valutaen

Norges Kryptomagasin. For deg som liker kryptovaluta, Blockchain & AI-Teknologi.

Krypto Nyheter

Nesten 190 000 personer jobber med krypto, over 50 % befinner seg i Vesten

K33 Reasearch

Ifølge nye data fra K33 Research viser det seg at det er nesten 190 000 ansatte per juli 2023. Jobber innen krypto og kryptobransjen.

Dette representerer en betydelig økning sammenlignet før kryptofeberen slo inn for fullt, i 2020.

Krypto hadde høyere ansettelses tall i 2021. Det var nesten 211 000 personer, noe som sammenfalt med høye priser og selskaps verdier, ifølge rapporten.

Det var omtrent en tredjedel av de som var ansatt, innen krypto var ansatt ved børser eller meglere. Dette viser den viktige rolle, Blockchain har i bransjen. I følge forskerne.

Ytterligere 26 % er ansatt i selskaper som tilbyr en rekke finansielle tjenester knyttet til kryptovalutaer.

Bemerkelsesverdig nok, er det kun 6 % av enkeltpersonene som er engasjert innen NFT. Mens 21 % er ansatt innen blockchain-utvikling og mining

Til slutt er de resterende 13 % av ansatte involvert i kryptorelaterte jobber som ikke passer inn i noen av de andre kategoriene.

Analytikerne hentet inn data igjennom blant annet LinkedIn-søk, kunstig intelligens-assisterte søk og manuell kartlegging.

Eksternt

Krypto-selskaper ansetter vanligvis eksternt for å redusere kostnader.

Kryptoselskaper legger ofte til rette for eksternt arbeid, noe som resulterer i at det er ansatte er spredt over hele verden og utgjør en stor global arbeidstokk, ifølge K33.

Forskerne fant også ut at mange større kryptoselskaper har valgt og plassere hovedkvarterene sine i land med gunstige reguleringer for krypto og lavere skattesatser.

Disse selskapene valgte vanligvis en global ansettelsesstrategi ved enten å etablere lokale kontorer over hele verden, eller implementere en fullstendig ekstern arbeidsstruktur.

Slike hovedkvarter fungerer som en praktisk løsning for å minimere kostnader og eliminere logistiske barrierer.

Analytikerne nevnte spesifikt Binance og påpekte at selskapet har hovedkvarter på Malta. Men kun 0,2 % av de ansatte kommer faktisk fra Malta.

Kinesiske fagpersoner bidrar fortsatt stort til kryptobransjen

Det er en overrepresentasjon av kryptomedarbeidere i den vestlige verden, hvor omtrent 55 % befinner seg i Nord-Amerika og Europa. Omlag 29 % av kryptobransjens arbeidsstyrke, er og finne i USA.

I Asia har India kommet frem som den ledende arbeidsgiveren i kryptobransjen, med 20 % av den regionale arbeidsstyrken, med fokus på utvikler relaterte roller.

Rapporten kan leses i sin helhet her: link

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *