Hva er

Hva er Revolut

Hva er Revolut

Hva er Revolut. Revolut er en finansteknologiplattform som ble grunnlagt i 2015. Den tilbyr en rekke tjenester som er designet for å gjøre bank og økonomiske transaksjoner mer tilgjengelige, fleksible og kostnadseffektive. Revolut har fått betydelig oppmerksomhet for sitt innovative tilnærming til moderne banktjenester. Her er noen av de sentrale funksjonene og tjenestene som Revolut tilbyr:

 1. Valutaveksling: Revolut gir brukerne muligheten til å veksle penger mellom forskjellige valutaer til interbankvalutakurser med minimal eller ingen skjulte gebyrer. Dette gjør det spesielt nyttig for personer som reiser internasjonalt eller gjør transaksjoner i forskjellige valutaer.
 2. Internasjonale overføringer: Plattformen tilbyr rimelige internasjonale pengeoverføringer mellom Revolut-kontoer uten ekstra kostnader for valutaveksling.
 3. Korttjenester: Revolut gir brukerne tilgang til debetkort som kan brukes over hele verden. Kortene støtter kontaktløse betalinger og kan brukes til å betale i forskjellige valutaer.
 4. Kontoer: Brukere kan opprette virtuelle kontoer for å organisere penger og utgifter. Dette kan være spesielt nyttig for budsjettering og administrasjon av ulike økonomiske mål.
 5. Kryptovaluta: Som tidligere nevnt, gir Revolut også brukere muligheten til å handle kryptovalutaer direkte fra appen.
 6. Sparefunksjoner: Revolut tilbyr sparefunksjoner som automatisk avrunding av kjøp for å spare små beløp over tid, samt muligheten til å sette opp faste sparemål.

Revolut er ikke en tradisjonell bank

Det er viktig å merke seg at Revolut ikke er en tradisjonell bank, men opererer som en finansteknologiplattform med en elektronisk pengeinstitusjonslisens. Det betyr at midlene på Revolut-kontoen ikke er dekket av innskuddsgarantier på samme måte som de ville vært i en vanlig bank.

Revolut har opplevd betydelig vekst, og tjenesten er tilgjengelig for brukere i forskjellige land. Det er imidlertid viktig å lese vilkårene og betingelsene nøye, samt å være oppmerksom på eventuelle avgifter og gebyrer knyttet til spesifikke tjenester.

Hvem kan opprette Revolut-Konto

Revolut-kontoer er tilgjengelige for innbyggere i en rekke land rundt om i verden, men tilgjengeligheten kan variere. Generelt sett kan folk fra mange europeiske land, inkludert Norge, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania, og andre, åpne en Revolut-konto. I tillegg er tjenesten også tilgjengelig for brukere i en rekke andre land over hele verden.

Revolut har utvidet sitt tilbud over tid, men tilgjengeligheten kan endre seg, og selskapet jobber kontinuerlig med å utvide sin dekning. For å vite nøyaktig hvilke land Revolut er tilgjengelig i og for de nyeste oppdateringene, bør du sjekke Revolut sin offisielle nettside eller mobilapp.

Når du åpner en Revolut-konto, kan du gjøre det via Revolut-appen på smarttelefonen din. Du må vanligvis laste ned appen, registrere deg, og deretter følge prosessen for å verifisere identiteten din. Normalt vil du bli bedt om å gi en gyldig identifikasjon, som et bilde av passet ditt. Og muligens utføre noen få trinn for å bekrefte informasjonen din.

Det er viktig å være klar over at mens Revolut gir tilgang til mange tjenester som tradisjonelle banker, er det ikke en bank i seg selv. Revolut opererer som en finansteknologiplattform og har en egen elektronisk pengeinstitusjonslisens. Før du åpner en konto, er det lurt å lese gjennom vilkårene og betingelsene. Det er viktig og være klar over eventuelle avgifter eller begrensninger som kan gjelde.

Finansteknologiplattform

Revolut opererer som en finansteknologiplattform og har sitt eget sett av tjenester, men de samarbeider også med tradisjonelle banker på visse områder. Her er noen aspekter av samarbeidet mellom Revolut og tradisjonelle banker:

 1. Bankpartnerskap: Revolut har etablert partnerskap med enkelte tradisjonelle banker for å kunne tilby tjenester som valutaveksling, internasjonale pengeoverføringer og andre finansielle tjenester. Dette samarbeidet bidrar til å gi Revolut-brukere tilgang til en bredere rekke tjenester.
 2. Infrastruktur for pengeoverføringer: For internasjonale pengeoverføringer bruker Revolut ofte det tradisjonelle banksystemet som en del av infrastrukturen. Dette kan innebære samarbeid med banker for å lette overføringer og konverteringer av penger mellom forskjellige valutaer.
 3. Lisenser og regulering: Revolut har sikret seg elektronisk pengeinstitusjonslisenser fra tilsynsmyndigheter i forskjellige land. Disse lisensene tillater Revolut å utføre visse banklignende tjenester. Samarbeid med tradisjonelle banker kan hjelpe Revolut med å overholde reguleringer og oppfylle krav fra tilsynsmyndigheter.
 4. Banktjenester i samarbeid: I noen tilfeller samarbeider Revolut også med tradisjonelle banker for å tilby enkelte tjenester. For eksempel kan Revolut tilby banktjenester som lån og kreditt i samarbeid med andre finansinstitusjoner.

Det er viktig å merke seg, som nevnt tidligere. Revolut ikke er en tradisjonell bank i seg selv, men fungerer mer som en mellommann som tilbyr tjenester på en digital plattform. Revolut har søkt å utfordre tradisjonelle bankmodeller ved å tilby innovative løsninger, lavere gebyrer og bedre tilgjengelighet. Samarbeidet med tradisjonelle banker kan variere avhengig av geografisk plassering og regulatoriske forhold.

Kryptovalutaer

Revolut tilbyr støtte for en rekke kryptovalutaer, og tilgjengeligheten kan variere avhengig av brukerens geografiske beliggenhet. Her er noen av de kryptovalutaene som ofte har vært tilgjengelige på Revolut-plattformen:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Litecoin (LTC)
 4. Bitcoin Cash (BCH)
 5. XRP (XRP)
 6. EOS (EOS)
 7. Stellar (XLM)
 8. Cardano (ADA)
 9. Tezos (XTZ)
 10. Kyber Network (KNC)
 11. Chainlink (LINK)
 12. Uniswap (UNI)
 13. Polkadot (DOT)
 14. Algorand (ALGO)
 15. Basic Attention Token (BAT)
 16. 0x (ZRX)
 17. Paxos Standard (PAX)
 18. USD Coin (USDC)
 19. Dai (DAI)
 20. REN (REN)

Revolut kan legge til eller fjerne støtte for spesifikke kryptovalutaer over tid, så det er alltid lurt å sjekke den siste informasjonen direkte i Revolut-appen eller på Revolut sin offisielle nettside for å se hvilke kryptovalutaer som er tilgjengelige i ditt område.

Det er viktig å merke seg at selv om Revolut gir brukere muligheten til å kjøpe, selge og holde kryptovalutaer i appen, er disse kryptovalutaene ikke tilgjengelige for overføring til en ekstern lommebok. De oppbevares og håndteres direkte innenfor Revolut-plattformen. Kryptovalutamarkedet er også kjent for å være volatilt, så det er viktig å være oppmerksom på risikoen ved kryptovalutahandel.

Kan jeg føre over penger i fra min Revolut konto og til min tradisjonelle bank

Ja, du kan vanligvis overføre penger fra din Revolut-konto til din tradisjonelle bankkonto. Revolut gir deg muligheten til å utføre pengeoverføringer fra din Revolut-konto til andre bankkontoer, inkludert tradisjonelle bankkontoer, ved hjelp av appen deres.

Her er typisk hvordan du gjør det:

 1. Åpne Revolut-appen på din enhet.
 2. Gå til seksjonen for pengeoverføring eller lignende.
 3. Velg alternativet for å legge til en ny mottaker eller overføring.
 4. Angi detaljene for bankkontoen du vil overføre penger til, inkludert kontonavn, kontonummer, IBAN (dersom det er relevant), og eventuelle andre nødvendige opplysninger.
 5. Velg beløpet du ønsker å overføre.
 6. Bekreft overføringen.

Det er viktig å merke seg at prosedyren kan variere avhengig av den spesifikke versjonen av Revolut-appen du bruker, så instruksjonene kan være litt annerledes. Videre er det lurt å dobbeltsjekke eventuelle gebyrer eller kostnader knyttet til slike overføringer, da dette også kan variere basert på din region og konto-type.

Husk også at selv om Revolut gir mange funksjoner som en tradisjonell bank, er det ikke en fullstendig erstatning for en tradisjonell bankkonto, spesielt hvis du har behov for tjenester som boliglån, investeringer eller annen mer avansert bankvirksomhet. Revolut er primært rettet mot enkelte daglige transaksjoner, valutaveksling og lignende tjenester.

Her er hjemmesiden til Revolut Crypto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *