Blockchain

Bruksområder for blockchain innen helsevesenet

Bruksområder for blockchain innen helsevesenet

Bruksområder for blockchain innen helsevesenet. Det er ingen nyhet at blockchain-teknologi opprinnelig ble utviklet for å forbedre digitale valutatransaksjoner. Denne teknologien har funnet veien til andre bransjer, og helsevesenet er ikke noe unntak.

Helseindustrien har dukket opp som et viktig fokusområde for blockchain-innovasjon. Denne banebrytende teknologien viser enormt potensiale for å transformere medisinske prosesser og forbedre pasientresultater gjennom forbedret sikkerhet, gjennomsiktighet, interoperabilitet og ansvarlighet på tvers av det komplekse helseøkosystemet.

Mens blockchain-løsninger går fra konseptbevis til pilottesting og til slutt implementering i stor skala, har de potensial til å revolusjonere alt fra håndtering av pasientjournaler til farmasøytiske forsyningskjeder og akselerere medisinsk forskning.

Midt blant mange bemerkelsesverdige anvendelser, tar vi en titt på de ti mest innflytelsesrike bruksområdene som er satt til å forstyrre global helsevesen.

Blockchain i Helsesektoren


Utforsk hvordan blockchain transformerer helsevesenet med disse ni fremste bruksområdene av blockchain innen helse. Fra sikring av pasientdata til sporing av medisiner, gjør blockchain helsevesenet tryggere og mer effektivt.

Håndtering av elektroniske medisinske journaler (EMR)


EMR inneholder en pasients sensitive helsehistorie og behandlingsnotater. Pasienters konfidensielle data er sårbare på sentraliserte databaser, derfor presenterer bruk av blockchains desentraliserte og kryptografiske sikkerhetsløsninger transformasjonsløsninger for håndtering av EMR.

Plattformer basert på blockchain kan opprette sanntidskonsoliderte digitale poster som omfatter helsenettverk. Robuste tilgangskontroller lar pasienter bestemme hvilken informasjon de vil dele med tilbydere.

En uforanderlig revisjonsspor forbedrer også dataansvaret. Oppstartsbedrifter som Medicalchain er pionerer innen HIPAA-kompatibel, interoperabel lagring av EMR på blockchain. Ut over sikkerhet, muliggjør det kontinuitet i omsorgen med helhetlige pasienthelseoversikter.

Beskyttelse av helsedata


Utover medisinske historier, håndterer helsevesenet tonnevis av annet sensitivt materiale – fra nasjonal forskning på sykdommer til forsikringsselskapers registre. Dessverre sitter mye av disse dataene i dag inne i selskapsservere, sårbare for stadig vanligere cyberangrep. Den desentraliserte naturen til blockchain-databaser gjør dem langt mer beskyttende.

Ekte desentralisert datastyring gir pasienter kontroll over sin informasjon. I motsetning til tradisjonelle dataoppbevaringer, gjør kontinuerlig systemovervåking også det mulig å identifisere mistenkelig aktivitet for å redusere cyberrisiko.

DeepMind, for eksempel, tester blockchain-verktøy for å la forskere få tilgang til av-identifiserte medisinske data til forskning samtidig som de stramt kontrollerer hvem som kan få tilgang til hva for å forhindre misbruk. Pasienter kan også spore nøyaktig hvordan dataene deres brukes. Det handler om tillit og gjennomsiktighet.

Håndtering av personlig helsejournal


(PHR)-data Blockchain blir også brukt i håndteringen av personlige helsejournaler (PHR). Dette lar deg få tilgang til et livslangt medisinsk datamateriale, inkludert laboratorietester, resepter og bildeundersøkelser. Dette betyr at det medisinske teamet ikke er de eneste som har tilgang til helseinformasjonen din.

Imidlertid mangler kontroll og personvern på eksisterende plattformer. For å løse dette introduserer blockchain den ideelle infrastrukturen for pasient-sentrerte PHR-er.

Pasient-sentrerte PHR-er gir makten til brukerne. Brukere kan selektivt avsløre sine helseattester til hvilken som helst lege eller tilbyder uten sentraliserte mellommenn samtidig som de beholder gjennomsiktighet i datanvendelse. I dag har vi mange intelligente gadgets, klokker og mye annet som registrerer brukernes helseinformasjon i sanntid.

Oppstartsselskaper som Healthureum gir deg en personlig helseblockchain du har full kontroll over. Her kan du trygt kombinere sammendrag av legebesøk, testresultater og til og med treningsdata fra smartklokker i din egen «Helse-lommebok».

Med dette kan du problemfritt dele digitalt hva som helst du velger når du bytter leger eller omsorgsfasiliteter. Ingen papirarbeid er nødvendig. Når helsetjenesten moderniseres, kan denne evnen til trygt å konsolidere, oppdatere og dele helsehistorien din elektronisk være livsforandrende!

Genomforvaltning ved Poengavlesning

Å få testet genene dine på legens kontor kan åpne opp for en mengde nyttige helseinnsikter. Men hvordan vet du sikkert at testen ble utført riktig og at resultatene er nøyaktige? Blockchain-opptak kan gi deg den bekreftelsen.

Selskaper utvikler plattformer der ethvert laboratorium trygt kan publisere DNA-testmålinger som metoden som ble brukt eller sekvensfragmenter som ble identifisert på et delt, urørlig register.

Så i stedet for bare å stole på deres ord, kan du eller legen din uavhengig verifisere kvaliteten eller troverdig utfordre uoverensstemmelser. Over tid kan det å samle bekreftede testresultater også muliggjøre bedre mønsteroppdagelse for å fremme medisinsk forskning for alle.

Nøkkelen er å ha et desentralisert nettverk av blockchain-overvåkere som konstant dobbeltsjekker og bekrefter nye innganger. Dette betyr ingen enkelt sentralisert database som hackere kunne redigere eller ødelegge i hemmelighet. Det er slik bransjer allerede sporer milliardtransaksjoner. Og nå fungerer det samme konseptet for å gi genetisk testing ekstra autentisering også!

Farmasøytisk forsyningskjedeadministrasjon

Dessverre er opptil 10% av alle medisiner som er i omløp i dag, forfalsket eller av dårlig kvalitet. Disse ikke bare bedrar oss for helbredelse, men kan også alvorlig skade helsen i prosessen. Sporing via blockchain hjelper til med å løse dette gjennom digital overvåkning av forsyningskjeden.

Farmasøytiske produsenter kan nå merke hver legemiddelparti med en unik blockchain-oppføring, inkludert opprinnelsespunkt, ingrediensliste, transportvei og mer. Dette skaper et ugjenkallelig identitetsspor over hele distribusjonskjeden.

Hvis forfalskninger infiltrerer eller temperaturreguleringen svikter, flagger blockchain-systemet avvik fra kvalitetsopptaket i sanntid. Ingen flere gjetninger om det som kommer fra apoteket samsvarer med det som forlot fabrikken måneder tidligere. Gjennomsiktighet i forsyningskjeden beskytter oss alle gjennom medisinene vi er avhengige av!

Sporing av utstyr

Røntgenmaskiner, dialyseenheter, EEG-systemer – sykehus huser tonnevis av kostbart utstyr for diagnose og behandling. Men ofte brytes oversikten over eiendeler ned mellom avdelinger når det gjelder hvor maskiner befinner seg, deres vedlikeholdsstatus og hvilke som må erstattes neste år. Blockchain-klarhet forenkler hele livssyklusen.

Når hvert apparat blir brukt på radiologi, kardiologi, nevrologi osv., logges hver bevegelse, vedlikeholdsproblem eller innstillingsjustering permanent på et sykehusomfattende blockchain-register tilgjengelig for alle.

Denne historikken for eiendomsmonitorering gir grunnlag for smartere planlegging, som periodisitet mellom reparasjoner eller fastsettelse av optimale leieperioder. Bruk mindre tid på å lete etter utstyr. Med blockchain-overvåkning diagnostiserer og distribuerer sykehus utstyr raskere til oss når vi trenger det mest!

Oppstartsselskaper som TechNanoMed har vært pionerer innen blockchain-koordinert livssyklusstyring av enheter som omfatter anskaffelse, vedlikehold, overvåking av bruk og etterlevelse av kassasjon.


Kliniske studier

Å gjennomføre massive medisinske studier før nye behandlinger når oss er avgjørende – men å håndtere pasientsamtykke, dataflyt og rapportering av resultater på tvers av utallige studiesteder er komplekst. Blockchain tar seg elegant av papirarbeidet!

Legg inn detaljer som innmeldingskriterier, testmetoder og observasjoner under strenge kontroller for å sikre at integriteten forblir intakt. Tag digitale samtykkeskjemaer til deltakeridentiteter også. Når funnene akkumuleres, del interimanalyser enkelt og sikkert med regulatorer og akademiske gjennomgåere for å validere oppdagelser.

Gjennom den langvarige FoU-prosessen fjerner blockchain blindsoner i pasientenes deltakelse samtidig som den reviserer etisk overholdelse. Når endelige terapeutiske dommer dukker opp, koordiner raskt nøyaktige fagfellevurderinger før kontrollert frigjøring. Hva om å finne den neste livreddende legemiddelkuren avhang av blockchain-data sporing? For lysere, etiske resultater som også sparer oss penger – kliniske studier møter blockchain!

Behandling av forsikringskrav

Kanskje få prosesser får mer klager fra helsesystemet enn refusjonskrav! Mellom mistede skjemaer, langvarige gjennomganger og avviste anker, misliker pasienter og leger å navigere i denne byråkratiet. Blockchain forenkler alt via smartkontrakter!

Kode avtalevilkårene mellom forsikringsselskap og forsikringstakere for å automatisk validere og umiddelbart betale kvalifiserende krav ved innlevering. Dette reduserer kostbar manuell tilsyn, unngår betalingsforsinkelser gjennom automatiserte verifiseringer og gir alle parter umulig synlighet for å løse tvister raskere.

Når kravsløsning går over til algoritmiske modeller, gjør distribuerte blockchain-registre sanntidsrevisjon og feilsøking mulig for å optimalisere systemets rettferdighet og effektivitet i stor skala.

Integrasjon med bærbare enheter

Å spore helseviktige data gjennom bærbare enheter som smartklokker eller treningsbånd gir nyttige personlige innsikter når du trener eller administrerer velværemål. Men hva om disse datamengdene også bedre informerer helsepersonellet ditt for å oppdage tidlige faresignaler?

Du kan velge å avsløre valgte enhetsdata som aktivitet, søvn eller hjertefrekvenskurver til leger ved å lagre avlesningsoppsummeringer i personlige helseblockchains som bare du har tilgang til. Se konsoliderte poster som strekker seg over alle tilkoblede enheter selv eller tilby tilgang etter behov – og få kontroll over helse-digital-fotavtrykket ditt tilbake!

I motsetning til å eksponere avlesninger for enhetsmerker eller tredjeparter, tillater blockchain-registret ditt deling av verifiserte data om hvordan og når du velger å forbedre medisinsk behandling. Så enten det er for å informere om kronisk sykdom eller dra nytte av forebyggende helse, setter bærbare enhetsdata på blockchains deg i førersetet!

Oppsummert

Blockchain har fremstått som en evolusjonær kraft som lover å reparere ødelagte DNA over dagens mangelfulle helseprosesser ved å bruke desentraliseringens uforanderlige byggeklosser.

Å forene pasientjournaler. Strømlinjeforme tilsyn med kliniske forsøk. Optimalisere forsikringskrav. Beskytte medisinske forsyningskjeder. Vi har utforsket manifestasjoner som retter seg mot svakheter ved kjernen av helsevesenet sammen med banebrytende eksperimenter som presser grensene videre mens blockchain’s helsefotavtrykk metastaserer.

Likevel utgjør disse innovasjonene bare de tidligste skuddene i blockchain’s banebrytende rolle som det moderniserende stoffet for helsevesenet på 2000-tallet. Ved å injisere tillit, ansvarlighet og samarbeid i et system som historisk sett har vært sentrert rundt ugjennomsiktige kommersielle interesser over tilgjengelig pasientomsorg, legger blockchain veien til en mer rettferdig, responsiv og smartere helseomsorg i morgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *