valutaen

Norges Kryptomagasin. For deg som liker kryptovaluta, Blockchain & AI-Teknologi.

BlockchainHva er

Hva er en blockchain-validator

Hva er en blockchain-validator

Hva er en blockchain-validator. En blockchain-validator er en nøkkelaktør innen krypto-verdenen, spesielt på blokkjeder som bruker Proof-of-Stake (PoS) konsensus, for eksempel Ethereum og Solana. En validator har en kritisk rolle i å validere transaksjoner på disse plattformene. Å forstå deres funksjon er avgjørende for de som ønsker å utforske disse populære økosystemene.

Men hva er egentlig rollen til en validator, og hvordan utfører de den? La oss dykke dypere inn i rollen til en krypto-validator på en PoS-blokkjede og se på hvordan du selv kan bli en.

Krypto-validator

En krypto-validator er en deltaker i et Proof of Stake (PoS) blokkjedenettverk som er ansvarlig for å validere nye transaksjoner og opprettholde sikkerheten til blokkjeden. For å utføre dette, staker validatorer kryptovalutaen sin for å støtte nettverket.

Blockchain-validatorer har som hovedoppgave å verifisere nye transaksjoner og legge dem til blokkjeden. Dette innebærer å kontrollere at blokkjedetransaksjoner er gyldige i henhold til nettverkets regler og sørge for at avsenderen har tilstrekkelig med midler for å fullføre transaksjonen. Som belønning for arbeidet sitt mottar validatorer transaksjonsgebyrer.

I tillegg til å validere transaksjoner spiller validatorer også en avgjørende rolle i å opprettholde nettverkets sikkerhet. Dette gjør de ved å overvåke blokkjeden for tegn på ondsinnet aktivitet, for eksempel dobbeltbruk.

For å bli en validator må en deltaker i nettverket låse opp en bestemt mengde av nettverkets native kryptovaluta. Dette kalles kryptostaking. De gir denne mengden som sikkerhet for å sikre ærligheten deres. Validatorer har i hovedsak insentiver til å følge reglene, da innsatsen deres, det vil si midlene deres, kan reduseres hvis de prøver seg på noen form for ondsinnet atferd.

Ligner på en miner

En validator ligner på en miner i den forstand at begge legger til blokker i blokkjeden. Imidlertid er det noen viktige forskjeller mellom de to.

For det første validerer miners transaksjoner på blokkjeder som bruker en Proof-of-Work-konsensusmekanisme, for eksempel Bitcoin. Med denne metoden må miners med spesialiserte datamaskiner løse komplekse matematiske problemer. Mineren som løser puslespillet først, mottar både en blokkbelønning og transaksjonsgebyret. Dette krever imidlertid spesifikk maskinvare og mye energi.

På den annen side kan validatorer validere transaksjoner på Proof-of-Stake (PoS) blokkjeder uten spesifikk maskinvare. I stedet beviser de ærligheten sin ved å stake mynter. Deretter belønnes de med transaksjonsgebyrer eller lignende etter å ha verifisert disse transaksjonene.

Prosessen for å bli en krypto-validator vil variere avhengig av kryptovalutaen du har valgt, men det vil typisk innebære å sette opp krypto-validator-noder og staking av tokens som sikkerhet for retten til å validere transaksjoner.

Ethereum-validator

Staking med Ledger er enkelt. Du kan til og med kjøre din egen Ethereum-validator-node direkte fra din Ledger-maskinvarelommebok ved å følge disse enkle trinnene:

  1. Åpne Ledger Live-appen.
  2. Hvis du ikke allerede har en, opprett en Ethereum-konto. For en fullstendig forklaring, se hvordan du legger til en Ethereum-konto på Ledger.
  3. Når du har en Ethereum-konto, gå inn i den og klikk på «Earn Rewards»-knappen.
  4. Velg din validator ved å velge Ledger eller Ledger by Figment i listen over validatorer.
  5. Velg mengden krypto du vil stake. Gjør dine egne undersøkelser, da midlene dine kan være låst i en viss periode.
  6. Og du er klar.

Du kan også finansiere en validator via Ledger-partnere som Kiln ved å bruke «Discover»-funksjonen i Ledger Live-appen din. Kiln lar deg stake ETH for å finansiere en validator og tjene en svært forutsigbar avkastning på opptil 4,5% årlig.

Belønningene for blockchain-validatorer

Å delta i belønningene for blockchain-validatorer

Validatorer er en avgjørende del av proof-of-stake blokkjedenettverk. De bidrar til å sikre sikkerheten og stabiliteten til blokkjeden og blir belønnet for arbeidet sitt i form av transaksjonsgebyrer og blokkbelønninger. Hvis du ønsker å bli en validator, er det viktig å kjenne betingelsene for ditt engasjement. Når du staker med Ledger, kan du være trygg på at du får konkurransedyktige belønninger og eierskap til myntene dine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *