Krypto Nyheter

New York har saksøkt kryptoselskapene Digital Currency Group

New York har saksøkt kryptoselskapene Digital Currency Group

Delstaten New York har saksøkt kryptoselskapene Digital Currency Group (DCG) og Gemini. Og hevder at de lurte over 230 000 investorer for til sammen 1,1 milliarder dollar. Søksmålet, som ble levert inn i Manhattan. Delstaten anklager selskapene for en rekke feilgrep. Inkludert manglende evne til å håndtere risikoen knyttet til eksponeringen deres for Sam Bankman-Frieds konkursrammede og angivelig svindelfylte kryptohandelsselskap.

For å utføre den påståtte svindelen anklages Digital Currency Group og dets datterselskaper. Inkludert Genesis Global Capital og Genesis. For blant annet ogåha løyet for investorene, skapt falske finansielle dokumenter og holdt informasjon tilbake fra kreditorene. Genesis, en gang flaggskipet i kryptomogulen Barry Silberts imperium. Drev en over-the-counter handelspult, prime brokerage og utlånstjeneste, der de samlet kryptovaluta fra kunder og lånte den ut til andre, og tjente penger på rentene de belastet klientene. Imidlertid møtte denne forretningsmodellen motgang da kryptohedgefondet Three Arrows Capital misligholdt lånene sine.

DCG

I en uttalelse hevdet DCG å ha samarbeidet med etterforskningen fra delstaten New York på en åpen og gjennomsiktig måte. Senere innrømmet Genesis og DCG sin betydelige eksponering for Three Arrows. New Yorks påtalemyndighet hevdet at Genesis ikke hadde revidert Three Arrows tilstrekkelig på over to år. Og at da Three Arrows kollapset, konspirerte Genesis og DCG for å skjule krisen for investorer og allmennheten.

Lavrisiko

Investorene som ble berørt av denne situasjonen inkluderte Gemini, grunnlagt av Cameron og Tyler Winklevoss, og selskapets kunder. Gemini tilbød et høyrenteprogram kalt Gemini Earn. De tillot detaljhandelskunder å låne ut sin kryptovaluta til Gemini i det som ble beskrevet som en «lavrisiko» modell. Gemini ville deretter gi denne kryptovalutaen til Genesis for videre utlån, og ta en del av Genesis’ renter. Påtalemyndigheten argumenterte for at Gemini var klar over sin eksponering overfor Alameda Research, som var en av Genesis’ viktigste motparter.

Påtalemyndighet

New Yorks påtalemyndighet anklaget også Gemini for å ikke ha adressert den «risikofylte» eksponeringen. Selskapet hadde overfor Alameda Research gjennom sitt forhold til Genesis. Til tross for interne risikoanalyser som viste betydelig eksponering overfor Alameda. Avsluttet ikke Gemini sin eksponering overfor Genesis og Bankman-Fried. Selv om interne vurderinger sammenlignet Genesis’ økonomiske tilstand med den til Lehman Brothers før dets kollaps.

Søksmålet søker å permanent forby Gemini, Genesis, DCG, Barry Silbert og ulike ledere fra å drive med verdipapirer og råvarer i New York. Det krever også tilbakebetaling og avkastning av urettmessig oppnådde gevinster.

Justisminister Letitia James

New Yorks justisminister Letitia James uttalte: «Hardtarbeidende New Yorkere og investorer over hele landet. Mistet mer enn en milliard dollar fordi de ble lurt med åpenbare løgner om at pengene deres ville være trygge og vokse hvis de investerte dem i Gemini Earn. I stedet skjulte Gemini risikoen ved å investere med Genesis, og Genesis løy for offentligheten om tapene sine.»

Både DCG og Gemini uttrykte intensjonen om å kjempe mot anklagene i retten. Med DCGs administrerende direktør Barry Silbert som kalte anklagene «grunnløse» og uttrykte sitt forpliktelse til ærlighet og integritet. Gemini uttalte at de var helt uenige i New Yorks justisministers beslutning om å saksøke dem og betraktet seg selv som ofre for en massiv svindel.

Hele artikkelen, kan du lese hos cnbc.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display