BitcoinKrypto NyheterKryptovaluta

Kryptovalutaer som XRP og BTC utfordrer det tradisjonelle finanssystemet

Kryptovalutaer som XRP og BTC utfordrer det tradisjonelle finanssystemet

Kryptovalutaer som XRP og BTC utfordrer det tradisjonelle finanssystemet. I en nylig spesialserie om global forbrukeratferd i 2024. Har Ripple Labs-president Monica Long uttrykt bekymring for at det tradisjonelle finanssystemet. Kjent som TradFi, har vært for tregt til å tilrettelegge for den raske veksten i global handel. Den anerkjente New York Times. Viet spalteplass til Long for å diskutere hvordan kryptovalutaer som XRP har lyktes med å overvinne disse hindringene.

I følge Long er TradFi-strukturer «for sakte til å støtte» det nåværende tempoet i global kommersiell vekst. Dette har ført til at utviklingsland vender seg mot kryptovalutaer som Bitcoin (BTC) og Ripple (XRP) som et alternativ. Hun peker på rapporter fra Den internasjonale pengefondet og Financial Stability Board. Som indikerer en økende «kryptoisering» av økonomier i utviklingsland. På grunn av makroøkonomisk ustabilitet og svake inflasjonskontroller foretrekker folk nå i økende grad kryptovalutaer fremfor sine lokale valutaer.

Stablecoins

Long påpeker også at utviklingsland søker til såkalte stablecoins. Som er kryptovalutaer støttet av reserver i en tradisjonell valuta som den amerikanske dollaren. Dette gir innbyggerne i land som Argentina, Zimbabwe og Nigeria. En sikrere måte å spare og handle på, da de unngår volatiliteten til sine lokale valutaer.

Tradisjonell finans

TradFi, som står for tradisjonell finans, inkluderer konvensjonelle institusjoner som detaljhandel, investerings- og kommersielle banker. Denne delen av det finansielle systemet har vært dominerende, men kryptovalutaer som XRP utfordrer nå denne tradisjonelle tilnærmingen.

Selv om kryptovalutaer har vist seg å være en attraktiv løsning for mange. Ser vi også en økende interesse for sentralbankens digitale valutaer (CBDCs). Ripple Labs har nylig publisert et whitepaper. Som diskuterer potensialet for CBDCs, (sentralbankers digitale valutaer). Som kunne gi sentralbanker muligheten til å skape mer gjennomsiktighet og effektivitet for deres valutaer.

Ripple anslår at det vil være omtrent 5 billioner dollar verdt av CBDCer i omløp globalt i løpet av de neste ti årene. Dette understreker den pågående digitale utviklingen av penger. Og CBDCers potensielle rolle i å effektivisere grenseoverskridende betalinger og utvide økonomisk inkludering.

Egen CBDC

Selv Federal Reserve Bank i USA vurderer nå å innføre sin egen CBDC. Ifølge dem vil dette ikke erstatte eksisterende betalingsalternativer, men heller utvide dem ved å tilby tryggere betalingsløsninger. Sentralbanken ser på hvordan en CBDC kan gi sikker likviditet, introdusere nye produkter og tjenester, samt muliggjøre raskere og rimeligere grenseoverskridende betalinger.

I sum reflekterer dette den pågående endringen i globale finanssystemer. Der kryptovalutaer som XRP utfordrer tradisjonelle strukturer og sentralbankene ser på digitale valutaer som en del av fremtiden for pengesystemet. Utviklingen gir også et innblikk i hvordan kryptovalutaer og CBDCer kan bidra til å forme fremtiden for global handel og økonomi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display