AI-Teknologi

Assistert befrukting og Droner i landbruket

Assistert befrukting og Droner i Landbruket

Assistert befrukting og Droner i Landbruket. Driver du jordbruk, og har kunne tenke deg og øke avlingen med opp mot 40 prosent? Eller er det dårlig vekst år, på grunn av at biene ikke får gjort jobben sin med pollinering? Da kan det være håp. Det kan til og med bli en lettere hverdag for deg. Automatisert jordbruk. Det kan kanskje høres ut som en fjern verden. Men det er det så absolutt ikke.

Mindre jobb, og behov for mindre arbeidskraft. Vist du lar AI-Teknologien gjøre jobben.

kibbutz

På en avocado-plantasje i en kibbutz sentralt i Israel trekker en traktor langsomt en enhet gjennom trærne.

Men de har også et annet effektig redskap. Israel har begynt og bruke droner, kunstig intelligens.

tilrettelegge for framtidens jordbruk

For å tilrettelegge for framtidens jordbruk. På grunn av mangel på pollinerende innsekt, har et selskap utviklet et verktøy eller redskap om du vil. Som overfører pollen mellom planter. Samtidig som at de bruker droner til å plukke frukt.

De bruker en mobil plattformen. Og har et verktøy som kan se ut noen plater, som stryker forsiktig plantene for å trekke pollen ved hjelp av en elektrostatisk ladning, for deretter å la den gni seg av på neste rekke med trær. Pollinering ved og bruke kunstig intelligens, kan bidra til å øke avlingene for og fø en voksende verdensbefolkning, sa Thai Sade, grunnlegger og administrerende direktør i det israelske selskapet BloomX.

Dette gjøres ved og bruke algoritmer. Som er helt vesentlig, og det er det AI-Teknologien består av. For å forutsi den optimale tiden for å maksimere pollineringens effektivitet.

Bruk av BloomX-teknologien sammen med biene har økt avlingene med opptil 40 prosent, sa han.

Mens yngre generasjoner i Israel ikke lenger deler sine forgjengeres ambisjoner om å drive med jordbruk, gir landets erfaring innen jordbruk sammen med den innovative og kraftige teknologisektoren «mange jordbruksteknologier» som kan støtte bønder i fremtiden, sa han.

En av de største utfordringene i jordbruket, ifølge Friedman, er mangel på personer som er villige til å jobbe i feltet.

«Det blir stadig vanskeligere å finne arbeidskraft, spesielt i utviklede land,»

«Du trenger alternativer, enten i form av roboter eller maskiner som kan erstatte arbeidende hender.»

Droner og plukking av frukt

Droner og plukking av frukt. Yaniv Maor kom til samme konklusjon for mer enn ti år siden da han så på et TV-program med 20 israelere som fikk i oppdrag å plukke frukt sammen med programlederen.

«Ved slutten av dagen sto han igjen alene,» sa Maor, som deretter grunnla og ledet Tevel, et selskap som bruker droner til å plukke frukt fra trær.

«Det er ikke nok mennesker,» sa han. «Og, med tanke på fremtiden, er det klart at det vil være enda færre.

«Samtidig vil avlingene øke – det vil være flere mennesker og mer forbruk. Gapet øker, og det er der robotikk kommer inn.»

Dette hjelper med å bestemme ikke bare hvilken frukt som er moden og klar til å bli plukket, men også sukkerinnhold og eventuelle sykdommer.

Dronene bruker sug for å forsiktig trekke frukten av grenen og legge den i en beholder, og mennesker trengs hovedsakelig for å overvåke driften deres, sa Maor.

Teknologien er i bruk i Israel, USA, Italia og Chile og fungerer på over 40 forskjellige typer epler, ferskener, nektariner, plommer, aprikoser og pærer, ifølge Maor.

«Systemet er helt autonomt, fra beslutningen om å plukke frukten og dens farge til hvordan den skal nås og løsnes,» sa han fra selskapets hovedkontor sentralt i Israel.

Yongrman Sela, bonden, sa at potensialet for teknologier som.

Kilde taipeitimes

Hvordan fungerer det?

Teknologien bak, er veldig komplisert. Og det kreves å enorm stor datakapasitet. Det høres kanskje fantastisk ut, om man ikke er så veldig kjent med AI-Teknologi. Teknologien er fantastisk i seg selv. Kort forklart, er det maskiner og sensoere. Dette finnes i dag, med varierende kvalitet. Men ikke på samme måte som noe som baserer seg på AI-Teknologi. Det er fordi, den kan kjenne igjen, hvor langt noe er kommet i vekstfasen. Noe som er med på å gjøre mye av jobben til den som driver landbruket.

Hvor langt

Den kan overvåke området, og ved hjelp av og bruke maskinlæring. Lærer den seg og kjenne igjen og se hvor langt i vokst prossesen det er kommet. De kan se det bedre en menneskene, og på grunn av maskinlæringen vil den bli enda mer optimalisert. Jo mer korrekt tidspunkt for gjødsling. Jo større sjanse for og få en mer profitabel avling.

Fremtiden

Dette eller tilsvarende teknologi, kommer til og være på hver eneste gård om ti år. Grunnen til det, er rett og slett at det vil gjøre landbruket. Mer effektivt, mer lønnsomt og mindre fysisk arbeidskrevende. Det vil og komme automatisert gjødsling av åkerene.

Knyttet store investeringer

Det er knyttet store investeringer til dette. Men det er også, knyttet store kostnadsbesparelser. Det er med andre ord, kostnader som kommer til og bli kjent inn igjen over noen år. Det kan bli behov for og kjøpe mindre tilleggsfor. Det blir bedre og mer optimalisert gjødsling. Samt automatisk høsting. Fremtiden er spennende i alle sektorer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *