AI-Teknologi

AI-Teknologi og Diesel

AI-Teknologi og Diesel

AI-Teknologi og Diesel. Svingningene i drivstoffprisene har gjort det utfordrende å drive daglig virksomhet. Sjåfører blir betalt per mil, og når drivstoffkostnadene stiger, krymper marginene, noe som påvirker hvordan flåter tjener penger og betaler sine ansatte. Intelligent teknologi kan redusere virkningen av høye priser ved å forbedre generell drivstoffeffektivitet. Her er fire måter AI spesielt kan hjelpe sjåfører med å spare:

Optimalisering

  1. Forbedre sjåføreffektiviteten Optimalisering av sjåføreatferd er avgjørende for å redusere drivstofforbruket. Kjøretøytelemetri-data fra sensorer som GPS-sporingsenheter og akselerometre kan bidra til å forstå hvilken sjåførs kjørestil som fører til lavere kjørelengde. Selv noe så enkelt som å bruke dataene for å eliminere unødvendig tomgang kan utgjøre en forskjell. Hvert år resulterer langvarig tomgang for lastebiler i omtrent følgende tilnærmede tall: 1 milliard galloners drivstofforbruk, 11 millioner tonn karbondioksid (CO2), 180 000 tonn nitrogenoksider (NOx) og 5 000 tonn partikkelstoff (PM).

Hvis en sjåfør kjører for fort eller plutselig bremser og akselererer, øker drivstofforbruket betydelig. KeepTruckin’s analyse av kjøremønstre og adferd viser potensiale for opptil 10% forbedring i drivstoffeffektivitet bare ved å redusere dårlige vaner.

Når ugunstige kjøremønstre er identifisert, kan flåteledere utvikle en personlig opplæringsplan ved hjelp av varsler fra sporingenheten, eventuelt supplert med videoopptak fra et sikkerhetskamera for å rette opp adferden.

Ytelse

  1. Forbedre kjøretøyets ytelse Selvfølgelig kan kjøretøyer ha problemer som påvirker drivstoffeffektiviteten også, fra vanlige ting som underinflasjon av dekk til mer spesifikke vedlikeholdsoppgaver som kan redusere optimal effektivitet for motoren. Synlighet begynner med å identifisere kjøretøyene som bruker mer drivstoff enn andre, uavhengig av sjåføreatferd. Disse kjøretøyene kan enten repareres eller erstattes i flåten. Maskinlæringsmodeller som brukes på kjøretøytelemetri-data kan identifisere underliggende mekaniske behov og gi flåteledere automatiserte vedlikeholdsvarsler. Disse varslene kan hjelpe med å holde en flåte i topp stand ved å fange opp problemer før de oppstår og forbedre drivstofforbruket med 2-5%.

Proaktivt vedlikehold kan også inkludere å sende sjåførene til nærmeste servicecenter, spesielt når det skjer langt hjemmefra.

Ruteoptimalisering

  1. Reduser unødvendige mil. Ruteoptimalisering er en annen mulighet for å redusere drivstoffkostnadene. Lastebilsjåfører står vanligvis overfor lange reiser som inkluderer trafikk, stengte veier og vanskelige værforhold. Bruk av intelligente reiseplanleggere kan hjelpe sentraldisponeringen med å identifisere når sjåføren vil støte på disse hindringene og lede dem gjennom bedre og raskere ruter.

I tillegg utgjør opptil 20-25% av de kjørte milene tomme mil i langtransport, og selv om dataene er mindre klare for lokale flåter, følger en betydelig mengde unødvendige mil. Flåteteknologi kan hjelpe med å optimalisere ruting og reiseplanlegging og holde lastebiler fylt med minimalt med unødvendige mil mellom turene.

Drivstoffstasjoner

  1. Send til foretrukne drivstoffstasjoner Å kjøpe drivstoff for et kommersielt kjøretøy kan være dyrt, og de fleste flåter tyr til å bruke drivstoffkort som en måte for sjåførene å betale for drivstoffkjøp. Men når drivstoffprisene er høye, er det viktig for flåteledere å guide sjåførene til det mest rimelige stedet å fylle opp. Sentraldisponeringen kan bruke ruteplanlegging for å finne ut hvilke stasjoner som har laveste priser eller flest rabatter tilgjengelig for en bestemt sjåførs flåtekort. Deretter kan de varsle sjåførene via meldinger om det beste stedet å fylle opp.

Er tiden for fossilt drivstoff over

Her er svaret nei, og det kommer til og være her i lang tid fremover. Det er det veldig mange grunner til. Verden er avhengig av olje, på grunn av økonomi. Det er mye penger i olje, det er det som forsørger nesten alle familier i den vestlige verden. Både direkte og indirekte, klær, sportsutstyr, til og med vindmøller er avhengig av olje. Dette er kun for og nevne noen av produktene olje hjelper deg med i det daglige livet. For ikke og snakke om tvn, samt datamaskinen din som du kan takke oljeindustrien for at du har.

Omstilling

Det er en langvarig omstilling, at alle skal gå over til fornybar transport. Ikke minst en veldig kostbar omstilling. Omstilling som de fleste familier ikke har økonomi til nå. Ikke i den verdenssituasjonen vi befinner oss i, i dag. Det er rett og slett en prosess som må skje i et «naturlig» tempo.

Strømpris

Det er viktig og tenke på strømprisen. Mennesker må ha råd til og leve. Vi er avhengig av olje og gass, for å kunne leve siviliserte liv. Hadde oljeproduksjonen blitt kuttet rett av i dag. Har de høye strømårisene vi har sett det siste året, vært «drømmepriser». Siden verden er avhengig av gass, for og kunne tilby elektrisitet nedover i Europa.

Noen av grunnene

Dette er bare noen av grunnene til at olje ikke kommer til og bli utfaset enda. Men fremtiden kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *