Krypto Nyheter

EU Securities Agency avslørte nye kryptoregler under MiCA

EU Securities Agency

EU Securities Agency avslørte nye kryptoregler under MiCA. Den europeiske tilsynsmyndighet ,EU Securities Agency. Utstedte nye retningslinjer for kryptovalutaer onsdag den 12. juli 2023.

De nye retningslinjene til den europeiske tilsynsmyndighet skal tre i kraft neste år.

Dette kommer etter at Den europeiske unionen i april i år godkjente «Markets in Crypto Assets Regulation» (MiCAR) for handel med Bitcoin, Ether, stablecoins osv.

Retningslinjene

De nye retningslinjene til den, europeiske tilsynsmyndighet. Som kom på onsdag. Inkluderer bestemmelser for en permanent innløsningsrett og håndtering av klager ettersom EBA forventer økt utstedelse av stablecoins.

Samtidig har Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannia slått ned på uautoriserte krypto minibanker, der brukere selger Bitcoin og Ethereum for kontanter.

MiCA

MiCA-reguleringen – som det ble enighet om i 2022, men ikke trer i kraft før 2024 – samt EU’s Web4-ambisjoner, som ber stablecoin-utstedere om å overholde en praksis.

En praksis som skal gi full åpenhet, når det gjelder. Informasjon, forretningsmodell, risikostyring og kommunikasjon med myndighetene. Samt ordninger for, gjenoppretting og innløsning.

Målet er å etablere et reguleringsrammeverk som er sammenlignbart med MiCA. For disse innovative prosjektene, basert på anbefalinger fra Virtual Worlds borgerpanel i april i år.

I en pressemelding, oppfordres finansinstitusjoner til å ta «tidlige forberedende skritt» for å oppfylle samveldets MiCA-lovgivning før søknadsfristen 30. juni 2024.

Europaparlamentet har nylig godkjent Markets in Crypto Assets (MiCA)-reguleringen. Verdens første omfattende sett med regler som har som mål å bringe i hovedsak uregulerte kryptomarkeder under offentlig regulering.

Reguleringen vil tre i kraft etter formell godkjenning fra medlemsstatene. Link til artikkel

Ansvarsfraskrivelse

All finansiell og kryptomarkedinformasjon som gis på valutaen er innhold, skrevet kun for informasjonsformål og utgjør ikke investeringsråd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *