Krypto Nyheter

India Utsetter Krypto-Regulering til 2025

India Utsetter Krypto-Regulering til 2025

India Utsetter Krypto-Regulering til 2025. I landet India, et land som har vært på radaren for kryptovalutainvestorer og teknologientusiaster. Har nylig kunngjort at reguleringen av kryptovalutaer blir utsatt til 2025. Denne beslutningen, presentert av parlamentsmedlem Jayant Sinha, peker på en nøye gjennomtenkt tilnærming til krypto- og Web3-lovgivning. Og antyder at det ikke vil bli introdusert noen spesifikk lovgivning før tidligst midten av 2025.

Forsiktighet

Sinha understreket behovet for forsiktighet i denne dynamiske sektoren, både med tanke på å oppmuntre innovasjon og sikre trygghet. «Regulatorer og beslutningstakere har ansvaret, ikke bare på innovasjonssiden, som vi selvfølgelig ønsker å oppmuntre, men også på sikkerhetssiden. Vi må virkelig finne den balansen, og den balansen vil utvikle seg de neste 12 til 18 månedene,» uttalte den indiske lovgiveren.

Bruksområdene

En nøkkelfaktor i Indias beslutning om å utsette krypto-reguleringen er den pågående utviklingen av bruksområdene for kryptovalutaer og Web3-applikasjoner. På nasjonalt nivå. Landet ønsker å ta seg tid til å identifisere de mest innflytelsesrike bruksområdene som vil gagne Indias økonomi og finanssystem på best mulig måte.

Under utvikling

I tillegg til de lokale utfordringene ser India også på den globale scenen. Sinha indikerte at internasjonale regulatoriske standarder for krypto og lignende teknologier fortsatt er under utvikling. Med vesentlige valg som skal holdes i land som USA og Storbritannia i 2024. Er det forventet at ytterligere klarhet om internasjonale normer kan forventes tidligst om 18 måneder.

Regulatorisk ramme

Sinha foreslår imidlertid ikke en fullstendig utsettelse av regulering. I stedet antyder han at India vil basere seg på en rekke smale politiske beslutninger som vil fungere som en uformell regulatorisk ramme. Disse beslutningene vil sannsynligvis være i samsvar med kommende anbefalinger fra G20, en global plattform for samarbeid innen økonomiske spørsmål.

Allerede har India tatt skritt i retning av regulering ved å pålegge kryptobørser å implementere tiltak mot hvitvasking av penger og innføre skatt på investeringer. Disse skrittvise tiltakene antas å være tilstrekkelige inntil en mer omfattende regulering blir vedtatt.

Sinha delte også bekymringene fra Indias sentralbank angående krypto. Spesielt med tanke på landets kapitalkontroller og den begrensede handelbarheten til rupien. Han understreket viktigheten av å utvise forsiktighet ved håndtering av krypto i India. Samtidig som han erkjente det potensielt revolusjonerende aspektet ved teknologiene som ligger til grunn for Web3.

Oppsummert

India står overfor et dilemma når det gjelder krypto-regulering, balanserer behovet for innovasjon med hensynet til sikkerhet og globale standarder. Mens landet utsetter en omfattende lovgivning, tar det små, målrettede skritt for å etablere en form for regulatorisk rammeverk. Investorer og teknologiaktører vil nøye følge med på utviklingen, da India navigerer i dette komplekse landskapet av kryptovaluta og blockchain-teknologi. Les også cyberbriefing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display