BitcoinKrypto Nyheter

Bitcoin-miner vinner 3 125 BTC-lotteriet ved å løse en gyldig blokk

Bitcoin-miner vinner 3 125 BTC-lotteriet ved å løse en gyldig blokk

Bitcoin-miner vinner 3 125 BTC-lotteriet ved å løse en gyldig blokk. Solo-mineren sikret seg rundt 200 000 dollar i belønninger for å validere blokk 841 286. En enkelt Bitcoin-miner har trosset oddsene ved å løse en Bitcoin-blokk alene. Og sikret seg dermed hele 3.125 Bitcoin (BTC) i belønning.

På 28. april publiserte programvareingeniøren og administratoren fra solo mining pool ckpool, Con Kolivas. På X at en miner hadde løst den 282. solo-blokken i Bitcoin-historien.

Han la til at den solo-mineren hadde en stor hash rate på rundt 120 petahashes per sekund (PH/s). På det tidspunktet, tilsvarende omtrent 0,12 exahashes per sekund (EH/s). Med et gjennomsnitt på rundt 12 PH/s over en uke, noe som utgjør omtrent 0,02 % av den totale nettverkshastigheten.

Bitcoin-blokkbelønningen ble nylig redusert fra 6,25 BTC til 3,125 BTC i Bitcoin-halveringen ved blokk 840 000 den 20. april. Noe som betyr at blokk 841 286 var verdt rundt 200 000 dollar på det tidspunktet.

DR-ck på X

Bitcoin-miner vinner 3 125 BTC-lotteriet ved å løse en gyldig blokk - x_valutaen.png

Bemerkelsesverdig

Kolivas undersøkte oppsummeringen av blokkløsningen og postulerte at minerens nylige overgang fra gruppebasert mining etter halveringen. «Antageligvis ikke lenger dekket deres strømkostnader». For en sjanse til å løse en solo-blokk, eller de har vært «periodisk hashende/leid store mengder solo». Prestasjonen er bemerkelsesverdig fordi det å mine en gyldig blokk solo er en ekstremt sjelden hendelse. Som ligner på å vinne i lotteriet. Det er så sjeldent at det bare har skjedd 282 ganger av de 841 300 blokkene som er produsert siden Bitcoin ble startet for 14 år siden.

Å mine BTC krever at deltakerne tilfører regnekraft for å løse og legge til neste blokk i nettverket.

Imidlertid, med økningen i eiendelens pris, har mingen eksplodert i popularitet. Noe som har resultert i en økning i konkurranseevnen (kjent som vanskelighetsgrad). Og hash rate (nettverkshastighet), noe som betyr at det er nesten umulig å løse en blokk alene.

I mars 2023 var det en solo-miner som sikret hele belønningen på 6,25 BTC for å løse en blokk. Imidlertid var prisene mye lavere da, så belønningen var rundt 150 000 dollar.

Den mest nylige solo-minede blokken var den 5. april – et par uker før halveringen. Da en solo-miner løste blokk 837 814 med 7 PH/s hash rate. Og sikret seg en belønning på rundt 422 750 dollar på det tidspunktet.

Bitcoin-miner vinner 3 125 BTC-lotteriet ved å løse en gyldig blokk - hash_valutaen.png

Den gjennomsnittlige nettverkshastigheten er for øyeblikket 618 EH/s, etter å ha nådd en historisk høyde på 728 EH/s den 23. april. Ifølge BitInfoCharts. Den har økt med mer enn 90 prosent det siste året, noe som gjør den siste prestasjonen innen solo-mining enda mer eksepsjonell.

dfg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *