BlockchainKrypto Nyheter

BRICS Utvikler et Blockchain Betalingssystem

BRICS Utvikler et Blockchain Betalingssystem

BRICS Utvikler et Blockchain Betalingssystem. Ushakov understreket systemets praktiske karakter, uavhengighet fra politisk innflytelse og økonomiske effektivitet. Nylig kunngjorde Russland, en BRICS-medlem, planer om en ny blockchain-drevet betalingsplattform som tar sikte på å transformere handelsavregninger. Dette initiativet søker å etablere en selvstendig transaksjonsramme for BRICS-medlemsland.

Planer om et Blockchain-basert betalingssystem

BRICS-alliansen, bestående av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika. Har som mål å samarbeide om utviklingen av et betalingssystem som integrerer blockchain-teknologi og digitale fremskritt. Dette initiativet er en del av en bredere strategi for å styrke BRICS’ tilstedeværelse i det globale pengevesenet.

Yury Ushakov, en assistent til Kreml, kunngjorde denne planen under et intervju med TASS, et russisk nyhetsbyrå, på tirsdag. Ushakov understreket betydningen av initiativet og uttalte. «Vi ser etableringen av et uavhengig betalingssystem for BRICS som et betydningsfullt mål for fremtiden, ved å dra nytte av moderne verktøy som digitale teknologier og blockchain

Ved å fremheve viktigheten av dette prosjektet. Understreket Ushakov nødvendigheten av et system som ikke bare gir bekvemmelighet for regjeringer, bedrifter og allmennheten, men også er fritt for politisk innflytelse og økonomisk effektivt.


Han fremhevet også målene som ble skissert i Johannesburg-erklæringen fra 2023. Som understreket økningen av oppgjør i nasjonale valutaer og diversifisering av korrespondentbanknettverk for å sikre sikkerheten til internasjonale transaksjoner. Imidlertid avslørte ikke Ushakov noen tidsplan for lanseringen av det nye BRICS blockchain-betalingssystemet.

Beveger seg mot de-dollarisering

Mens BRICS-alliansen beveger seg mot de-dollarisering, søker de aktivt etter alternativer til den amerikanske dollaren i internasjonale transaksjoner. Deres fokus strekker seg utover betalingssystemet, da de fortsetter å fremme den Kontingente Reservordningen ved bruk av valutaer andre enn den amerikanske dollaren.

Videre gjenspeiler skiftet mot et blockchain-basert betalingssystem bredere trender i den globale finansverdenen. Klaas Knot, leder for Financial Stability Board, understreket nylig betydningen av kryptoaktiver, tokenisering og kunstig intelligens for å opprettholde global finansiell stabilitet i en kommunikasjon til finansministrene i G20.

I tillegg viser en nylig rapport fra TASS den aktive involveringen til det russiske finansdepartementet, i samarbeid med Sentralbanken i Russland og andre BRICS-partnere, i utviklingen av den «BRICS Bridge» flersidige betalingsplattformen. Dette initiativet tar sikte på å forbedre både effektiviteten og tilgjengeligheten til det globale pengevesenet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *