Krypto Nyheter

Nye skatteregler flat skattesats for krypto i Brasil

Nye skatteregler flat skattesats for krypto i Brasil

Nye skatteregler flat skattesats for krypto i Brasil. Fra og med 1. januar 2024 vil Brasil innføre en flat skattesats på 15% på gevinster fra krypto. Og opptil 6 000 brasilianske reais (ca. $1 200) vil være unntatt fra beskatning.

Luis Inácio Lula

President Luis Inácio Lula da Silva i Brasil signert en lov som pålegger skatt på kryptoaktiva som eies i utlandet av brasilianske borgere. Lovforslaget, signert den 12. desember, ble offisielt kunngjort i Diário Oficial da União (Den offisielle unionsdagboken) dagen etter. Skatteloven trer i kraft fra 1. januar 2024.

Loven retter seg ikke bare mot kryptovalutaer. Men omfatter også gevinster og utbytter som brasilianske skattebetalere får fra ulike kilder i utlandet. Inkludert investeringsfond, plattformer, eiendom og trusts. Den brasilianske regjeringen har som mål å generere omtrent 20 milliarder reais (ca. $4 milliarder) i nye skatter i 2024.

Fordel

For å oppmuntre til tidlig etterlevelse vil de som starter skattebetaling i 2023 få en fordel. En 8% skatt på all inntekt tjent til 2023, betalbar i avdrag, med første avdrag planlagt for desember. Deretter, fra 2024, vil Brasil ha en fast skattesats på 15%. Inntekter fra utlandet, opptil 6 000 brasilianske reais ($1 200), vil være unntatt fra beskatning.

João Carlos Almada. Som er kontroller i Transfero, en stabil myntutsteder basert i Brasil, presiserte at beskatningen av inntekter fra digitale eiendeler er et kjent konsept i landet. Han påpekte imidlertid visse aspekter ved loven som kan dra nytte av ytterligere presisering. Almada la til. «Noen punkter i teksten trenger forbedring, for eksempel kompensasjon for tap i perioden, noe lignende skattereglene for aksjeformue. Jeg tror at med reguleringens utvikling i landet vil vi gjennomgå nye diskusjoner om dette emnet. Med sikte på å gi enda større åpenhet til markedet og dermed skape mer troverdighet.»

Økt fokus på krypto-skatt internasjonalt

Brasil slutter seg til andre nasjoner som gransker de utenlandske krypto-eiendelene til sine borgere. I november minnet den spanske skatteadministrasjonsbyrået sine borgere om plikten til å erklære kryptoaktiva lagret i utlandet. Denne plikten gjelder imidlertid kun for enkeltpersoner med balanseoversikter som overstiger tilsvarende 50 000 euro (ca. $55 000) i digitale eiendeler.

USA

Også USA jobber med klare regler for kryptobeskatning. Tidligere i år introduserte Biden-administrasjonen betydelige forslag angående skattebehandlingen av kryptovalutaer i føderalbudsjettet. Disse endringene har potensial til å påvirke kryptoinvestorer betydelig, og legger en ekstra skattebyrde på dem.

For øyeblikket benytter amerikanske kryptoinvestorer seg av «Tax-loss harvesting strategy». Som gjør at de kan selge digitale eiendeler med tap og umiddelbart kjøpe de samme kryptoene dagen etter. Denne strategien gir investorene mulighet til å bokføre tap og bære dem videre for å redusere skatteforpliktelsene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *