Krypto Nyheter

Umiddelbart oppgjør essensielt for konkurranse mot krypto ifølge Indias markedstilsyn

Umiddelbart oppgjør essensielt for konkurranse mot krypto ifølge Indias markedstilsyn

Umiddelbart oppgjør essensielt for konkurranse mot krypto ifølge Indias markedstilsyn. Indias verdipapir- og børskommisjon (SEBI) sjef. Madhabi Puri Buch, understreker behovet for at tradisjonelle regulerte markeder innfører umiddelbare oppgjørsmuligheter og tokenisering. Manglende handling på dette området kan føre til at investorer søker seg mot alternativer, innen kryptovaluta.


Indias markedsregulator fremhever behovet for umiddelbare oppgjør for å kunne konkurrere med kryptovaluta. SEBI-sjef Madhabi Puri Buch advarer om at investorer sannsynligvis vil søke seg mot kryptovaluta. Dersom tradisjonelle markeder ikke kan tilby tokenisering og øyeblikkelig oppgjør.

Indias markedstilsyn


Lederen for Indias markedstilsyn har advart om at dersom regulerte markeder ikke tilbyr umiddelbare oppgjør. Vil investorer flytte til områder som krypto. Oppgjør refererer til det endelige trinnet i betalinger og verdipapirhandel. Madhabi Puri Buch, lederen for Securities and Exchange Board of India (SEBI), kunngjorde planer om å innføre raskere oppgjør mandag. India planlegger å introdusere en oppgjørsyklus på samme dag fra 28. mars på frivillig basis. Noe som gjør det til det andre landet etter Kina som gjør det, mens andre nasjoner vanligvis oppgjør innen to dager, sa en lokal rapport.

Buch sa: ‘Hvis vårt godt regulerte marked ikke kan konkurrere med kryptoverdenen. Og ikke kan si vi tilbyr også tokenisering og umiddelbart oppgjør over middels sikt, vil jeg ikke engang si langsiktig, bør du forvente at investorer vil flytte seg’.»

India beveger seg

Buch adresserte at India beveger seg enda lenger foran andre jurisdiksjoner når det gjelder hastigheten på umiddelbart oppgjør. Og advarte om at en «betydelig del av markedet» kunne flytte til krypto. «Utenlandske porteføljeinvestorer har klaget over de operative utfordringene forbundet med å flytte midler for å overholde raskere oppgjørssykluser,» sa en annen rapport. Den bredere planen inkluderer også innføring av umiddelbart oppgjør, effektivt fra mars 2025. Planen venter fortsatt på godkjenning fra markedstilsynets styre, som skal møtes på fredag, ifølge rapporten.

Alle vil ha alt umiddelbart


«Buch påpekte: ‘Alle vil ha alt umiddelbart, ikke sant? Så hvorfor skal noen tro at hvis det i morgen finnes et alternativ med umiddelbart oppgjør og tokenisering, og de sier at det regulerte markedet ikke tilbyr det. Bør man forvente at folk vil flytte på seg.'» Bitcoin nådde en historisk høy pris og passerte 73 000 dollar-merket på onsdag. SEBI har historisk sett spilt en tilbaketrukket rolle når det gjelder krypto i India.

SEBI

Tidligere ble det antatt at SEBI skulle bli den regulatoriske myndigheten som skulle føre tilsyn med kryptoreguleringen. Imidlertid har det siden virket som om de har trukket seg tilbake fra dette. SEBI er underlagt den administrative kontrollen til nasjonens finansdepartement. Som nylig ledet Gruppe 20 i å forme global enighet om kryptoregulering. Reserve Bank of India, nasjonens sentralbank, har vært en kraftig kritiker av krypto mens de har fremmet sine sentralbanks digitale valutaer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *