BitcoinKrypto Nyheter

Hacker er dømt til 3 års fengsel for å ha stjålet over 12 millioner dollar fra kryptobørser

Hacker er dømt til 3 års fengsel for å ha stjålet over 12 millioner dollar fra kryptobørser

Hacker er dømt til 3 års fengsel for å ha stjålet over 12 millioner dollar fra kryptobørser. Shakeeb Ahmed er dømt til 3 års fengsel. For å ha stjålet 12 millioner dollar fra kryptobørsene Crema Finance og Nirvana Finance. En tidligere sikkerhetsingeniør. Shakeeb Ahmed, har blitt fengslet i tre år for sin rolle i å tilegne seg over 12 millioner dollar fra to kryptobørser. Dommen ble gitt av en føderal dommer som også påla en treårig prøvetidsperiode.

Detaljer

Detaljer om kryptobørshackene. Politiet arresterte og siktet Shakeeb Ahmed for bedrageri med elektroniske midler og hvitvasking av penger. For å ha stjålet omtrent 9 millioner dollar fra Crema Finance, en desentralisert kryptobørs (DEX) bygget på Solana-blockkjeden.

Wu Blockhain på X

Endre smartkontrakter

Hans teknikk besto i å endre smartkontrakter. Det gjorde han ved å injisere falsk prisinformasjon som gjorde det mulig for ham å trekke ut overdrevne gebyrer. USAs justisdepartement spesifiserte at Ahmed gjennomførte 21 lynlån og tjente enorme uautoriserte inntekter ved å utnytte DEX-likviditetsbassenget.

I tillegg til Crema Finance-hacket. Var Ahmed involvert i et annet ran fra Nirvana Finance som gjorde det mulig for ham å stjele mer enn 12 millioner dollar. Ved å erkjenne seg skyldig i anklagen om datakriminalitet, ble Ahmed arrestert i juli 2022. Og rettssaken mot ham fant sted i desember samme år.

Dom og erstatning

Shakeeb Ahmeds dom og erstatning Under utmålingen av straffen, foreslo føderale påtalemyndigheter opprinnelig en fengselsperiode på fire år. Som tok hensyn til de grusomme forbrytelsenes natur, men Ahmed ble tatt i betraktning for sitt samarbeid. Dommeren ga Ahmed en fengselsstraff på tre år og påla ham å gi fra seg 12,3 millioner dollar. Samt, betale 5 millioner dollar i erstatning.

Forsvaret presentert av Ahmeds advokat søkte om mildhet. Fordi han frivillig hadde avslørt sitt andre hack på Nirvana Finance. En innrømmelse som han visste kunne få retten til å tilbakekalle hans tilståelsesavtale. Likevel ga retten en fengselsstraff for å understreke alvoret i handlingene han hadde begått.

Første domfellelsen

Innflytelse på kryptobransjen Saken er notert som den første domfellelsen knyttet til hacking av en smartkontrakt av USAs statsadvokat Damian Williams. Den belyser de juridiske problemene og voksende presedenser angående cybersikkerhet og svindel innenfor den mer nøye overvåkede kryptobransjen.

Forfølgelsen av slike saker har som mål å gi en viss retning. Angående de juridiske konsekvensene av å delta i cyberkriminalitet og manipulere de teknologiske infrastrukturene som brukes i digitale valutaer.

Ahmeds dom understreker derfor de pågående anstrengelsene fra håndhevelsesorganene. For å spore opp og straffeforfølge enkeltpersoner som utnytter det digitale finansrommet, uavhengig av kompleksiteten i deres teknikker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *