cosmwasm smartkontrakter, som er kodet i programmeringsspråket Rust. Introduksjonen av EVM smartkontrakter, skrevet i Solidity, vil ikke bare tiltrekke utviklere fra verdens største plattform for smartkontrakter, Ethereum, men også innføre sluttbrukere som benytter seg av populære EVM-kompatible lommebøker som MetaMask. Ifølge Sei vil v2-oppgraderingen muliggjøre bakoverkompatibilitet for EVM smartkontrakter, slik at utviklere enkelt kan implementere smartkontraktene sine fra Ethereum og andre kompatible blockchains uten å gjøre noen endringer. Kunngjøringen bidro til at SEI opplevde en økning på over 22%, nådde en all-time high på $0.34 i slutten av november 2023. Seis v2-oppgradering er planlagt å bli implementert i første halvdel av 2024.

Spekulative Investorer

Sei blockchain, med sitt fokus på å fremme DEX-handel, utgjør en potensiell trussel mot sentraliserte børser (CEX). Som enhver lovende kryptoprosjekt, tiltrekker Sei sin del av markedspekulasjoner.

Lignende investor spekulasjon har skjedd i andre lovende kryptoprosjekter, som det kunstig intelligens-fokuserte Bittensor (TAO) og det virkelige eiendomsverdsettelses-fokuserte Stobox (STBU), til tross for mangelen på banebrytende teknologiske fremskritt eller bredt akseptert masseadopsjon. Fremtidsrettede kryptoinvestorer liker å plassere tidlige veddemål, og dette ser ut til å være trenden for Sei, Bittensor, og Stobox.

SEI Tokenomics

Totalt er tilbudet av SEI begrenset til 10 milliarder tokens. Den nåværende sirkulerende mengden av SEI sto på 2,3 milliarder tokens per 10. januar 2024. 51% av SEIs totale forsyning tildeler seg som «Økosystemreserve» for bruk i staking-belønninger, tilskudd, insentiver, fellesskapsprogrammer og airdrops. Sei Foundation-skattkammeret mottar 9% av den totale forsyningen. Utviklingsteamet reserverer 20% av den totale forsyningen. Lanseringsbassenget mottok 3% av den totale forsyningen. Private salg investorer mottok en distribusjon av 20% av den totale forsyningen.. SEI var den 49. største kryptoen etter markedsverdi på 1,55 milliarder dollar per 10. januar 2024. Det estimerte staking-avkastningen for SEI sto på 4,6% APR per 10. januar 2024.

SEI nytteverdi

SEI-tokens brukes til å betale gasavgifter på Sei blockchainen. SEI-innehavere kan stake sine tokens for å bli nettverksvalidatoren. SEI-innehavere kan delegere sine tokens med validatorene for staking og tjene avkastning på sine staking-innskudd. SEI-tokens brukes som sikkerhet på ulike desentraliserte applikasjoner (DApps) bygget på Sei blockchainen. SEI-tokens kan brukes til å tipse validatorene for å få transaksjonsprioritet.

Oppsummert

Sei blockchainen er et interessant prosjekt å følge med på. Seis skarpe fokus på å bli en L1 for kryptohandelsapplikasjoner vil utvilsomt hjelpe den med å skille seg ut fra konkurrerende blockchains.

Sei har hevdet å være raskere enn etablerte konkurrenter som Ethereum og Solana. Imidlertid vil bare tiden vise om Sei blockchainen kan håndtere belastningen av tusenvis av DApps og millioner av brukere. Besøk hjemmesiden til Sei Network her.

Denne artikkelen bør ikke betraktes som investeringsråd og er kun for informasjonsformål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display