Hva er NFT

Hva - er - NFT - valutaen.png

Hva er NFT

Hva er NFT? Dette er noe de aller fleste har hørt og sett. Noen kan se mer primitiv ut en andre. For enkelte kan det være vanskelig og forstå hva det egentlig er, og hva poenget med det skulle være. NFT er et resultat av at vi går inn i en mer og mer digitalisert verden, noe som ikke er til og unngå og er bra. Siden det viser at verden utvikler seg, og flere dører og muligheter åpner seg.

Non-fungible token

Ordet NFT, sår for

Men hva står NFT for. Ordet er som du sikkert gjetter, en forkortelse. Det er en engelsk forkortelse, av ordet : «non-fungible token». Og er en type digital eiendel som har sin opprinnelse bygget på blockchain-teknologi.

Ordet «Fungible» refererer til en type eiendel som er utbyttbar med en annen type eiendel av samme type og verdi. Det er unike og kan representere alt fra digitale kunstverk til musikk eller spill -gjenstander.

Oppmerksomhet

NFT har fått mye oppmerksomhet i media på grunn av høye salgspriser på enkelte objekter.

For eksempel solgte artisten Grimes nylig noen NFTs for nesten 6 millioner dollar. Noe som er en bra sum, for noe man ikke kan ta eller føle på. Men rett og slett, kun ha på en skjerm i en digital verden.

Hver NFT er unik, og kan da ha en høy verdi for samlere eller investorer, som en ny måte og investere på. Man investerer i digitale eiendeler.

Hvordan tjene penger på NFT

Det er flere måter å tjene penger på den digitale kunsten. Noen av de vanligste måtene er blant annet, kjøpe og og salg, på et sekundært marked, å lage og selge dine egne utgaver, eller å delta i spill som tillater spillerne å tjene det som belønning.

En annen måte å tjene penger på NFT kan være å investere i NFT-startups. Men det er viktig å gjøre din egen undersøkelse og vurdere risikoen før du investerer i den nye digitale muligheten. Lurer du på hva «NFT-Startups er»? Det» refererer til nyoppstartede selskaper som fokuserer på å utvikle og tilby tjenester og plattformer som er relatert til non-fungible tokens

Hvordan kjøpe NFT

For å kjøpe NFT, må du først opprette en konto på en NFT-markedsplattform. Det finnes flere forskjellige markedsplattformer. Som for eksempel, OpenSea, Rarible og SuperRare.

Når du har opprettet en konto, kan du søke etteren aktuell NFT, hvor du blant annet kan legge inn bud på. Eller så kan du kjøpe dem direkte hvis de er tilgjengelige for øyeblikkelig kjøp.

Betalingen skjer vanligvis med kryptovaluta, så du må sørge for å ha nok kryptovaluta på kontoen din til å gjennomføre kjøpet. Det er viktig å gjøre din egen undersøkelse og vurdere risikoen før du kjøper NFT.

Kan NFT kopieres?

En NFT, er unike digitale eiendeler som lagres på en blockchain. Mens den underliggende digitale kunsten eller mediet som knyttes til en NFT kan kopieres, kan ikke NFT-en selv kopieres fordi den har en unik adresse publisert på en blockchain.

Man må imidlertid viktig merke seg at salget av en NFT ikke nødvendigvis overfører opphavsretten til verket som eksisterer «off-chain» til kjøperen. Derfor er det viktig å vurdere opphavsrettslige konsekvenser ved kjøp og salg av NFT-e

Oppsummert, mens den underliggende digitale kunsten eller mediet som er knyttet til en NFT kan kopieres, kan ikke NFT-en selv kopieres fordi den er en unik adresse publisert på en blockchain.

Er NFT lovlig?

Spørsmålet om lovligheten av NFT-er er fortsatt relativt nytt, og det er mange juridiske spørsmål som fortsatt er uavklarte.

Noen av de viktigste juridiske problemstillingene som er knyttet til NFT, inkluderer kategorisering av NFT-er, materielle rettigheter, anti-hvitvasking lovgivning og sanksjon implikasjoner, cybersikkerhet problemer og statlige lover som regulerer virtuelle valutaer

Det er også viktig å merke seg at NFT-er kan være underlagt amerikansk verdipapirlovgivning hvis de har sikkerhets lignende egenskaper eller på annen måte oppfyller Howey-testen. Dette skjer spesielt når det er en investering av penger eller en annen type vederlag involvert.

Oppsummert er spørsmålet om lovligheten av NFT-er fortsatt uavklart og det er viktig å gjøre din egen undersøkelse og søke juridisk rådgivning før du kjøper, selger eller oppretter NFT-er.

Er det vanskelig og lage NFT?

Det kan være en relativt enkel eller kompleks prosess avhengig av hva du ønsker å lage.

Hvis du vil lage en grunnleggende NFT som representerer en digital eiendel, som for eksempel et kunstverk eller en video, kan det være relativt enkelt og lage en.

Da må du må opprette en wallet, velge en NFT-markedsplattform, laste opp filen og opprette NFT-en. Hvis du ønsker å lage mer avanserte NFT-er, kan det kreve en dypere og teknisk kunnskap og ferdigheter.

Hvem kjøper NFT

NFT tiltrekker seg interesse fra mennesker over hele verden, inkludert samlere, investorer og til og med kjendiser. Det er ingen bestemt gruppe mennesker som kjøper NFT-er. Det kan være folk som er interessert i digitale eiendeler eller som ønsker å investere i NFT-markedet. Det er viktig å gjøre dine egen undersøkelser og vurderinger av risikoen før du kjøper NFT-er.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*