Hva erKryptovaluta

Hva er Monero

Hva er Monero

Hva er Monero. Forkortet (XMR) kryptovaluta? Monero er en desentralisert valuta, som kan brukes til handel eller bruk ved hjelp av blockchain-teknologi.

Monero er rettet mot å forbedre personvern og anonymitet, og om de oppnår suksess er uforutsigbart. Noen av disse valutaene tillater offentlig visning av alle transaksjoner, mens andre gjør personvern valgfritt. Og noen holder personvernfunksjonen strengt implisitt.

Denne valutaen ble virkelig kjent, og fikk mye omtale i forbindelse med forsvinningen av Ann Elisabeth Hagen. Nettopp på grunn av at Monero, er en kryptovaluta som er vanskelig og spore.

Første i sitt slag

Når de fleste av oss tenker på kryptovalutaer, er Bitcoin vanligvis den første som kommer til tankene. Den var en av de første i sitt slag, og brukte peer-to-peer-teknologi for å tillate brukere å gjøre betalinger med myntene sine. Men det er en annen valuta som har oppnådd høy popularitet og aksept, hovedsakelig på grunn av sine personvernorienterte funksjoner. Denne kalles Monero. Denne artikkelen forklarer nøkkelbegrepene, funksjonene og utfordringene til Monero.

Åpen kildekode

Viktige punkter Monero er en åpen kildekode, personvernorientert kryptovaluta som ble lansert i 2014. Dens blockchain er ugjennomsiktig, noe som gjør transaksjonsdetaljer og beløpet av hver transaksjon anonymt ved å skjule adressene som brukes av deltakerne. Investorer kan mine Monero ved hjelp av egne CPUer, noe som betyr at de ikke trenger å betale for spesialutstyr. Dens personvernfunksjoner gjør Monero enkelt å bruke til ulovlige aktiviteter, samt på det mørke nettet.

Den er bygget og opererer på konseptet. Disse blockchainene, som danner den underliggende teknologien bak digitale valutaer, er offentlige regnskaper over deltakernes aktiviteter som viser alle transaksjonene på nettverket.

Ugjennomsiktig

Moneros blockchain er bevisst konfigurert for å være ugjennomsiktig. Den gjør transaksjonsdetaljer, som identiteten til avsender og mottaker, og beløpet av hver transaksjon, anonymt ved å skjule adressene som brukes av deltakerne.

Sammen med anonymitet er mining prosessen for Monero basert på et egalitært konsept. Dette er prinsippet om at alle mennesker er like og fortjener like muligheter. Utviklerne beholdt ikke noen eierandel for seg selv da de lanserte Monero, men de stolte på bidrag og støtte fra fellesskapet for å videreutvikle den virtuelle valutaen.

Per 26. august 2023 ble Monero omsatt for 146.22 dollar og hadde en markedsverdi på 2.68 milliarder dollar. Dette er en betydelig forskjell fra sluttkursen på $89.12 den 26. august 2020, da markedsverdien var 1.58 milliarder dollar.

Monero annerledes enn Bitcoin

Hva er det som gjør at Monero er annerledes enn Bitcoin? Som nevnt er Bitcoin den mest populære kryptovalutaen på markedet. Den fungerer på et protokoll som forsøker å skjerme deltakerens identitet ved hjelp av pseudonyme adresser. Disse pseudonyme navnene er tilfeldig genererte kombinasjoner av bokstaver og tall.

Men denne tilnærmingen tilbyr begrenset personvern, ettersom både Bitcoin-adresser og transaksjoner er registrert på blockchain, noe som åpner dem for offentlig tilgang. Selv pseudonyme adresser er ikke fullstendig private. Noen transaksjoner utført av en deltaker over tid kan kobles til samme adresse, noe som åpner for muligheten for andre å bli klar over en adressens eiers trender og identitet.

Fordel med Monero over bitcoin er fungibilitet

En annen fordel med Monero over bitcoin er fungibilitet. Dette betyr at to enheter av en valuta kan gjensidig byttes ut uten noen forskjell mellom dem. Mens to 1 dollar sedler er like i verdi, er de ikke fungible, siden hver har et unikt serienummer. I motsetning til dette er to enounce gullstenger av samme klasse fungible, da begge har samme verdi og ikke har noen karakteristiske trekk. Ved hjelp av denne analogien er en bitcoin den 1 Dollar seddelen, mens en Monero er det gullstykket.

Transaksjonshistorikken til hver bitcoin er registrert på blockchain. Dette gjør det mulig å identifisere bitcoin-enheter som kan være knyttet til visse hendelser, som svindel, pengespill eller tyveri, noe som åpner for blokkering, suspensjon eller lukking av kontoer som inneholder slike enheter. Forestill deg å motta noen bitcoins i dag som tidligere ble brukt til pengespill, og de blir forbudt i fremtiden, noe som fører til tap.

Transaksjonshistorie

Monero har en ikke-sporbare transaksjonshistorie. Det er noe som gir deltakerne et mye sikrere nettverk der de ikke løper risikoen for at de holdte enhetene deres blir nektet eller svartelistet av andre.

Monero er blant de 30 mest populære kryptovalutaene i bransjen.

Monero og personvern

Hvordan forbedrer Monero personvern? Monero avhjelper personvernbekymringer ved hjelp av konseptene ring-signaturer og skjulte adresser. Ring-signaturer gjør det mulig for en avsender å skjule identiteten sin fra andre deltakere i en gruppe. Ring-signaturer er anonyme digitale signaturer fra ett medlem av gruppen, men de avslører ikke hvilket medlem som signerer en transaksjon.

For å generere en ring-signatur bruker Monero-plattformen en kombinasjon av avsenderens kontonøkler og kobler dem med offentlige nøkler på blockchain. Dette gjør det unikt og privat. Det skjuler avsenderens identitet, ettersom det er beregningsmessig umulig å fastslå hvilken av gruppemedlemmenes nøkler som ble brukt til å produsere den komplekse signaturen.

Skjulte adresser legger til ekstra personvern, ettersom disse tilfeldig genererte adressene for engangsbruk opprettes for hver transaksjon på vegne av mottakeren. Bruken av disse skjulte adressene gjør det mulig å skjule den faktiske destinasjonsadressen til en transaksjon, og den skjuler identiteten til den mottakende deltakeren.

Ring Confidential Transactions, eller RingCT, gjør det også mulig å skjule beløpet av en transaksjon. Etter å ha oppnådd suksess med å skjule identitetene til avsendere og mottakere, ble RingCT-funksjonaliteten introdusert i januar 2017 og er obligatorisk for alle transaksjoner utført på Monero-nettverket.

Flere utfordringer

Utfordringer for Monero Mens personvern driver den raske adopsjonen av Monero, bringer det også med seg flere utfordringer. For eksempel tillater ikke-sporbarheten og personvernfunksjonene dem å bli brukt til tvilsomme formål og på tvilsomme markeder, inkludert de som handler med narkotika og pengespill. Dette er en av grunnene til at markeder som var populære på det mørke nettet, som AlphaBay og Oasis, viste økt bruk av Monero før de ble stengt ned.

Rapporter fra CNBC nevner tilfellet med hackere som laget skadelig programvare som infiserte datamaskiner for å mine Monero og sende det til Nord-Korea. Monero er i utgangspunktet åpen for å bli brukt til ulovlige aktiviteter og for å unnvike lov håndhevelse, siden det forblir utenfor kapitalkontrollene uten sporbarhet.

Mine Monero

Hvordan mine Monero Monero kjører på alle ledende OS-plattformer, inkludert Windows, macOS, Linux, Android og FreeBSD. Valutaen støtter en mining prossess der enkeltpersoner blir belønnet for aktivitetene sine ved å bli med i miningpools, eller de kan mine mynter individuelt.

Monero-mining kan utføres på en vanlig datamaskin og krever ikke noe spesifikt utstyr som applikasjonsspesifikke integrerte kretser (ASIC). En ASIC er en kostbar form for maskinvare som vanligvis brukes til å mine kryptovalutaer som Bitcoin. I stedet kan du bruke CPU eller GPU på egen datamaskin for å mine valutaen. En fullstendig liste over maskinvare som kan brukes, er tilgjengelig på Monero-nettstedet. Brukere kan også installere visse programmer, som kan ha en utvikleravgift.

Ifølge selskapets nettsted er Monero avhengig av bevis på mining. Dette er en algoritme som gir sikkerhet til visse kryptovalutaer som Monero. Dette systemet forhindrer problemer knyttet til dobbeltutgifter, som kan skjeve forsyningen og vise at det er mye mer tilgjengelig enn det faktisk er.

Kjøpe

Å kjøpe valutaen er like enkelt som å gå på en børs eller lete etter en selger som er villig til å kvitte seg med forsyningen sin. Du kan også kjøpe Monero gjennom en minibank som er aktivert for kryptovalutaer.

Du trenger ikke noe spesialutstyr for å mine Monero. Valutaen kjører på alle større operativsystemer, inkludert Windows, macOS, Linux, Android og FreeBSD.

Ikke en ulovlig kryptovaluta

Er Monero ulovlig? Monero er ikke en ulovlig kryptovaluta. I motsetning til andre er det en personvernorientert kryptovaluta som gir brukere anonymitet. Dette betyr at det ikke er sporbart. Denne egenskapen gjør den imidlertid veldig populær på det mørke nettet og for bruk i visse aktiviteter som pengespill og salg av narkotika.

God investering

Er Monero en god investering? Hvis du er interessert i kryptovalutaer, kan Monero være en god investering. Prisen på valutaen økte mer enn 64% mellom 26. august 2020 og 26. august 2023. I tillegg koster det ikke mye å komme i gang, siden du ikke trenger noe spesialutstyr. Du kan faktisk bruke CPUen på din egen datamaskin for å mine den, og Monero fungerer med alle større operativsystemer. Dette vil spare deg for mye penger i gebyrer og kostnader.

Hvor kan jeg kjøpe Monero? Du kan kjøpe Monero gjennom en digital eller virtuell valutabørs. Eller du kan lete etter en individuell selger eller en minibank som er aktivert for kryptovalutaer.

Hvor lang tid tar det å mine en Monero? Det kan ta omtrent to minutter å mine en mynt, selv om det ikke er noen maksimal blokkstørrelse.

XMR, er ikke sporbar

Kan XMR spores? Monero, eller XMR, er ikke sporbar. I motsetning til andre mynter, som Bitcoin, har Monero en ikke-sporbar transaksjonshistorie. Denne egenskapen gir deltakerne et mye sikrere nettverk der de ikke løper risikoen for at de holdte enhetene deres blir nektet eller svartelistet av andre.

Konklusjonen Kryptovalutaer er en svært populær investering for mange mennesker. Men populariteten og prisen til Bitcoin kan være avskrekkende. Men det er mange andre virtuelle valutaer du kan kjøpe og handle som kanskje er enklere å investere i, spesielt Monero.

De personvernrige egenskapene har hjulpet Monero med å bli en gjenkjennelig kryptovaluta og en å følge med på. Investorer kan handle med Monero på ledende kryptobørser som Kraken, Poloniex og Bitfinex. Imidlertid er det viktig å huske på at det som gjør Monero så populært, faktisk er personvernfunksjonene. Her ligger link til hjemmesiden til Monero

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display