Krypto Nyheter

Monero (XMR) topper trenddiagrammer etter at LocalMonero legges ned


Monero (XMR) topper trenddiagrammer etter at LocalMonero legges ned

Monero (XMR) topper trenddiagrammer etter at LocalMonero legges ned. Den siste bølgen av nedleggelser og arrestasjoner knyttet til kryptovalutaer fortsetter, ettersom en P2P-handelsplattform for personvernsmynten Monero kunngjør sin nedleggelse. Monero opplever en markant økning i diskusjoner på sosiale medier etter kunngjøringen om at LocalMonero legges ned, ifølge data fra Santiment.

Denne oppmerksomhetsbølgen rundt Monero (XMR). Sammenfaller med pågående myndighetsforsøk på å regulere personvernsfokuserte eiendeler. LocalMonero stenger LocalMonero, en peer-to-peer (P2P). Børs basert på Monero (XRP), kunngjorde sin nedleggelse via et blogginnlegg, og siterte en blanding av interne og eksterne faktorer. Etter nesten syv års drift avslutter plattformen sin børsvirksomhet, og stopper umiddelbart nye registreringer og annonseoppslag. Dette utløste en økning i diskusjoner rundt Monero.

Santiment

XMR blir stanset

Fra og med 14. mai vil handel med XMR bli stanset. Og nettstedet er planlagt å tas ned 7. november 2024. Brukere ble rådet til å trekke midlene fra sine voldgiftsbond-lommebøker før fristen 7. november for å unngå mulig tap av sine eiendeler. På den annen side vil støttetjenester forbli tilgjengelige frem til nedleggelsesdatoen.

LocalMonero-teamet

Til tross for nedleggelsen, uttrykte LocalMonero-teamet tillit til Moneros fremtid. De fremhevet økosystemets modning over årene, den kommende lanseringen av Monero DEX-er som Haveno og Serai, og utviklingen av nye personvernfunksjoner som Full-Chain Membership Proofs (FCMP).

Personvernaktivisten «Seth For Privacy» beklaget nedleggelsen i et innlegg på X, og beskrev det som en «utrolig trist dag». Han påpekte LocalMoneros oppgang som et Monero-økosystem uten KYC, og understreket fraværet av et direkte fiat-til-XMR-alternativ. Selv om plattformen ikke ga en spesifikk grunn til nedleggelsen, kan brukerne spekulere i faktorene som bidro til denne beslutningen.

Nedleggelsen av LocalMonero

Personvernmynter under lupen Nedleggelsen av LocalMonero stemmer overens med økt press fra politimyndigheter på krypto personvernprosjekter. Mange ser på dette trekket som nok en tilbakeslag for personvernmynter og protokoller. Spesielt i lys av Krakens beslutning om å avslutte støtten for Monero for kunder i Irland og Belgia i april.

De nylige arrestasjonene av grunnleggerne av Bitcoin-mikseren Samourai Wallet og Tornado Cash-utvikler. Roman Storm på anklager relatert til hvitvasking av penger har økt bekymringene innen kryptosamfunnet.

Amerikanske påtalemyndigheter har tatt i bruk en bredere tolkning av lover om pengeoverføring, og målretter utviklere som kanskje ikke direkte kontrollerer brukerens eiendeler. Denne tilnærmingen har vekket frykt for en bredere nedslagning på krypto personvern.

Som svar på disse utviklingene har flere krypto personvernprosjekter enten blitt nedlagt eller begrenset tilgangen for amerikanske borgere. På den annen side har andre personverntjenester som Wasabi CoinJoin og Trezor Coinjoin blitt nedlagt av sine grunnleggere ettersom det regulatoriske presset øker.

Monero (XMR) viste en blandet reaksjon på nedleggelsen av LocalMonero, og registrerte både kjøps- og salgsaktiviteter de siste 48 timene etter kunngjøringen. For øyeblikket verdsatt til $129,27, viser det en liten nedgang fra dagens topp på 133,70, dollar. Noe som indikerer en 3 prosent, nedgang for dagen på skrivetidspunktet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *