Hva erKurs teknisk analyse

Hva er volatilitet

Hva er volatilitet

Enkelt forklart så er det store bevegelser i markedet. Når man har et stor volatilitet, og et volatilitets marked betyr det at det er store bevegelser i markedet og prisen flytter seg veldig mye i forhold til normalen. Høy volatilitet betyr store svingninger i markedet, eller i en gitt aksje over en gitt periode.

Volatilitet kan anses som negativt, men det behøver det ikke alltid og være. Ikke for alle ihvertfall, men mange kan få litt panikk om kursen går kraftig ned på grunn av høy volatilitet. Men prisen kan også gå motsatt vei og stige. Som regel så varer ikke volatiliteten lege. Selv om enkelte marked er preget av høyere volatilitet en andre.

Er det lav volatilitet i markedet så betyr det at man har lite bevegelser i markedet. Da flytter ikke markedet, det vil si prisen seg mye. Og det er rolig og liten prisforskjell, i markedet og det enkelte verdipapiret.

Trigger

Hva er det som trigger og gjør markedet og får høy volatilitet? Som regel så er det nyheter som trigger volatiliteten. Om det kommer gode nyheter kan det gå kraftig opp, og når fortjenesten er der selger de og kursen går ned igjen. En «retrace» eller tilbaketrekning.

Det finnes og, marked makers. Det er de som går inn og flytter markedet. Og enten kjøper eller selger, for store summer. Da får de store bevegelser.

Krypto whales

Crypto whales gir store bevegelser i markedet. De som går inn og kjøper, for store summer også går ut igjen av en gitt kryptovaluta. Da får den en stor oppgang, for så og gå ned igjen. Da er det ikke uvanlig at de kan gå inn igjen, med litt mindre penger men får en bra oppgang igjen. Noe som er positivt for de som kjøper i store kvanta, men de som trader valuta og ikke «henger med» vil da tape penger.

Daytradere, som er dyktige kan tjene store penger, på store bevegelser. Men det er krevende og henge med, og noen selger ikke tidsnok.

For de som har is i magen, og er inne og har et langsiktig perspektiv og ikke har en plan om og kjøpe eller selge, vil ikke bli direkte råket av høy volatilitet. Siden de ikke kjøper eller selger, taper de i praksis ingen ting. De venter på en varig oppgang, enten man sparer over noen år, eller til pensjon så fremt de er inne i en bullish cryptovaluta eller annet verdipapir for den del. De følger både store og små bevegelser.

Unngå volatilitet

Hva skal til for og unngå volatilitet? Det er helt umulig og unngå høy volatilitet og sikre seg mot det. Men man kan se på historisk data, for en gitt kryptovaluta. Har den hatt store bevegelser, så er det sannsynlig at den vil fortsette og ha store bevegelser. Selv om at det ikke er noen garanti for det. Og det samme gjelder kryptovaluta som har hatt liten volatilitet. Da er det sannsynlig at dette vil fortsette, men det er ingen garanti for det i markedet.

Det finnes og de som ikke daytrader men allikevel satser på høy volatilitet. Det er mange som kjøper en veldig billig kryptovaluta, og venter eller håper på at det er noen som kommer inn og kjøper og selger en kryptovaluta for og tjene penger og utnytte de store bevegelsene. Disse kryptovalutaene har en tendens, og få en lav verdi og lav volatilitet videre. Selv om at også dette kan variere. Det er ikke bare i kryptomarkedet som har volatilitet. Dette gjelder, både valutamarkedet, aksjemarkedet, råvarer markedet, som for eksempel oljemarkedet, eller andre verdipapir.

Høy volatilitet

Høy volatilitet betyr ikke bestandig risiko, mange velger og utnytte markedet. En tommelfingerregel er at det som ofte går fort og høyt opp, også kommer til og falle raskt. Men det er viktig og være klar over det, at det er ingen regel uten unntak.

.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *