Hva er

Hva er Proof-of-Stake (PoS)

Hva er Proof-of-Stake (PoS)

Hva er Proof-of-Stake (PoS). Det er et ord, når man snakker om Krypto. Et Bevis-på-andel er en konsensusmekanisme for kryptovalutaer. som brukes til å behandle transaksjoner og skape nye blokker i en blokkjede. Konsensusmekanismen er en metode for å validere oppføringer i en distribuert database og sikre integriteten til databasen. Innen kryptovalutaer kalles denne databasen en blokkjede, og det er konsensusmekanismen som sikrer blokkjedens pålitelighet.

Utforsk nærmere detaljer om bevis-på-andel og hvordan det skiller seg fra bevis-på-arbeid. Samtidig kan du identifisere de utfordringene bevis-på-andel forsøker å løse innenfor kryptovalutaindustrien.

Viktige poeng

I bevis-på-andel (PoS) velges validatorer basert på mengden innsatsmynter de har.

Bevis-på-andel (PoS) ble introdusert som et alternativ til bevis-på-arbeid (PoW), den opprinnelige konsensusmekanismen brukt for å validere transaksjoner og lage nye blokker.

Mens PoW-mekanismer krever at minere løser kryptografiske oppgaver, forutsetter PoS-mekanismer at validatorer eier og satser tokens for privilegiet med å tjene transaksjonsgebyrer.

Bevis-på-andel (PoS) anses som mindre risikabel når det gjelder potensialet for et angrep på nettverket, da det organiserer kompensasjonen på en måte som gjør et angrep mindre gunstig.

Den neste blokkforfatteren på blokkjeden velges tilfeldig, med høyere sannsynlighet tildelt noder med større innsatsposisjoner.

Forståelse av Proof-of-Stake (PoS)

Proof-of-Stake (PoS) reduserer den nødvendige mengden beregningsarbeid for å bekrefte blokker og transaksjoner. Mens proof-of-work krever betydelige databehov for å opprettholde blockchain-sikkerheten, endrer proof-of-stake måten blokker verifiseres på ved å involvere maskinene til mynteiere. Dette eliminerer behovet for omfattende beregningsarbeid. Mynteiere legger frem sine mynter som sikkerhet – gjennom såkalt staking – for muligheten til å validere blokker og tjene belønninger.

1 Validatorer blir tilfeldig valgt for å bekrefte transaksjoner og validere blokkinformasjon. Dette systemet bruker en tilfeldig tilnærming for tildeling av gebyrer, i motsetning til en konkurransebasert belønningsmekanisme som det vi ser i proof-of-work.

Stake

For å bli en må en eier av myntene «stake» en bestemt mengde mynter. Som et eksempel krever Ethereum at det legges ut 32 ETH som innsats før en bruker kan operere en node.

1 Blokkene blir bekreftet av flere validatorer, og når et spesifikt antall validatorer verifiserer at blokken er korrekt, blir den avsluttet og fullført.

Validator

For å sette i gang din egen validator, må du plassere innsatsen på 32 ETH. Imidlertid er det ikke nødvendig å satse så mye ETH for å delta i validering. Du kan bli med i valideringsgrupper ved å bruke «flytende staking», som involverer bruk av en ERC-20-token som representerer din ETH.

2 Ethereum. «Staking med Ethereum.»

Forskjellige mekanismer for proof-of-stake kan benytte ulike metoder for å oppnå enighet. For eksempel, når Ethereum implementerer sharding, vil en validator bekrefte transaksjonene og legge dem til i en shard-blokk, der det kreves ikke mer enn 128 validatorer for å danne en avstemnings-«komité.»

3 Når shardene er bekreftet og en blokk er opprettet, må to tredjedeler av validatorerne være enige om at transaksjonen er gyldig, og deretter blir blokken avsluttet.

Hvordan er Proof-of-Stake annerledes enn Proof-of-Work

Begge konsensusmekanismene hjelper blockchain med å synkronisere data, validere informasjon og behandle transaksjoner. Begge metodene har vist seg å være vellykkede for å opprettholde en blockchain, selv om hver har sine fordeler og ulemper. Imidlertid har de to algoritmene svært forskjellige tilnærminger.

Under PoS kalles de som skaper blokker for validatorer. En validator sjekker transaksjoner, verifiserer aktivitet, stemmer over utfall og opprettholder registre. Under PoW kalles de som skaper blokker for gruvearbeidere. Gruvearbeidere jobber med å løse hash, et kryptografisk nummer, for å verifisere transaksjoner. Som belønning for å løse hashen, mottar de en mynt.

Under PoS betegnes de som oppretter blokker som validatorer.

En validator sjekker transaksjoner, bekrefter aktivitet, avgir stemmer for utfall og vedlikeholder registre. Under PoW kalles de som oppretter blokker for gruvearbeidere. Gruvearbeidere arbeider med å løse hash, en kryptografisk nøkkel, for å verifisere transaksjoner. Som belønning for å løse hashen, mottar de en mynt.

Under PoS betegnes de som oppretter blokker som validatorer

En validator sjekker transaksjoner, bekrefter aktivitet, avgir stemmer for utfall og vedlikeholder registre. Under PoW kalles de som oppretter blokker for gruvearbeidere. Gruvearbeidere arbeider med å løse hash, en kryptografisk nøkkel, for å verifisere transaksjoner. Som belønning for å løse hashen, mottar de en mynt.

Målene til Proof-of-Stake

Proof-of-stake er designet for å redusere nettverksbelastning og adressere bekymringer knyttet til miljømessig bærekraft rundt proof-of-work (PoW)-protokollen. Proof-of-work er en konkurransebasert tilnærming for å verifisere transaksjoner, noe som naturlig oppmuntrer folk til å finne måter å oppnå fordeler på, spesielt siden det er involvert økonomisk verdi.

Bitcoin-minere tjener bitcoin ved å bekrefte transaksjoner og blokker. Imidlertid dekker de sine driftskostnader, for eksempel strøm og leie, med vanlig valuta. Det som faktisk skjer, er at minere utveksler energi mot kryptovaluta, noe som resulterer i at PoW-mining forbruker like mye energi som noen mindre land.

Proof-of-Stake-mekanismen søker å løse disse utfordringene ved å effektivt erstatte staking for databehandlingskraft. Nettverket tilfeldigfordeler enkeltpersoners gruvekapasitet, noe som medfører en betydelig reduksjon i energiforbruket. Dette skjer fordi gruvearbeidere ikke lenger kan benytte seg av store gårder med spesialisert maskinvare for å oppnå fordeler. Et eksempel er Ethereum, hvor overgangen fra PoW til PoS resulterte i en imponerende reduksjon på 99,84% i blockchainens energiforbruk.

Sikkerhet i Proof-of-Stake Lenge betraktet som en potensiell trussel blant kryptoentusiaster, utgjør 51%-angrepet en bekymring når PoS anvendes, selv om det er usikkert om det vil inntreffe. Under PoW forekommer et 51%-angrep når en enhet kontrollerer mer enn 50% av gruvearbeiderne i et nettverk og bruker flertallet til å endre blockchainen. I PoS må en gruppe eller enkeltperson eie 51% av den stakede kryptovalutaen.

Det er svært kostbart å kontrollere 51% av den stakede kryptovalutaen. Under Ethereum’s PoS, dersom et 51%-angrep skulle inntreffe, kunne de ærlige validatorerne i nettverket stemme for å ignorere den manipulerte blockchainen og slette den/de som har staket ETH. Dette gir insentiver for validatorer til å handle i god tro til fordel for kryptovalutaen og nettverket.

Sikkerhet i Proof-of-Stake

Lenge betraktet som en potensiell trussel blant kryptoentusiaster, utgjør 51%-angrepet en bekymring når PoS anvendes, selv om det er usikkert om det vil inntreffe. Under PoW forekommer et 51%-angrep når en enhet kontrollerer mer enn 50% av gruvearbeiderne i et nettverk og bruker flertallet til å endre blockchainen. I PoS må en gruppe eller enkeltperson eie 51% av den stakede kryptovalutaen.

Kan Bitcoin Konverteres til Proof-of-Stake

Det er mulig at Bitcoin kan endres til proof-of-stake. Imidlertid tar det flere år å implementere dette vellykket, og samfunnet må være enige om endringen.

Hva er Proof-of-Stake vs. Proof-of-Work?

Proof-of-Stake (POS) bruker tilfeldig utvalgte validatorer for å bekrefte transaksjoner og lage nye blokker. Proof-of-Work (POW) bruker en konkurransebasert valideringsmetode for å bekrefte transaksjoner og legge til nye blokker i blokkjeden.

Svært kostbart

Det er svært kostbart å kontrollere 51% av den stakede kryptovalutaen. Under Ethereum’s PoS, dersom et 51%-angrep skulle inntreffe, kunne de ærlige validatorerne i nettverket stemme for å ignorere den manipulerte blockchainen og slette den/de som har staket ETH. Dette gir insentiver for validatorer til å handle i god tro til fordel for kryptovalutaen og nettverket.

De fleste andre sikkerhetsfunksjonene til PoS blir ikke annonsert, da dette kan skape en mulighet for å omgå sikkerhetstiltak. Imidlertid har de fleste PoS-systemer ekstra sikkerhetsfunksjoner på plass som legger til den innebygde sikkerheten bak blokkjeder og PoS-mekanismer. 1 Ethereum. «Proof-of-Stake (PoS).»

Er Proof-of-Stake en form for sertifisering?

Proof-of-Stake representerer en konsensusmekanisme der deltakerne innen kryptoverdenen samarbeider om å validere gjennomføringen av transaksjoner. For øyeblikket er det ingen utstedelse av sertifikater i denne sammenhengen.

Hvordan Tjener Man Proof-of-Stake?

Proof of Stake (POS) er en innebygd konsensusmekanisme som brukes av et blockchain-nettverk. Den kan ikke tjenes direkte, men du kan bidra til å sikre nettverket og tjene belønninger ved å bruke en kryptovaluta-klient som deltar i PoS-validering eller ved å bli en validere.

Oppsummert

Konklusjonen Proof-of-stake er en mekanisme som brukes for å verifisere transaksjoner på blockchain. Den skiller seg betydelig fra proof-of-work, hovedsakelig ved at den tilskynder ærlig atferd ved å belønne de som stiller kryptoen sin som sikkerhet for muligheten til å tjene mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display