BitcoinHva er

Hva er Satoshi

Hva er Satoshi

Hva er Satoshi. Satoshi er den minste enheten av kryptovalutaen bitcoin. Navnet stammer fra Satoshi Nakamoto, skaperen(e) av bitcoin. Forholdet mellom satoshi og bitcoin er 100 millioner satoshi til én bitcoin.

Viktige poenger

  • Satoshi er den minste enheten av bitcoin, tilsvarende 100 milliondeler av en bitcoin.
  • Bitcoins kan deles i mindre enheter for å lette mindre transaksjoner.
  • Satoshi ble oppkalt etter bitcoin-skaperen(e) kjent som Satoshi Nakamoto.

Hvor mye bitcoin

Satoshi representerer en hundredel av en bitcoin. Fordi verdien av bitcoin har økt eksponentielt, trengs mindre enheter for mindre transaksjoner. Små enheter gjør bitcoin-transaksjoner enklere å gjennomføre samtidig som de er lesbare for folk.

For eksempel, hvis du kjøpte en vare til 100 dollar, med én bitcoin, kan beløpet vises som 0.0219757 BTC (hvis BTC er verdt $21,975.70). Imidlertid er det enklere å forstå 219,757 satoshi.

Satoshi Nakamoto

Opphavet til navnet Satoshi stammer fra Satoshi Nakamoto, en anonym person (eller personer) som i 2008 publiserte en hvitbok som markerte starten på utviklingen av Bitcoin og økte populariteten til kryptovaluta. Denne hvitboken, kalt «Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System,» presenterte et peer-to-peer-nettverk som en løsning på dobbeltbruk-problemet som tidligere ble sett i andre kryptovalutakonsepter.

Dobbeltbruk

Begrepet dobbeltbruk refererer til situasjonen der en fysisk seddel eller mynt kun kan eksistere på ett sted og dermed ikke kan brukes i to separate transaksjoner. Mens en person mottar en fysisk gjenstand, mister den andre den. Kryptovaluta fungerer som en representasjon av eierskap registrert i en database. Uten spesifikke tiltak kan en bruker overføre eierskapet til en digital eiendel flere ganger, noe som kalles dobbeltbruk.

Evnen til dobbeltbruk gir muligheten til å gi en gjenstand til noen i bytte for varer eller tjenester og deretter bruke den samme digitale eiendelen i en annen transaksjon. For å løse dette problemet ble det innført et peer-to-peer-ledger og et transaksjonsverifikasjonssystem, også kjent som en konsensusmekanisme. Dette systemet sikrer at eierskapet til en digital valuta ikke kan utnyttes ved å forhindre at den samme eiendelen brukes i flere transaksjoner.

Bekrefte endringer

Konsensusmekanismer for å bekrefte endringer i en database var ikke nytt da Bitcoin ble konseptualisert. Disse mekanismene gjorde det mulig å oppnå ideen om desentralisert validering og kontroll av valuta.

Valutapar

Når det gjelder bruk av Satoshi, selv om de ikke offisielt er en del av et større valutapar, tillater bitcoins og satoshis konvertering til og fra andre valutaer. Kryptovaluta-børser gir muligheten til å konvertere mellom fiat-valuta og kryptovalutaer eller utføre andre transaksjoner.

I transaksjoner settes vanligvis dollar, pund eller andre valutaer inn på en konto hos en av børsene. Pengene blir deretter konvertert til satoshis eller bitcoins, som kan brukes hos handelsmenn som aksepterer dem som betaling. Det er viktig å merke seg at ikke alle nettbutikker godtar alle former for kryptovaluta, så det anbefales å undersøke nøye hvilke butikker som aksepterer satoshi og bitcoin før man handler.

Andre digitale enheter

Når det gjelder forskjellen mellom Satoshi og andre digitale enheter, mange kryptovalutaer bruker enheter som er spesifikke for designerens preferanser. Bitcoin, for eksempel, bruker utelukkende satoshi som en enhet, mens Ethereum bruker flere enheter. Begge tilnærmingene forenkler utførelsen av transaksjoner for beløp som ikke samsvarer med valutaens markedsverdi. Dette kan imidlertid være forvirrende for de som er nye innen kryptovaluta.

For å beregne satoshi-til-dollarkursen, kan man dele den nåværende markedsprisen med 100 millioner. Antallet satoshier per dollarbeløp kan beregnes ved å dele det ønskede dollarbeløpet med satoshi-til-dollarkursen.

Satoshi kan også omtales ved hjelp av det metriske systemet for å gjøre det enklere å forstå, for eksempel:

  • Millibitcoin (mBTC) = 100 000 satoshi
  • Microbitcoin (µBTC) = 100 satoshi

Ethereum bruker forskjellige konvensjoner for sine enheter, der wei er den minste enheten av ether, for eksempel:

  • 1 wei = 1 kvintilliondel av 1 ether
  • 1 Gwei = 1 milliard wei

Ether

Selv om ether har flere enheter, er disse de mest brukte. Det er viktig å merke seg at både bitcoin og ether har forskjellige markedsverdier, så verdien av en satoshi er forskjellig fra verdien av en ether.

Hvor mange dollar er 1 Satoshi verdt

Satoshi-verdien endrer seg med bitcoin-markedsverdien. For eksempel, den 12. februar 2023, hadde Bitcoin en markedspris på $21,970.70. På det tidspunktet var én satoshi verdt $.000219707.

Hvor mye er 10 000 Satoshi verdt? Den 12. februar 2023 hadde én bitcoin en markedspris på $21,970.70. Hvis du hadde 10 000 satoshi på det tidspunktet, var det verdt 2.20 dollar.

Hvordan kan jeg kjøpe Satoshi

Hvis du bare ønsker å bytte penger til kryptovaluta, kan du kjøpe satoshier på en online kryptobørs. De fleste børser lister opp markeder for flere kryptovalutaer og deres tilhørende enheter, med mulighet til å kjøpe eller selge dem. Du kan også kjøpe, selge og handle Bitcoin Ordinals – en type ikke-omsettelig token (NFT) ekvivalent.

Konklusjonen Satoshi er den laveste enheten av bitcoin – det er 100 millioner satoshi per bitcoin. Denne enheten ble oppkalt etter Satoshi Nakamoto, personen eller gruppen som oppfant Bitcoin. Bruken av satoshi som en enhet gjør det enklere å forstå små mengder bitcoin på grunn av kryptovalutaens høye verdi.

Disclamer

Å investere i kryptovalutaer og andre Initial Coin Offerings («ICOs») er svært risikabelt og spekulativt, og denne artikkelen er ikke en anbefaling fra Investopedia eller forfatteren om å investere i kryptovalutaer eller andre ICO-er. Siden hver persons situasjon er unik, bør en kvalifisert profesjonell alltid konsulteres før man tar økonomiske beslutninger. Investopedia gir ingen garantier for nøyaktigheten eller aktualiteten av informasjonen som er inneholdt her. Per datoen denne artikkelen ble skrevet, eier ikke forfatteren kryptovaluta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display