Krypto Nyheter

Hong Kong kaster ut alle uautoriserte kryptobørser

Hong Kong kaster ut alle uautoriserte kryptobørser

Hong Kong kaster ut alle uautoriserte kryptobørser. Alle kryptobørser som ikke har søkt om en driftstillatelse hos Securities and Futures Commission (SFC) i Hong Kong, er lovpålagt å stanse virksomheten i regionen umiddelbart.

I et forsøk på å minimere risikoen for investorer, ga Hong Kong-regulatorene et klart ultimatum til kryptobørsene: enten søke om lisens innen 29. februar eller legge ned virksomheten innen tre måneder.

Varsel

Hong Kong kaster ut alle uautoriserte kryptobørser - beskjed_Valutaen
Varsel utstedt av Hong Kong SFC om avslutning av søknader om kryptolisens. Kilde: Hong Kong SFC

I løpet av denne perioden søkte mer enn 22 kryptobørser om lisenser for å opprettholde sin tilstedeværelse i regionen. Imidlertid bestemte mange av disse børsene seg for å trekke søknadene sine like før fristen.

Liste over Kryptobørser om har søkt

Hong Kong kaster ut alle uautoriserte kryptobørser - Liste_valutaen
Liste over kryptobørser som trakk lisenssøknadene sine i Hong Kong. Kilde: Hong Kong SFC

I mai alene trakk seks kryptobørser, inkludert globale aktører som OKX og Huobi HK, seg ut av Hong Kong-markedet.

Mens de fleste børsene ikke ga noen grunner for den overraskende vendingen, oppga Hong Kong-baserte Gate.HK behovet for en «større overhaling» av sin handelsplattform før de kunne oppfylle Hong Kongs regulatoriske krav.

Relatert: Hong Kong SFC vurderer å tillate Ether-staking for ETF-utstedere

Etter lisensavviklingen sluttet Gate.HK å rekruttere brukere og markedsføre seg. Eksisterende brukere har fått frist til 28. august for å ta ut midler.

Gate.HKs handelsplattform vil ikke lenger være operativ fra 28. mai, og alle de tidligere omsettelige tokenene, som Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Solana (SOL) og Polygon (MATIC), vil bli permanent avnotert.

«Gate.HK jobber aktivt med den nevnte overhalingen. Vi planlegger å gjenoppta vår virksomhet i Hong Kong i fremtiden og bidra til økosystemet for virtuelle eiendeler etter å ha fått de relevante lisensene.»

Per 31. mai har 18 kryptobørser søkt om driftstillatelse i Hong Kong. Ifølge SFC vil listen over godkjente børser bli kunngjort innen 1. juni. På tidspunktet for publisering er de eneste godkjente kryptobørsene i Hong Kong HashKey og OSL Exchange.

Det er viktig å merke seg at kryptobørser kanskje ikke får innvilget lisens og, som følge av SFCs beslutning, kan bli pålagt å stanse virksomheten i Hong Kong.

SFC råder investorer til å sjekke den offisielle listen over godkjente børser for å minimere risikoen forbundet med handel av kryptovalutaer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display