Krypto Nyheter

Hva betyr XRP avgjørelsen for andre kryptovalutaer

Hva betyr XRP avgjørelsen for andre kryptovalutaer

Hva betyr XRP avgjørelsen for andre kryptovalutaer?

Kryptoindustrien feiret Ripple’s delvise seier i retten på torsdag. Da dommeren fastlo at XRP (XRPUSD) ikke er og se på som et verdipapir på samme måte som aksjer og etfer.

Mens mange kryptoforkjempere ser dette som et tegn på at slike eiendelerkommer til og få lov til å blomstre i USA. Finnes det, juridiske eksperter som, påpeker at det fortsatt er behov for og få en mye større klarhet rundt reguleringen.

Viktigste punkter

  • En rettsavgjørelse torsdag i Ripples sak med SEC indikerte at den digitale eiendelen XRP ikke er et verdipapir på lik linje med andre investerings produkter som børser tilbyr.
  • Kryptoindustrien har reagert positivt på nyheten, med kryptobørser som relister XRP. Mange håper dette vil føre til en slutt på kryptokrigen som er ført av SEC.
  • Avgjørelsen vil utvilsomt ha en innvirkning på SECs saker mot Binance og Coinbase. Og at mange har bestemt seg for å reliste XRP, sees som en positiv utvikling for Binance og Coinbases juridiske stilling.

kryptoentusiaster

Mens det er grunn til at kryptoentusiaster skal glede seg over på kort sikt, er virkeligheten at Ripple-dommen kanskje ikke er den avgjørende metoden for hvordan kryptoaktiva blir klassifisert.

Hva betyr XRP-dommen for kryptoaktiva?

Bitcoin anses som en vare, og det gir klarhet, om hvordan bitcoin reguleres og av hvilket organ. Men det gjelder ikke for de fleste kryptovaluter.

Den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC). Hevder at de fleste kryptovalutaer er verdipapirer og må derfor falle inn under verdipapirlovene.

I den forbindelse har regulatoren tatt rettslige skritt mot utstedere av kryptotokens og også kryptobørser som Binance og Coinbase (COIN) som tilbyr en plattform for handel med disse tokens.

Siste rettsavgjørelsen

Med den siste rettsavgjørelsen om at XRP ikke er en investeringskontrakt i seg selv, håper noen medlemmer av kryptoindustrien at, SEC vil bli tvunget til å ta en mer tilbaketrukket tilnærming fremover.

I tillegg til XRP, steg flere andre kryptovalutaer som, Solana (SOLUSD) og Polygon (MATIC), etter nyheten om Ripples rettsordre.

Jason Gottlieb,

Ifølge Jason Gottlieb, partner i Morrison Cohen, er torsdagens avgjørelse et avvik fra det som tidligere ble funnet i SECs saker mot Telegram og Kik, der alle de var en del av ett investeringssystem. (forbindelse med deres utstedelse av digitale tokens gjennom Initial Coin Offerings (ICO) uten å registrere disse tokens som verdipapirer hos SEC.)

Nå er det mulig at kryptoavalutaer kan handles som «ubegrensede verdipapirer», i der de er tilstrekkelig desentraliserte eller ikke selges direkte til forbrukere.

Staking

Gottlieb sier også at det vil være vanskelig å konkludere med at staking-belønninger er verdipapirer i lys av Ripple-dommen.

Bryter ikke loven

«Alt i alt, selv om det fortsatt er mange utfordrende spørsmål, er den første jubelen over avgjørelsen berettiget,» sa Gottlieb. «Denne nye rettslige veiledningen er en fordel for token-skapere og markeder, da den gir dem nye måter å utstede og handle tokens på som ikke bryter loven.

Konsekvenser

Konsekvenser for SEC-sakene mot Binance og Coinbase

I tillegg til å tilby mer klarhet for utstedere av kryptovalutaer, åpner Ripples rettsordre også opp for mer fleksibilitet når det gjelder hva som kan bli notert på børser.

XRP-tokenet

XRP-tokenet «er ikke i seg selv en ‘kontrakt, transaksjon eller ordning’. Som oppfyller Howey-kravene for en investeringskontrakt,» fastslo en føderal dommer torsdag.

Dommen sa også, følgendet. XRP som ble solgt til institusjonelle investorer brøt verdipapirloven. Mens XRP som ble handlet på børser av individuelle investorer ikke gjorde det.

kan ha noen konsekvenser for søksmålene

Dette kan ha noen konsekvenser for søksmålene SEC har mot Binance og Coinbase. Som begge ble saksøkt for å drive uregulerte verdipapirbørser.

Coinbases Chief Legal Officer, Paul Grewal, sa til CNBC at kryptobørsens juridiske stilling har blitt forbedret av rettsordren i Ripplesaken. «Jeg trodde vi ville vinne før denne avgjørelsen,» sa Grewal. «Vi mener denne avgjørelsen bare har styrket saken vår.»

The Chopping Block

I en episode av The Chopping Block, nevnte Stephen Palley. Partner i Brown Rudnick, spørsmålet om SEC kan gå etter kryptobørsene som nå har bestemt seg for å reliste XRP. «Hvis det skjer, er børsene klare til å kjempe,» sa Palley.

Palley

Palley la til, at han er sikker på at Coinbase vil bruke denne nye juridiske vurderingen i sin sak mot SEC. Nettopp for å illustrere at transaksjonene som forekommer på deres plattform ikke er verdipapirtransaksjoner. «Det mest betydningsfulle tegnet på kort sikt er at Coinbase og Kraken har relistet XRP.

Så tilbake til start. Hva betyr XRP avgjørelsen for andre kryptovalutaer? Selv om kryptoindustrien kan ta Ripples rettsordre som en seier for øyeblikket. Kan i realiteten være at denne avgjørelsen kanskje ikke blir den endelige uttalelsen i saken, av to nøkkelgrunner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *