Hva er

Hva er Bitfinex

Hva er Bitfinex

Hva er Bitfinex. Bitfinex er en stor kryptobørs som støtter et bredt spekter av kryptoprodukter og handelsalternativer. Inkludert spot-handel, marginkontoer, derivater, papirhandel og mer. Med en kombinasjon av funksjoner egnet for både nybegynnere og erfarne kryptobrukere, tilbyr Bitfinex sannsynligvis alt du trenger for å administrere kryptovalutaen din på ett sted.

Imidlertid er det viktig å være klar over at Bitfinex har en historie med regulatoriske utfordringer. Inkludert flere bøter fra Commodity Futures Trading Commission. Den mest alvorlige anklagen, fra New York Attorney General’s Office, inkluderer misvisende informasjon til investorer. Bitfinex hevdet at Tetherstabilcoin var fullt sikret av reserver, noe som ikke var tilfelle.

Historien til børsen og påstandene om fortsatt urettferdig opptreden kan være bekymringsfull for investorer.

Bitfinex var en av de første profesjonelle plattformene bygget for kryptohandel. Den tilbyr handel med høyt volum og både spot- og derivatprodukter, inkludert børs-handel, marginhandel, marginfinansiering (P2P-utlån), over-the-counter-markeder og derivathandel. Her får du historien til Bitfinex, servert.

Historie 2012

Tidlig historie Bitfinex ble grunnlagt i desember 2012 som en peer-to-peer Bitcoin-børs som tilbød handelstjenester for digitale eiendeler til brukere over hele verden. Bitfinex begynte opprinnelig som en P2P-marginutlånsplattform for Bitcoin og la senere til støtte for flere kryptovalutaer. Det var en av de første profesjonelle plattformene bygget for kryptohandel.

IT-tekniker fra Paris

Raphael Nicolle, en IT-tekniker fra Paris, lanserte Bitfinex etter et tidligere prosjekt kalt Bitcoinica. Han fortsatte å jobbe som utvikler for plattformen frem til begynnelsen av 2017.

Tilby handel med høyt volum

Bitfinex ble designet for å tilby handel med høyt volum og både spot- og derivatprodukter, inkludert børs-handel, marginhandel, marginfinansiering (P2P-utlån), over-the-counter-markeder og derivathandel.

170 kryptovalutaer

Bitfinex gir støtte for over 170 kryptovalutaer på den aktive handelsplattformen sin. Inkludert Bitcoin, Ethereum, Terra, Tether, Solana, Litecoin, Ripple, og mange flere. Utvalget er for omfattende til å nevne alle her, men generelt sett leverer Bitfinex godt når det gjelder å støtte et bredt utvalg av etterspurte valutaer på plattformen sin.

Tether

Bitfinex har et nært samarbeid med Tether-stabilcoinen, som alltid har en verdi på 1 dollar. Imidlertid kan tidligere problemer knyttet til manglende åpenhet angående reserver få deg til å vurdere nøye hvor mye Tether du ønsker å ha på kontoen din, hvis du i det hele tatt ønsker å ha det der. Tether hevder fremdeles at valutaen er fullt sikret, men det er opp til deg å avgjøre om du har tillit til det.

I følge deres egen nettside, beskriver de seg som følgende

«Vårt primære mål har alltid vært å sikre høyeste standarder for sikkerhet og rask transaksjonsbehandling i et trygt og lav-latens miljø. Dette gjør at handelsmenn kan dra nytte av våre svært likvide markeder. Teamet vårt består av dyktige utviklere med visjonære ideer og praktisk ekspertise, som jobber sammen for å løse utfordringene i markedet.

Omfattende portefølje

Bitfinex har en omfattende portefølje med nesten 200 ulike tokens, over 400 spot trading-par og mer enn 60 evigvarende futureskontrakter. Vi gjennomgår jevnlig alle tokens som er notert på børsen for å sikre at de oppfyller våre strenge standarder for styring og likviditet. Kjent som den foretrukne handelsplattformen for institusjoner og profesjonelle tradere, har Bitfinex etablert seg som hjemmet for digital eiendomshandel.

I løpet av det siste tiåret har vi dedikert oss til å informere våre kunder om fordelene og egenskapene til Bitcoin og blockchain. Samtidig har vi skapt et teknologisk avansert miljø som gir en enkel, pålitelig og tilgjengelig plattform for kjøp, oppbevaring og salg av tokens.

Banebrytende løsninger

Vår suksess er bygget på banebrytende løsninger, tjenester og kunnskap som har muliggjort en bredere global visjon. Denne visjonen støtter de grunnleggende prinsippene til Bitcoin: likhet, rettferdighet og frihet.

I vår nåværende digitale verden har vi tilgang til flere verktøy enn noensinne. Som gir fri transaksjon og interaksjon mellom enkeltpersoner. Dessverre er mange av disse verktøyene strukturert slik at transaksjoner går gjennom sentraliserte servere. Noe som kan være kostbart og begrensende for samfunn som trenger disse tjenestene mest.

Toppmoderne teknologi

Bitfinex har som mål å utvikle toppmoderne teknologi som gir folk muligheten til å handle og samhandle fritt og privat. Vi tror at Bitcoin tilbyr en teknologisk og kostnadseffektiv betalingsløsning som gir økonomisk inkludering og frihet.

Vår inspirasjon fra Bitcoin sin desentraliseringsideologi driver oss til å utvikle peer-to-peer-løsninger som fremmer ytringsfrihet. Vi er stolte av å være en betydelig aksjonær i Holepunch, et selskap som har vært en pioner innen distribuerte systemer.

Vi er overbevist om at den brede aksepten av kryptovaluta vil skje på grunn av dens tillatelsesfunksjoner og dens potensial til å skape en mer åpen og rettferdig verden. Bitfinex ble etablert i begynnelsen av Bitcoin-revolusjonen, og vårt arbeid er rettet mot å skape enkel, pålitelig og tilgjengelig teknologi som fremmer individuell frihet.»

Hvor mange brukere har Bitfinex

Per 2023 har Bitfinex over 5 millioner registrerte brukere. Dette gjør det til en av de største kryptobørsene når det gjelder antall brukere.

Flertallet av Bitfinex-brukere befinner seg i USA, Europa og Asia. Imidlertid har Bitfinex også en betydelig brukerbase i andre deler av verden, inkludert Afrika, Sør-Amerika og Midtøsten.

Bitfinex-brukere kommer fra ulike bakgrunner og har forskjellige grunner for å bruke børsen. Noen brukere er erfarne kryptohandlere som bruker Bitfinex til å handle forskjellige kryptovalutaer. Andre er nye innen kryptohandel og bruker Bitfinex for å lære om og handle med kryptovalutaer.

Bitfinex tilbyr forskjellige funksjoner som appellerer til brukerne. Disse funksjonene inkluderer:

  • Et bredt utvalg av kryptovalutaer å handle
  • Konkurransedyktige handelsgebyrer
  • En brukervennlig handelsplattform
  • Kundestøtte tilgjengelig 24/7

Bitfinex er en populær kryptobørs av flere grunner. Den har en stor brukerbase, et bredt utvalg av kryptovalutaer å handle, konkurransedyktige handelsgebyrer, en brukervennlig handelsplattform og 24/7 kundestøtte.

2015–2016

I løpet av 2015 inngikk Bitfinex et partnerskap med selskapet BitGo i Palo Alto. For å tilby høyt sikrede «lommebøker» som gjør det mulig for folk å lagre digitale valutaer online. BitGo har forsikring mot tyveri av Bitcoin.[6]

I mai 2015 ble børsen utsatt for et hackerangrep, noe som resulterte i tapet av 1 500 bitcoins. Tilsvarende omtrent 400 000 amerikanske dollar av kundenes midler.

I juni 2016 påla Commodity Futures Trading Commission (CFTC) i USA. Bitfinex å betale en bot på 75 000 dollar for å tilby ulovlige finansierte råvaretransaksjoner utenfor børs. Vedtaket konkluderte også med at Bitfinex brøt Commodity Exchange Act ved å ikke registrere seg som en Futures Commission Merchant (FCM).

August 2016

kunngjorde Bitfinex at de hadde opplevd en betydelig sikkerhetsbrudd. Umiddelbart etter dette falt handelsprisen på Bitcoin med 20%. Som en respons på bruddet, stanset Bitfinex alle Bitcoin-uttak og handel. I dette angrepet, det nest største bruddet på en Bitcoin-børsplattform, ble 119 756 enheter av Bitcoin stjålet. Det var til en verdi av omtrent 72 millioner dollar på det tidspunktet. Tyvene tok Bitcoin fra brukernes segregerte lommebøke. Bitfinex annonserte at de arbeidet hardt for å spore opp gjerningsmennene bak angrepet. Selv kunder med kontoer som ikke ble berørt, opplevde en reduksjon på 36% i kontoens saldo og mottok BFX-tokens i forhold til tapene sine.[13] De som valgte å beholde BFX-tokensene, fikk full kompensasjon innen åtte måneder etter angrepet, i april 2017.

Etter dette ble Bitfinex’s tilgang til amerikanske dollar-betalinger og uttak begrenset. Til tross for at de sikret midlene med BitGo, som bruker flere signaturer for sikkerhet.

Amerikanske myndighetene

De amerikanske myndighetene gjenvant de stjålne Bitcoinene,og i februar 2022 ble et ektepar fra New York, Ilya Lichtenstein og Heather R. Morgan, føderalt tiltalt for å ha planlagt å hvitvaske Bitcoin-verdier til 3,6 milliarder dollar på det tidspunktet.[17][18] Ifølge rettssystemet er anklagene basert på sammensvergelse for hvitvasking av penger og sammensvergelse for å svindle USA. Heather Morgan ble rapportert arrestert i Manhattan den 8. februar 2022 sammen med ektemannen, Ilya Lichtenstein.[19] Etter pågripelsen deltok paret i en erkjennelseshearing den 3. august 2023 i Washington, ifølge rettsdokumenter. De ble formelt tiltalt ved bruk av et dokument kjent som en informasjon, en type tiltale som føderale påtalemyndigheter vanligvis bruker når tiltalte har samtykket til å tilstå.

Pågripelsen

Siden pågripelsen av Lichtenstein og Morgan har myndighetene beslaglagt ytterligere 475 millioner dollar knyttet til angrepet.

I august 2023 erkjente Ilya Lichtenstein skyld for sammensvergelse om hvitvasking av stjålet kryptovaluta i Washington, D.C. Hans kone, Heather Morgan, erkjente også skyld i to tiltalepunkter: sammensvergelse om pengehvitvasking og sammensvergelse for å svindle den amerikanske regjeringen. Den stjålne Bitcoinens verdi ble til slutt anslått til 4,5 milliarder dollar.

Lichtenstein innrømmet også å være den opprinnelige hackeren bak Bitcoin i cyberangrepet på Bitfinex i 2016.

IRS-kommisjonær Charles Rettig bemerket om angrepet i 2016: «Dette var også det største enkeltbeslaget registrert av den føderale regjeringen.

Samarbeidet

Bitfinex samarbeidet også med det amerikanske departementet for nasjonal sikkerhet. For å gjenvinne omtrent 315 000 dollar i kontanter og kryptovalutaer stjålet under angrepet i 2016. Midlene vil bli fordelt til innehavere av Bitfinexs Recovery Right Tokens, digitale mynter utstedt til de som led økonomiske tap som følge av angrepet.

Det var bekymring for at kundenes penger hadde gått tapt i flere hendelser. Men de manglende midlene ble ikke tapt, men beslaglagt og sikret. I samme tidsperiode opplevde Bitfinex økende vanskeligheter med å skaffe banktjenester. Forskning antyder at prismanipulering av Bitcoin på Bitfinex utgjorde omtrent halvparten av Bitcoin-prisøkningen mot slutten av 2017.

2017–2018

Endringer i Banksektoren. I april 2017 meldte Bitfinex at de stod overfor forsinkelser i behandlingen av uttak i amerikanske dollar. Etter at Wells Fargo avsluttet sine pengeoverføringer. Kort tid etter at Wells Fargo trakk seg ut, kunngjorde Bitfinex at alle internasjonale overføringer var stanset av deres taiwanske bank. Siden den gang har Bitfinex beveget seg mellom ulike internasjonale banker uten å gi kundene informasjon om hvor pengene blir oppbevart.

Det ble rapportert at Noble Bank International i San Juan, Puerto Rico, håndterte noen av dollartransaksjonene for børsen i løpet av 2017 eller 2018. Samarbeidet med denne banken ble angivelig avsluttet i september 2018 da Noble Bank støtte på økonomiske vanskeligheter.

De britiske jomfruøyer

I mars 2018 bekreftet Bitfinex, med base på De britiske jomfruøyer, at de hadde planer om å flytte hovedserverinfrastrukturen til Zug, Sveits.

I mai 2018 sendte Bitfinex e-post til enkelte brukere og ba om skatteopplysninger. Selskapet indikerte at de ville dele denne informasjonen med regjeringen på De britiske jomfruøyer, som deretter kunne videreformidle den til myndighetene i brukernes bostedsland.[kilde mangler]

Phil Potter, Chief Strategy Officer for Bitfinex, forlot børsen den 22. juni 2018.[38]

Den 15. oktober 2018 kunngjorde Bitfinex at de noen dager tidligere midlertidig hadde stanset innskudd i fiat-valuta for visse kunder på grunn av behandlingsproblemer. Den 7. oktober sa selskapet også at «Bitfinex ikke er insolvent.»[39]

2019 Lanseringen av Tether

Tether er en kryptovaluta-stabilcoin knyttet til den amerikanske dollaren. Den eies av iFinex, som også eier Bitfinex. Tether ble lansert som RealCoin i juli 2014 og fikk navnet Tether i november 2014. Per januar 2023 var Tether den tredje største kryptovalutaen etter Bitcoin og Ethereum, med en markedsverdi på 68 milliarder dollar.[40] Tether og Bitfinex støttet utviklingen av HolePunch, en kryptert, peer-to-peer kommunikasjonsplattform, og gjorde koden åpen kilde i desember 2022. Paolo Ardoino, teknologidirektør for Bitfinex og Tether, omtalte denne teknologien som «kommunikasjonens Bitcoin.

April 2019

I april 2019 lanserte New Yorks justisminister Letitia James. En undersøkelse som anklaget Bitfinex for å ha brukt Tether-reservene til å dekke over et tap på 850 millioner dollar til en panamansk betalingsformidler kjent som Crypto Capital Corp. Reggie Fowler, som angivelig hadde forbindelser med Crypto Capital. Ble tiltalt 30. april 2019 for å drive en uregistrert pengeoverføringsvirksomhet for kryptohandlere.[44] Han anklages for å ikke ha returnert omtrent 850 millioner dollar til en unnavngitt klient. Etterforskerne beslagla også 14 000 dollar i falske penger fra kontoret hans. Ifølge søksmålet hadde ikke Bitfinex klart å oppnå et normalt banksamarbeid. Så de satt inn over 1 milliard dollar hos Crypto Capital Corp. Ingen kontrakt ble noensinne signert med Crypto Capital James hevdet at i 2018 visste eller mistenkte Bitfinex at Crypto Capital hadde stukket av med pengene. <men at investorene aldri ble informert om tapet.

Bitfinex rapporterte tall for 2017 som viste 333,5 millioner dollar i bruttofortjenest. 6,8 millioner dollar i utgifter, 326 millioner dollar i nettofortjeneste og 246 millioner dollar i utbytte.

I 2019 utstedte iFinex kryptovalutaen Unus Sed Leo. Da det ble annonsert at de fleste av de stjålne midlene var gjenvunnet, økte verdien av Leo med over 50%. Bitfinex forpliktet seg til å tilbakekjøpe og brenne utestående LEO-tokens innen 18 måneder etter at midlene ble gjenvunnet.[32]

I 2019 lanserte iFinex kryptovalutaen Unus Sed Leo, og da USA kunngjorde at de fleste stjålne midler var gjenvunnet, økte Leos verdi med over 50%. Bitfinex forpliktet seg til å tilbakekjøpe og brenne utestående LEO-tokens innen 18 måneder etter at midlene var gjenvunnet.

Investeringer i kryptovaluta innebærer risiko, og det er viktig å gjøre grundig forskning og forstå børsens historie og omdømme før du tar beslutninger.

Oppkjøp og investeringer

I løpet av perioden 2020–2023 har Bitfinex vært aktivt involvert i en rekke strategiske beslutninger og initiativer. På den positive siden kunngjorde de den 15. oktober 2021. At de vil betale en bot på 1.5 millioner dollar til Commodity Futures Trading Commission. For transaksjoner med digitale eiendeler som ble gjennomført ulovlig utenfor børsen med amerikanske borgere.

Bitfinex introduserte også en nyskapende betalingsteknologi kalt Bitfinex Pay i 2021, som gir nettbutikker muligheten til å motta kontaktløse og grenseløse kryptobetalinger. Dette har potensiale til å forme fremtiden for online handel.

I et forsøk på å utvide sitt marked, samarbeidet Bitfinex, Kraken og KuCoin for å finne innganger til det indiske kryptomarkedet i 2021. Dette indikerer selskapets mål om å utforske og etablere seg i voksende markeder.

Viktig hendelse

En viktig hendelse skjedde i september 2022, da Bitfinex, sammen med andre ledende børser, midlertidig stanset alle innskudd og uttak av Ethereum-baserte tokens under Ethereum-programvareoppgraderingen kjent som The Merge. Dette vitner om selskapets evne til å tilpasse seg og håndtere teknologiske endringer.

I desember 2022 publiserte Bitfinex sitt «Freedom Manifesto», en erklæring som fremhever selskapets engasjement for distribuert, åpen kildekode-programvare. Dette reflekterer deres støtte til libertarianisme og cypherpunks’ tilnærming til programvareutvikling.

Videre ser Bitfinex mot El Salvador, med planer om å etablere en tilstedeværelse der og delta i utgivelsen av El Salvadors «volcano» token gjennom blockchain-teknologi.

I april 2023 mottok Bitfinex en lisens fra El Salvadors nasjonale digitale eiendomskommisjo. Noe som gjør dem til den første digitale tjenesteleverandøren som får tillatelse til å operere i landet. Denne lisensen tillater Bitfinex Securities El Salvador å fasilitere handel med tokeniserte eiendeler.

En betydelig investering ble kunngjort den 24. mai 2023, da Bitfinex bekreftet planer om å investere i den chilenske kryptobørsen Orionx. Dette markerer en strategisk inngang for Bitfinex i det chilenske og latinamerikanske markedet.

I juni 2023 utvidet Bitfinex sitt tilbud ved å lansere en peer-to-peer handelsplattform i Venezuela, Argentina og Colombia. Kjent som Bitfinex P2P. Dette gir innbyggerne i disse landene muligheten til direkte handel med populære kryptokurver som Bitcoin, Tether’s EURT-stabilcoin, Tether Gold og Ethereum.

Denne perioden preges av Bitfinex’ strategiske og globale tilnærming, med fokus på teknologisk innovasjon, markedsutvidelse og samarbeid for å styrke sin posisjon i den stadig skiftende kryptoverdenen.

Referanse Bitfinex, Wikepdia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display