Krypto NyheterKryptovaluta

Unge Nordmenn mer glad i krypto en aksjer i følge Nrk

Unge Nordmenn mer glad i krypto en aksjer i følge Nrk

Unge Nordmenn mer glad i krypto en aksjer i følge Nrk. I en artikkel i Nrk står det skrevet at unge mennesker er mer opptatt av og investere i kryptovaluta i aksjemarkedet. Og hvor det er profilerte mennesker som uttaler seg om kryptovaluta. Som blant annet, Hallgeir Kvadsheim, Daglig leder i AksjeNorge, Kristin Skaug samt kryptoinvestor Bendik Vetås kjøpte kryptovaluta for 2000 kroner for noen måneder siden. Nordisk blokkjede– og innovasjonsansvarlig i EY, Magnus Jones og Espen Nave Knutsen er student ved Høgskulen på Vestlandet, campus Haugesund. Han tror interessen rundt kryptovaluta kommer til å øke i årene framover. I følge nrk sin artikkel.

Spennende og morsom

Artikkelen var både fascinerende og underholdende. Det var fascinerende å utforske hva andre individer formidler om kryptovaluta, og det brakte frem interessante perspektiver på temaet. Underholdningsverdien kan betraktes som en tragi-komisk dimensjon, da det er tydelig at ikke alle fullt ut forstår konseptet med kryptovaluta. Denne misforståelsen kan sees som en humoristisk side ved det komplekse temaet. Videre viser det at det ikke alltid er en enkel oppgave å formidle forskjellen mellom kryptovaluta og aksjemarkedet. På mange måter representerer dette en form for kvantesprang i finansiell innovasjon, selv om paralleller og likheter med tradisjonelle aksjemarkeder også er åpenbare.

Helge Kvarsheim

Jeg anbefaler unge å bli kjent med kryptovaluta. Han sier at han tror denne valutaen kommer til å være her om ti år. Jeg tror også at han har rett. Om ti år kan dette være den største økonomien i verden, med de største mulighetene for folket.»

Bendik Vetsås

Og det er akkurat det Bendik har gjort, ifølge NRKs artikkel. Han har investert 2000 kroner i kryptovaluta. Dette gjorde han på grunn av det Helge Kvarsheim uttalte, for å bli kjent med kryptovaluta, siden det er relativt nytt. Dette kan være en god ide, da man blir kjent med både teknologien og hvordan det fungerer. Med en relativt ubetydelig sum kan man gradvis bygge seg opp og føle seg mer komfortabel med det man gjør.

Magnus Jones

«Tror at en yngre generasjon som foretrekker kryptovaluta fremfor aksjer, vil føre til en fremtidig vekst i markedet». Utalte han. Og det er akkurat det som ikke bare er på vei til å skje, men det skjer. For hver dag som går, er det flere og flere mennesker som forstår hva det egentlig dreier seg om, og hvordan denne teknologien kan bidra til større rettferdighet og fleksibilitet når man ser på økonomien til privatpersoner. Ikke bare i Norge, men i hele verden.»

Espen Nave

Uttalte til Nrk: Espen Nave Knutsen er student ved Høgskulen på Vestlandet, campus Haugesund. Han tror interessen rundt kryptovaluta kommer til å øke i årene framover. Foto: Simon Elias Bogen / NRKKnutsen har lenge interessert seg for krypto og har tidligere eid den virtuelle valutaen. Men han er student og vil ikke risikere å tape penger. Derfor eier han ingenting nå lenger. Det var så høye svingninger at jeg heller ville investere i et fond, sier han. Og den uttalelsen henger sammen med artikkelen, nedenfor. Fordi, mennesker tenker selv. Jeg vet ikke hvilken kryptovaluta Espen har investert i. Men der han såg usikkerheten, valgte han og trekke seg ut. Men også han er positiv til kryptovaluta.

Daglig leder i AksjeNorge

Kristin Skaug, har uttal følgende. «Reagerer negativt på de høye kryptotallene blant unge». Hun minner om at kryptovaluta ikke er en del av et regulert marked, med fokus på investorsikkerhet. Det er heller ikke uventet at noe som er daglig leder for AksjeNorge, er negativ til kryptovaluta. Jeg tror personlig ikke at det handler om forståelse. Men om frykt. For når pengene går inn i kryptomakredet, må de komme i fra et annet markedet. Det vil da bli, aksjemarkedet.

Essensen

Her treffer hun essensen av kryptovaluta, nemlig at markedet ikke er regulert. Det er et uregulert marked, noe som betyr at det er ingen som kan bestemme over pengene dine. Du eier pengene dine selv. Hun snur det positive til noe negativt. Det som kanskje burde vært sagt, er at det er et nytt marked, på samme måte som nye selskaper som kommer på børs. Mange investerer blindt på børsen og i selskaper de gjerne skulle vært foruten å investere i.

«Investorsikkerhet»

«Investorsikkerhet,» som høres bedre ut enn det egentlig er. Selv om rådgivere skal veilede kundene sine i forhold til ønsket risikonivå, kreves det mye av en rådgiver som har ansvaret for investorens risiko for å være akseptabel. Dette har konsekvenser, og derfor kan begrepet «investorsikkerhet» høres bedre ut enn det faktisk er. Du er selv ansvarlig for dine egne handlinger, og du tar avgjørelser som har konsekvenser, uavhengig av om investeringene dine utvikler seg som ønsket eller ikke.

Ikke bare et sjansespill eller gambling

Å investere i kryptovaluta er ikke bare et sjansespill eller gambling, til tross for hvordan noen ønsker å fremstille det. Ikke noe mer en, hva et aksjemarkedet er. Dette markedet er uregulert, noe som betyr at du har mer handlingsfrihet med pengene dine sammenlignet med i en bank, hvor myndighetene har mindre kontroll over økonomien din. Det er ikke mer risikofylt enn å investere i aksjemarkedet. Når du investerer i aksjemarkedet, krever det grundig innsikt i hva du investerer i, og det samme gjelder naturligvis når du investerer i kryptomarkedet.

For det må legges til at ikke alle kryptovalutaer er like gode investeringsobjekter som andre. Hvis du vil bevege deg ut til andre coins som er mindre kjente enn for eksempel Bitcoin og Ethereum, må du ha litt dypere kunnskap om markedet.

Kryptomarkedet er ikke så skremmende og nytt som det blir fremstilt her. Det er både utenlandske investorer, som det har blitt skrevet om flere ganger her, som investerer, suksessfulle profilerte mennesker. Som Michael Saylor, Cathie Wood, samt vår egen norske Kjell Inge Røkke i selskapet seetee, som investerte 500 millioner i bitcoin.

Det er flere positive aspekter ved kryptovalutaer og blockchain-teknologi.

Her er noen av dem

 1. Finansiell inkludering: Kryptovaluta gir en unik mulighet til å inkludere de delene av befolkningen som ikke har tilgang til tradisjonelle banktjenester. Milliarder av mennesker verden over har ikke bankkontoer, men mange har tilgang til internett og smarttelefoner. Kryptovaluta kan gi dem muligheten til å delta i økonomien.
 2. Reduserte transaksjonskostnader: Kryptovalutatransaksjoner kan utføres med lave eller ingen transaksjonsgebyrer sammenlignet med tradisjonelle banktjenester eller internasjonale overføringer. Dette kan være spesielt gunstig for småbedrifter og enkeltpersoner som driver med grenseoverskridende handel.
 3. Desentralisering og tillit: Kryptovalutaer er basert på desentralisert blockchain-teknologi, noe som betyr at de ikke er underlagt en sentral myndighet. Dette kan bidra til å bygge tillit, spesielt i områder der det er bekymring for politisk ustabilitet eller svakhet i det tradisjonelle banksystemet.
 4. Effektivisering av finansielle prosesser: Smarte kontrakter og desentraliserte finansløsninger (DeFi) bygget på blockchain kan automatisere og effektivisere mange finansielle prosesser, noe som kan føre til økt effektivitet, redusert risiko for feil, og lavere administrative kostnader.
 5. Beskyttelse mot inflasjon: Noen kryptovalutaer, som Bitcoin, har en begrenset forsyning, noe som kan bidra til å beskytte mot inflasjon. Dette er spesielt viktig i områder der det tradisjonelle valutasystemet har vært utsatt for hyperinflasjon.
 6. Økt personvern: Kryptovalutaer gir brukerne muligheten til å gjennomføre transaksjoner med en viss grad av anonymitet. Dette kan være en fordel for de som ønsker økt personvern og beskyttelse av sine økonomiske data.
 7. Teknologisk innovasjon: Blockchain-teknologien som ligger til grunn for kryptovalutaer, har potensiale til å revolusjonere ikke bare økonomien, men også andre sektorer som helse, eiendom og logistikk. Smarte kontrakter åpner døren for automatiserte, tillitsfulle avtaler.

Mens det er viktig å være oppmerksom på risikoene, gir disse punktene et innblikk i noen av de positive aspektene ved kryptovaluta og blockchain-teknologien.

Gir verden muligheter

Kryptovalutamarkedet er mer enn bare én coin. det omfatter mer enn bare kryptovaluta. Dessverre har mange ennå ikke forstått dette. Det er bygget opp av og består av mye mer enn bare det å handle på en kryptobørs.

Kryptovaluta gir de som ikke har tilgang til banktjenester rundt om i verden, tilgang til midler de kan bruke. Alt de trenger er en mobiltelefon, strøm og internett. Dette er spesielt viktig for de som bor i krigsherjede områder. Under krigen i Ukraina økte investeringene i kryptomarkedet i Øst-Europa. Årsaken var at det var enklere å opprettholde tilgangen til midlene sine på en blokkjede sammenlignet med i en bank. Der var det lange køer der folk skulle ta ut pengene sine i kontanter. Dette gjorde dem til enda et offer, i tillegg til de allerede vanskelige forholdene. De risikerte også å miste pengene sine når de prøvde å redde dem, spesielt hvis bankene skulle gå konkurs. Sikkerheten er derfor større når midlene er lagret på en blokkjede.

Kryptovaluta er ikke bare en digital valuta. Du bestemmer også over pengene dine. Den representerer en voksende valuta og teknologi.

En ny verden

Vi befinner oss midt i en revolusjon. Selv om det kan være vanskelig for enkelte og forstå det nå. i en tid der transformative endringer skjer på flere nivåer. I likhet med andre revolusjoner er resultatet avhengig av hvordan man tilpasser seg. Noen vil oppleve tap, mens andre vil høste fordeler, parallelt med dynamikken i aksjemarkedet. Vi står nå overfor en bevegelse der ikke bare enkeltpersoner, men også betydelige investorer, beveger seg fra tradisjonelle fiat-penger til kryptovaluta.

I den kommende utviklingen, spesielt med Bitcoin som en ledende kraft, vil vi være vitne til en omfordeling av økonomiske ressurser fra fiat-valutaer til kryptomarkedet. Det vil naturligvis møte motstand og skepsis, spesielt når det gjelder kryptovaluta. Overgangen av midler fra aksjemarkedet til kryptomarkedet vil utvilsomt skape betydelige svingninger.

Det er avgjørende å innse at kryptovaluta og blockchain representerer mye mer enn bare digitale valutaer. Dette er grunnlaget for en ny, omfattende økonomi som er i ferd med å ta form. Denne økonomien gir enorme muligheter for alle som har tilgang til strøm og en mobiltelefon over hele verden. Forståelsen av kryptovaluta går hånd i hånd med anerkjennelsen av den transformative kraften som ligger i blockchain-teknologien, og hvordan den skaper en ny og inkluderende økonomisk virkelighet for mennesker overalt. Forstår man dette, forstår man kryptovaluta.

Her ligger linken til hele Nrk sin artikkel

Vennligst merk at investeringer i kryptovaluta og alle andre verdipapirer, innebærer risiko, og resultatene kan variere. Det anbefales å gjøre grundige og nødvnedige undersøkelser før du tar investeringsbeslutninger.

2 thoughts on “Unge Nordmenn mer glad i krypto en aksjer i følge Nrk

 • Jan Vidar Morewood

  De kommer alle sammen etter hvert inn i crypto..Gi de bare litt tid og kompetanse, så skjønner de hvorfor de kom inn litt for sent. Men det er jo bedre sent enn aldri, sa et klokt menneske en gang..

  Svar
  • Det er mange som kommer til og måtte svelge noen kameler, her. Og si ja men, og vi viste ikke. Men, vi vet;)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display