Kurs teknisk analyse

Head and shoulders

Head and shoulders

Head and shoulders er ofte lett og se å trade i en trend, enten det er en uptrend eller downtrend. Det er et området, hvor markedet blir retestet og får et brudd igjennom enten en suport eller trendlinje. Det kan brukes som en indikasjon at noe holder på og bygge seg opp.

Har man en trend, eller suportlinje kan denne formasjonen være et tilleggsverktøy til å prøve å spå videre prisutvikling. Da kan man se om det holder på og bygge seg opp til en head and shoulders formasjon. Eller en hode skulder formasjon som ordet blir på norsk. Navnet kommer i fra at det er et hodet som er øverst, og to skuldre. Det er et konsolideringsområdet hvor markedet snur, eller bryter igjennom et suport området, eller trendlinje

Head and shuolder 1

Her er en klassisk hode, skulder formasjon. Markedet kommer ned og det snur, før det skyter fart oppover oppover, snur kommer ned. Konsoliderer og bryter suportlinjen. Dette er noe man kan se etter, i en trend. Enten om trenden fortsetter, eller snur.

Her ser man mange eksempler på hodet skulder formasjon.

Head and shoulder 2

Her har jeg vist et annet eksempel av en hodet skulder formasjon, og hvordan de kan oppstå. De kan oppstå, over alt og være et godt tilleggsverktøy til en suksessfull analyse

Head and shoulder 3

Begynnende head and shoulders formasjon. Det har vært et mønster hele veien, og vi er i en tydelig downtrend. Her ser man akkurat de samme tendensene, og det kan være en potensiell videre nedgang. Det er flere faktorer man må se etter, en kun en hodet skulder formasjon for og bedømme videre prisutvikling. Men nå, skal vi kun se på mønstret hodet og skulder formasjon.

Reverse head and shoulder 1

Her kan man se en kombinasjon av de to formasjonene. Først har man en reverse head and shoulder formasjon. Det er akkurat det samme, bare at den er snudd på hodet. Og da brukes den til for å se om trenden går motsatt vei, altså oppover. På bildet ovenfor, ser vi en kombinasjon av begge to. Først en reverse head and shoulder for så og se en vanlig head and shoulders formasjon.

Reverse head and shoulders 2

Suportlinjen blir brutt etter en head and shoulders. Det kan komme stor kraft etter, en slik formasjon. Her trengte man rett igjennom et støtteområdet. Den kommer rett i fra en downtrend og går oppover for og teste området, konsoliderer litt. Det er her man bør se etter om, det kan være en head en shoulder/begynnende head and shoulder formasjon.

Oppsummert

Head and shoulder, er en formasjon som ikke må brukes alene. Men som et tilleggsverktøy til å analysere markedet. Enten for å se etter et potensielt brudd i trendlinje, suport området. Eller som en indikasjon på at en trend kan snu.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display