Krypto Nyheter

Blir du rik etter Bitcoin-Halveringen

Blir du rik etter Bitcoin-Halveringen

Blir du rik etter Bitcoin-Halveringen. Her er noe av det du kan forvente, etter halveringen. Dominic Basulto fra The Motley Fool sier at etter den første begeistringen for de nye Bitcoin-fondene har lagt seg, bør vi se frem mot neste viktige begivenhet for Bitcoin: halveringen i april. Noen mener dette kan virkelig få prisen til å skyte i været.

Grayscale, som gir ut Bitcoin ETF, sier faktisk at denne halveringen kan ha større innvirkning enn de tre forrige. Men er det virkelig slik? Det er tre grunner til at dette kan skuffe de som investerer i krypto.

«Kjøp ryktet, selg nyheten»

Det er et konsept som tydeligvis gjelder for de nylige spot Bitcoin ETF-ene. Markedet, som blir stadig mer kunnskapsrikt, tar effektivt hensyn til påvirkningen av Bitcoin-hendelser. Ifølge hypotesen om effektive markeder, som hevder at markedet raskt inkorporerer ny informasjon, samsvarer dette med forventningene.

Ta tilfellet med Bitcoin ETF-er; markedet forutså nøyaktig deres ankomst og SEC’s sannsynlige godkjennelser fra et godt informert ståsted. Da SEC godkjente spot Bitcoin ETF-er den 10. januar, var det ikke en overraskelse. Markedet hadde allerede priset inn denne utviklingen. Fra juni 2023 til januar 2024 økte prisen på Bitcoin i påvente av dette. Imidlertid, da nyheten brøt, steg ikke prisene; de falt. Forhåndsgevinster var overdrevent optimistiske på kort sikt.

Kan en lignende situasjon utspille seg med halveringseventet? Mot slutten av fjoråret spekulerte analytikere i at noen av effektene av halveringen allerede var innarbeidet i markedet. Dette gir mening gitt den økte oppmerksomheten Bitcoin nå får fra Wall Street og institusjonelle investorer.

I motsetning til 2012, 2016 eller til og med 2020, er ikke halveringen lenger en overraskelseshendelse. Den har blitt svært forutsigbar, med flere sykluser med historisk presedens. Kryptomarkedet er nå mer effektivt enn det var for noen år siden, ikke lenger utsatt for ineffektivitetene fra fortiden.


Korrelasjon betyr ikke årsakssammenheng

Innenfor Grayscale-rapporten om Bitcoin-halvering var en av de mest interessante delene en analyse av den overordnede makroøkonomiske situasjonen under hver halvering.

Halveringseventene i 2012, 2016 og 2020 sammenfalt med viktige makroøkonomiske hendelser som kanskje hadde mye mer å gjøre med at prisen på Bitcoin skjøt i været enn selve halveringen.

Ta for eksempel halveringen i mai 2020. Markedet håndterte sjokket fra pandemien, og en ny bølge av statlige økonomiske stimuli hjalp til med å støtte opp investeringsmarkedene. Noen mennesker tok stimuleringssjekkene sine og investerte alt i krypto. Så når Bitcoin til slutt skjøt i været til en historisk høyde i november 2021, skyldtes det halveringen eller den bredere makroøkonomiske situasjonen?

Alt dette for å si at investorer kanskje havner i korrelasjons/årsakssammenheng-fellen. De ser tre distinkte perioder der Bitcoin steg, og den naturlige antakelsen er at det må være en form for årsakssammenheng. Kanskje er det ikke det.

Tidligere resultater garanterer ikke fremtidige resultater

Til slutt, bare fordi Bitcoin har steget tre ganger etter tre halveringsevents, betyr ikke det at det vil skje igjen, akkurat som et klokkeverk. Det er som å kaste en mynt tre ganger, få kron hver gang, og anta at det er mer enn 50% sjanse for kron på den fjerde kastet.

Og husk: Bitcoin er planlagt å gjennomgå halveringssykluser hvert fjerde år frem til 2140. Tror noen virkelig at Bitcoin vil nå nye historiske topper i hver av de neste 30 eller så halveringssyklusene? På et tidspunkt vil effekten sannsynligvis forsvinne.

Selvfølgelig fremhever Grayscale flere bemerkelsesverdige poenger i rapporten om Bitcoin-halvering. For eksempel sier de at de nye spot Bitcoin ETF-ene er en faktor som aldri har eksistert i tidligere halveringssykluser. Dette er viktig fordi etterspørselen etter Bitcoin fra disse ETF-ene bør absorbere eventuelt salgspress som kan oppstå fra Bitcoin-minere som følge av halveringen.

Gradvis økning i prisen

Forvent en gradvis økning i prisen på Bitcoin; ikke forvent en umiddelbar oppgang. Selv om du tror at halveringen vil ha en betydelig innvirkning på prisen på Bitcoin, antyder historiske trender at gevinstene vanligvis materialiserer seg over 12 til 18 måneder. Tenk på den forrige halveringen i mai 2020; Bitcoin nådde ikke sin historiske topp på $69,000 før i november 2021 – hele 18 måneder senere. Følgelig, ikke forvent en plutselig økning i prisen på Bitcoin fra det nåværende nivået på omtrent $50,000.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display