Teknisk analyse

Valuta Analyse 26-30 JUNI

GBP/USD, har hatt tre uker med oppgang etter hverandre og har fått god fart oppover. Den har gått igjennom et sterkt suportområdet, å vist at det kan klatre videre oppover. Nå er det siste trading uken i Juni, og det er siste månedlige candle som er på vei til og bli formet. Dette gjelder alle valutpar, og de bør trades med forsiktighet.

GBP/USD Månedelig chart for Juni

Teknisk - analyse -GBP - USD - JUNI -VALUTAEN.NO.jpg

Hode skulder

På den månedlige charten av GBP/USD ser vi at vi har en reversert hode skulder formasjon som har trengt igjennom et suportområdet. Og formet seg nesten som en suport, og ligger midt i øvre sjikt av et konsolidering sone, hvor markedet kan bygge opp mer kraft om det ikke fortsetter herifra.

GBP/USD Ukentlig chart

Lite bearish candle

Forrige uke avsluttet pundet mot dollare, med et lite bearish candle. Men det er ikke over halveis ned på den forrige candle som var bullish. Det har fått et lite suportområdet som kan hindre en videre nedgang.

GBP/USD Daglig chart

Nesten ved suportområdet

Ser vi på den daglige charten, så er vi nesten ved suportområdet. Hvor langt ned den går er vanskelig og si, men holder støttenivået seg, så ser vi på en liten nedgang før den tester den forrige høyden. Får vi en higher high så kan en videre oppgang ventes. Det er lite sannsynlig vi får en nedgang nedenfor 1.21645. Slik jeg ser det, så er pundet mot dollaren, litt bullish. Det har hatt en ganske bratt stigning denne måneden, men vi er i en solid uptrend. Og er fortsatt litt bullish, på denne og venter en videre oppgang.

Men man må trade den veldig forsiktig. Det er ikke ventet de største nyhetene som kan være med på å gjøre de største utslagene før fredag. Og det er med på å gi et siste signal til denne månedens candle.

Nyhetene

Det ligger fortsatt et stort potensiale for at pundet skal klatre videre oppover, men må trades med forsiktighet. Og vær oppmerksom på konsoliderings-sonen. Potensielt så kan dette valutaparet klatre til 1.37643. Om den går så høyt på næverende tidspunkt er for tidlig og si, men den kommer til og forsøke. 1.3245 er første target den kommer til og sikte mot. Så fortsatt bullish.

EUR/USD Månedlig chart

Trengt igjennom et resistance området

Euroen mot dollaren har og trengt igjennom et resistance området, og har forsøkt og klatre videre det også, Før det gikk litt tilbake. Nå er den månedlige candle for juni, fortsatt pågående. Og også her skal det bli veldig interessant og se avslutningen. Også EUR/USD har en konsoliderings sone som den har vært litt ute av, men kommet ned igjen til.

EUR/USD Ukentlig chart

Bearish avslutning

Går vi ned på ukentlig chart, ser vi de samme tendense som med pundet mot dollaren, og vi har en litt bearish avslutning på ukentlig candle, men dette er ikke noe meget alvorlig med tanke på om den har sluttet sin bullish trend. I det store bildet er det en downtrend, men den kan slutte relativt høyt oppe. EUR/USD er på ukentlig chart fortsatt litt bullish og det ligger et potensiale til og klatre opp til 1.13555 ish området.

EUR/USD Dagli chart

Avhengig av og få en higher high

Også på den daglige charten er den relativt lik GBP/USD. Dette er valutpar som bruker og ha en veldig god korrelasjon. Det er avhengig av og få en higher high for og komme seg opp til 1.2555 området, med sikkerhet. Den kommer nok til og forsøke å reteste området sitt, er i en konsoliderings sone, så EUR/USD er fortsatt bullish i det store bildet. Og det anbefales ikke å legge inn noen stor short på verken EUR/USD eller GBP/USD, men og se etter gode kjøpsmuligheter.

USD/JPY Månedlig chart

På lik linje med GBP/USD og EUR/USD

Dollaren mot Yen, har også klatret bra i det siste, på lik linje med GBP/USD og EUR/USD, så har det vært kraftig bullish moment her. Det som med alle andre valutapar, interessant og nyttig å se hvordan avslutningen blir. Den forsøker å reteste sin tidligere high. Man skal allikevel ned et godt stykke for å finne et solid suportområdet. Det kommer man ikke til å se denne uken. Siden det ligger gode suportområder før det nivået.

USD/JPY Ukentlig chart

God og bullish

Den er god og bullish, opp til 146.337 området. Det vil nok forsøke og gjøre et forsøk til å nå dit. Det har et suport området 136.718. Men det er tvilsomt den vil forsøke og gå noe særlig nedenfor det. Fortsatt bullish opp til 146.337 området på ukentlig chart. Men må kjøpes på en god bullish set up.

USD/JPY Daglig chart

To scenarioer

Det er to scenarioer som kan utspille seg her. Den kan fortsette rett opp og nå, 146.337 ish området, eller vi kan se at den går litt tilbake for så og gjøre en retest. Den har et suportområdet på daglig chart som ligger mellom 141.300 området og 140.311 området. Dette valutaparet bør heller ikke kjøpes i blindet, men se etter en god set up. Den er fortsatt bullish, og vil prøve å reteste. Den har hatt stor kraft, men dette er et valutapar med høy volatilitet. Så må må være forsiktig, med en god set up her, kan det utnyttes på en veldig god måte.

GBP/JPY Månedlig

Ganske bratt oppgang

GBP/JPY har hatt en ganske bratt oppgang på månedlig chart. Det ser ut til at den begynner og nå suport området å take profit. Dette valutaparet har vært bullish. Kraftig bullish, å er et valutapar jeg har villet holdt meg unna. Det er veldig mye volatilitet i dette valutaparet. Det skal langt ned på månedlig chart for og finne en suport. Det er ikke utelukket at den KAN fortsette oppover. Men det kan være skummelt og trade det-

GBP/JPY Ukentlig chart

Kraftig moment

Det er de samme tendensene på ukentlig chart som på måndelig. Her har det vært kraftig moment opp, men det er fare for at den trenger en «Pustepause». Suportområdet er ved 170.822. Om den stiger herifra er usikker, men det er skummelt. Både og kjøpe å selge, så fremt man ikke ønsker og scalpe den. Det er viktig og huske at det kan være meget høy volatilitet i dette valutaparet. Til og med om man sammenligner det med EUR/JPY og USD/JPY

GBP/JPY Daglig Chart

Svakt suportområdet

Et veldig svakt suportområdet, som det etter min mening ikke er noe å satse på. Den har forsøkt og bygd seg opp et bullish moment men kraften har avtatt litt. Dette valutaparet ville jeg kun observert inntil videre.

Disclamer

Disclamer. Investering av ekte penger, involverer tap av penger. Og disse analysene må kun sees på som underholdning. Og det må ikke investeres på bekostning av disse analysene. Skal du investere ekte penger, gjør dine egne vurderinger på hva slags opplysninger du vil investere ut i fra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *