Krypto Nyheter

Sam Bankman-Frieds satsninger kunne ha resultert i milliardgevinster

Sam Bankman-Frieds satsninger kunne ha resultert i milliardgevinster

Sam Bankman-Frieds satsninger kunne ha resultert i milliardgevinster. «Tidligere FTX-grunnlegger Sam Bankman-Frieds risikable satsninger på kryptovalutaer kunne gitt han en fin og veldig tidlig pensjonstilværelse. Det er i følge nylige rapporter. Mens han nå sitter innesperret i Brooklyn Metropolitan Detention Center. Etter å ha blitt funnet skyldig i flere tilfeller av svindel, avslører en tidligere balanseark fra november 2022 interessante detaljer om hva som kunne ha vært.

FTX

Bankman-Fried, som grunnla FTX, hadde sett på en formidabel økning i sin kryptoportefølje takket være Solana, ifølge opplysninger fra Financial Times. Et balanseark datert 10. november 2022 viste at FTX hadde eiendeler verdt nesten 9,6 milliarder dollar. Og med krypto som utgjorde en betydelig del av porteføljen. Serum (SRM), knyttet til den desentraliserte børsen på Solana, var spesielt dominerende og utgjorde omtrent halvparten av FTXs kryptoholdinger.

Solana

I en ironisk vending har Solana opplevd en imponerende økning på 400% siden den tiden. I fra 14 dollar til over 70 dollar i dag. Dette har potensielt økt verdien av FTXs Solana-investeringer. Fra 982 millioner dollar, og til over 5 milliarder dollar, selv om hoveddelen fortsatt er låst og skal frigjøres over de kommende årene.

November 2022

Balansen fra november 2022 gir et innblikk i den potensielle økningen i FTXs portefølje. Til tross for utfordringene som selskapet har stått overfor. Før konkursen hadde FTX eiendeler som kunne backtestes til omtrent 6,4 milliarder dollar. Noe som indikerer at selv etter en betydelig nedgang på rundt 90% i Serum (SRM), ville FTX ha vært omtrent 40% opp på sin målbare portefølje.

I tillegg til Solana. Ville andre kryptovalutaer som Aptos og gevinster i Robinhood-aksjen ha bidratt til å øke verdien av FTXs portefølje. Aptos, en layer-1 blockchain repurposed fra Meta’s mislykkede prosjekt Diem, ville ha tilført 312 millioner dollar,til FTXs posisjon. Gevinster i Robinhood-aksjen ville også ha bidratt med ytterligere 100 millioner dollar.

På den andre siden ville noen av FTXs investeringer ha tapt verdi. For eksempel ville ascendex (ASD) og oxygen (OXY) ha gått henholdsvis ned 42% og tapt 14 millioner dollar og 45 millioner dollar. Også kollapsen av Fantom algoritmisk stablecoin USD Balance ville ha resultert i et tap på 69 millioner dollar.

komplisert

Bankman-Frieds situasjon har blitt ytterligere komplisert etter at han ble funnet skyldig i alle syv straffbare bedrageri. Han står nå overfor muligheten for å tilbringe mer enn 100 år i fengsel for å ha tappet milliarder fra FTX-brukerkontoer for å støtte sitt fallende hedgefond, Alameda Research.

FTX, nå under styring av konkursguru John J. Ray III, planlegger å refundere 90% av gjenopprettede eiendeler til kreditorer ut av totalt 8,7 milliarder dollar som skyldes. Selskapet har også fått klarsignal til å selge milliarder av dollar i krypto og kryptostocks.

Samtidig som Bankman-Fried reflekterer over hva som kunne ha vært, og FTX forbereder seg på å selge sine eiendeler, står kryptoverdenen overfor et annet spenningsmoment. Mens prisene på enkelte kryptovalutaer har eksplodert, er det en påminnelse om volatiliteten og risikoen i denne sektoren.

For nå er det bare å vente og se hvordan FTXs nye ledelse forvalter selskapets eiendeler og hvordan kryptomarkedet vil utvikle seg i lys av Bankman-Frieds dramatiske fall.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display