Krypto Nyheter

Canadiere viser mindre Interesse for Kryptoinvesteringer

Canadiere viser mindre Interesse for Kryptoinvesteringer

Canadiere viser mindre Interesse for Kryptoinvesteringer. En nylig studie gjennomført av Ontario Securities Commission (OSC). I samarbeid med Ipsos indikerer at canadierens entusiasme for kryptoinvesteringer har avtatt betydelig det siste året. Den omfattende «Crypto Assets Survey 2023», som ble utgitt den 29. november. Avslører en mer skeptisk holdning til kryptovalutaer blant canadiere.

Færre Eiere

En av de mest slående funnene i undersøkelsen er nedgangen i eierskap av kryptovalutaer blant canadiere. Tallene viser at andelen eiere har falt fra 13% i 2022 til bare 10% i 2023. Denne nedgangen har også ført til en markant økning i andelen personer som angrer på kryptokjøpene sine. Hele 77% av de som eier kryptovaluta uttrykker nå anger, en betydelig økning fra fjorårets 68%.

Endring i Oppfatning

Ikke bare viser studien en nedgang i antallet krypto-eiere. Men den indikerer også en endring i oppfatningen av kryptovalutaer som en betydelig faktor i økonomien. Færre canadiere ser nå på krypto som en viktig komponent i dagens økonomi. Og troen på at krypto vil spille en nøkkelrolle i fremtiden har falt fra 49% i 2022 til 34% i 2023.

Kjøpsmotiver og Kanalpreferanser

En interessant observasjon er at motivene bak kryptokjøpene endrer seg. Mens spekulasjon fortsatt er en dominerende faktor. Har antallet personer som ser på krypto som en langsiktig investering, sunket fra 29% til 20%. Kryptovalutabørser forblir den mest populære måten å skaffe seg krypto på, med 52% av eierne som rapporterer at de har brukt slike plattformer. Likevel har det vært en økning i bruk av desentraliserte børser og minibanker, spesielt blant personer i alderen 18-34.

Motvilje mot CBDC

Den negative holdningen til krypto reflektert i rapporten kan delvis skyldes den generelle pessimismen i kryptomarkedet på tidspunktet for forskningen. Imidlertid ser det også ut til at canadiere er tilbakeholdne med å omfavne en sentralbankens digitalvaluta (CBDC). Bank of Canada-rapporten viser en betydelig motstand. Der 85% av respondentene sier at de ikke ville bruke en digital kanadisk dollar, med bekymringer om personvernkrenkelser. Og en preferanse for eksisterende betalingsmetoder som hovedårsaker.

Konklusjon

Resultatene fra OSCs Crypto Assets Survey 2023 gir et interessant innblikk i endringer i canadisk holdning til kryptovalutaer. Mens noen kan tilskrive nedgangen i interesse til markedets generelle tilstand, er det klart at canadierne nøye vurderer kryptoinvesteringer. Og viser en mer forsiktig tilnærming til denne fremvoksende formen for økonomisk aktivitet. Det blir spennende å se hvordan disse trendene utvikler seg i tiden som kommer og hvilken innvirkning de kan ha på det canadiske finanslandskapet.

Les crypto assets survey her

One thought on “Canadiere viser mindre Interesse for Kryptoinvesteringer

  • Jan Vidar Morewood

    Dem kjæm vel til fornuft etter kvart😎

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display