Hva er

Hva er Hash rate

Hva er Hash rate

Hva er Hash rate. Hashfrekvensen måler den beregningsmessige kraften til et proof-of-work (PoW) kryptokurrencynettverk, gruppe eller enkeltperson. Hashfrekvensen brukes til å fastsette mining-vanskeligheter til et blokkjednettverk og kan brukes som en indikator på sikkerhet.

En hash er en alfanumerisk kode som genereres tilfeldig, og hashing er prosessen med å gjette den koden (eller så nær som mulig). Hver gjetning som sendes inn av datamaskiner i nettverket, måles, og hashfrekvensen er hvor mange gjetninger per sekund som skjer på en enkelt en miner, en pool eller over et helt nettverk.

Viktige poeng

 • Hashfrekvensen er en måling av den beregningsmessige kraften til et blokkjednettverk, en gruppe eller enkeltperson.
 • Hashfrekvensen bestemmes av hvor mange gjetninger som gjøres per sekund.
 • Den totale hashfrekvensen hjelper til med å fastsette mining-vanskeligheter til et blokkjednettverk.
 • Hashfrekvenser kan endre seg over tid, med de mest populære blokkjedene som øker fra år til år.

Forståelse av Hashfrekvenser

Hashfrekvenser måles ved antall gjetninger hver mining-computer gjør per sekund for å løse hashen på et blokkjednettverk. Dette er en kritisk del av krypto-mining-prosessen på et proof-of-work (PoW) nettverk.

Punkter

 1. Et blokkjednettverk bruker en hashalgoritme som tilfeldig genererer en unik hashkode.
 2. Mining-computere på blokkjednettverket konkurrerer om å gjette verdien til denne hashen.
 3. Antallet gjett per sekund på blokkjednettverket måles som hashfrekvensen til nettverket. Hver miner har sin egen individuelle hashfrekvens, mens grupper av minere, kjent som bassenger, har en samlet hashfrekvens.
 4. Hashen anses som «løst» når en minere eller en gruppe gjetter en verdi som er lavere enn eller lik den numeriske verdien til målhashen.
 5. De minerene som gjetter riktig, blir belønnet med kryptovaluta, kjent som blokkbelønninger. Jo flere datamaskiner som deltar i et blokkjednettverk og behandler hashverdier (gjetninger), desto høyere blir hashfrekvensen.

Hashfrekvens


En betydelig hashfrekvens indikerer økt sikkerhet og stabilitet på et PoW-blokkjednettverk, reduserer risikoen for angrep.

Metode for Måling av Hashfrekvens Hashfrekvensen bestemmes av antall hashes (eller gjetninger) per sekund på et blokkjednettverk. Størrelsen på nettverket påvirker direkte hashfrekvensen.

Målingen av hashfrekvensen

Det angis vanligvis i antall hashes per sekund. Her er vanlige mål for hashfrekvens, forklaringer og eksempler på nettverk eller enheter som genererer dem:

 • Kilohash per sekund: 1 000 hashes per sekund, langsomt.
 • Megahash per sekund: 1 million hashes per sekund, typisk for en enkelt GPU eller CPU.
 • Gigahash per sekund: 1 milliard hashes per sekund, vanligvis for mindre mining-puljer eller GPU-klynger.
 • Terahash per sekund: 1 billion hashes per sekund, vanligvis for en enkelt ASIC eller større mining-puljer.
 • Petahash per sekund: 1 kvadrillion hashes per sekund, typisk for store mining-puljer.
 • Exahash per sekund: 1 kvintillion hashes per sekund, typisk for enorme mining-puljer eller hele nettverket.
 • Zettahash per sekund: 1 sextillion hashes per sekund, ikke nådd ennå.

I løpet av 2023 økte Bitcoin-nettverkets hashfrekvens fra 268 EH/s til over 500 EH/s. Den største Bitcoin-hashfrekvensen 6. desember 2023 ble registrert hos FoundryDigital, med imponerende 140,2 EH/s eller nesten 28% av den totale Bitcoin-nettverkshashfrekvensen.

Hvorfor Er Hashfrekvens Viktig

Betydningen av hashfrekvens ligger i dens rolle som en indikator for den overordnede sikkerheten til et blokkjednettverk, samt mining-vanskelighetene som minerene står overfor når de ønsker å tjene blokkbelønninger. Jo flereminere som konkurrerer om å mine blokker i et blokkjednettverk, desto mindre sannsynlig er det for at et ondsinnet angrep skal skje.

Hashfrekvensen påvirker også mining-vanskeligheter for en spesifikk blokkjede. Noen blokkjeder øker vanskeligheten når hashfrekvensen øker. Dette innebærer at kryptonettverk med høye hashfrekvenser kan være svært utfordrende for individuelle minere å konkurrere på.

Hva Skjer Når Hashfrekvensen Øker eller Minker? Hashfrekvensen er en indikator på den generelle aktiviteten til minere på et proof-of-work (PoW) nettverk. Når hashfrekvensen øker, indikerer det følgende:

 • Mer beregningsressurser blir benyttet for å mine blokker.
 • Økt forbruk av elektrisk kraft.
 • Økt sikkerhet i nettverket, da det blir vanskelig å overmanne av en enkelt aktør.
 • Gruving blir mer utfordrende, og de fleste blokkjedealgoritmer øker vanskeligheten når hashfrekvensen stiger.

Når hashfrekvensen på et PoW blokkjednettverk minker, betyr dette vanligvis

 • Færre gruvearbeidere konkurrerer om å legge til blokker og tjene blokkbelønninger.
 • Nettverket blir mindre sikkert og mer sårbart for et 51% angrep, der en gruppe gruvearbeidere med over 50% av nettverkets gruvehastighet endrer blokkjeden.
 • Mindre kraft forbrukes av gruvecomputere.
 • Gruvevanskelighetene reduseres, noe som gjør det enklere å mine blokker.

Hva Er Bitcoin’s Hashfrekvens


Hashfrekvensen på Bitcoin-nettverket registrerte 580 EH/s den 4. desember 2023. Første gang nettverket oppnådde en hashfrekvens på 1 TH/s var i mai 2011, og siden den gang har det økt årlig.

Hva Er Terahash

Terahash er en måleenhet for hvor mange hashes per sekund en gruveenhet, basseng eller nettverk kan generere. Tera, i dette tilfellet, betyr billion, så en terahash tilsvarer én billion hashes per sekund.

Hvor Kan Jeg Finne Forskjellige Krypto Hashfrekvenser

Flere nettsteder for dataggregasjon gir muligheten til å se hashfrekvensene til populære PoW-krypto blokkjednettverk. Nettsteder som BitInfoCharts, Blockchain, Blockchair, MiningPoolStats, og andre gir oversikt over hashfrekvenser og annen blokkjedeinformasjon for ulike kryptovalutaer.

Oppsummert

Hashfrekvensene refererer til hvor mange hashes en enhet genererer per sekund. Dette kan gi en indikasjon på kryptovalutaens popularitet, samtidig som det gir innsikt i styrken til gruvekonkurrentene eller jevnbyrdige. Jo større beregningskraft som er dedikert til en spesifikk krypto gruvearbeider eller basseng, desto større er sjansen for å vinne belønningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *