Hva er

Hva er Automatiserte Markedmaker

Hva er Automatiserte Markedmaker

  1. Hva er Automatiserte Markedmaker. Direkte oversatt til norsk, blir ordet markedskaper. Hvordan fungerer AMMs? AMMs bruker likviditetsbassenger der brukere kan sette inn kryptovaluta for å tilby likviditet. Disse bassengene bruker deretter algoritmer for å sette tokenpriser basert på forholdet mellom eiendeler i bassenget. Når en bruker ønsker å handle, bytter de en token mot en annen direkte gjennom AMM. Med priser bestemt av bassengets algoritme.
  2. Hva er fordelene med å bruke AMMs? Likviditet: AMMs kan gi kontinuerlig likviditet for et bredt spekter av eiendeler. Noe som gjør det enklere å handle mindre populære kryptovalutaer.

Tilgjengelighet: Enhver kan tilby likviditet til AMMs og delta i handel, ofte med lavere gebyrer sammenlignet med tradisjonelle børser.

Desentralisering

AMMs opererer ofte uten sentraliserte mellommenn, noe som gir større autonomi og kontroll til brukerne.

  1. Hvilke AMMs er populære? Noen av de kjente AMMs inkluderer Uniswap, SushiSwap, PancakeSwap og Balancer. Hver av dem har sine unike funksjoner og støttede eiendeler.
  2. Støtter AMMs fiat-til-krypto-handel? AMMs fasiliteter primært handel med kryptovaluta til kryptovaluta. For å handle med fiatvaluta. Må brukere vanligvis gå gjennom en sentralisert børs eller andre tjenester for å konvertere fiat til kryptovaluta før de samhandler med AMMs.
  3. Hva er fremtiden for AMMs i kryptosystemet? AMMs har spilt en betydelig rolle i DeFi (Desentralisert Finans) -området, og populariteten deres kan fortsette å vokse. De kan utvide støtten til flere eiendeler, tilby nye funksjoner og integrere med andre DeFi-protokoller, bidra til pågående desentralisering og innovasjon innen kryptosystemet.

Automatiserte markedsskapere

Forklaring av automatiserte markedsskapere Automatiserte markedsskapere (AMMs). Tillater handel med digitale eiendeler uten tillatelse og automatisk ved å bruke likviditetsbassenger i stedet for en tradisjonell markedsplass med kjøpere og selgere. På en tradisjonell børsplattform tilbyr kjøpere og selgere ulike priser for en eiendel. Når andre brukere finner en oppført pris akseptabel, utfører de en handel, og den prisen blir eiendelens markedspris. Aksjer, gull, eiendom og de fleste andre eiendeler stoler på denne tradisjonelle markedstrukturen for handel. Imidlertid har AMMs en annen tilnærming til å handle med eiendeler.

Finansielt verktøy

AMMs er et finansielt verktøy unikt for Ethereum og desentralisert finans (DeFi). Denne nye teknologien er desentralisert, alltid tilgjengelig for handel. Og er ikke avhengig av den tradisjonelle interaksjonen mellom kjøpere og selgere. Denne nye metoden for utveksling av eiendeler inkarnerer idealene til Ethereum, krypto og blockchain-teknologi generelt. Ingen enhet kontrollerer systemet, og hvem som helst kan bygge nye løsninger og delta.

Likviditetsleverandører

Likviditetsbassenger og likviditetsleverandører Likviditet refererer til hvor enkelt en eiendel kan konverteres til en annen eiendel. Ofte en fiatvaluta, uten å påvirke markedsprisen. Før AMMs kom inn i bildet, var likviditet en utfordring for desentraliserte børser (DEXs) på Ethereum. Som en ny teknologi med et komplisert grensesnitt. Var antallet kjøpere og selgere lite, noe som betød at det var vanskelig å finne nok mennesker villige til å handle regelmessig. AMMs løser dette problemet med begrenset likviditet ved å opprette likviditetsbassenger og tilby likviditetsleverandører insentiv til å tilføre disse bassengene med eiendeler. Jo flere eiendeler i et basseng og jo mer likviditet bassenget har, desto enklere blir handel på desentraliserte børser.

AMM-plattformer

På AMM-plattformer, i stedet for å handle mellom kjøpere og selgere, handler brukere mot en pott med tokens – en likviditetsbasseng. Ved kjernen er et likviditetsbasseng en delt pott med tokens. Brukere tilfører likviditetsbassenger med tokens, og prisen på tokens i bassenget bestemmes av en matematisk formel. Ved å justere formelen kan likviditetsbassenger optimaliseres for ulike formål.

ERC-20-tokens

Enhver med internettilkobling og besittelse av hvilken som helst type ERC-20-tokens kan bli en likviditetsleverandør ved å tilføre tokens til en AMMs likviditetsbasseng. Likviditetsleverandører tjener vanligvis et gebyr for å tilføre tokens til bassenget. Dette gebyret betales av handelsmenn som samhandler med likviditetsbassenget. Nylig har likviditetsleverandører også kunnet tjene avkastning i form av prosjekttokens gjennom det som kalles «yield farming».

Konstantproduktformel AMMs har blitt en primær måte å handle eiendeler på i DeFi-økosystemet, og det hele startet med en bloggpost om «on-chain market makers» av Ethereum-grunnleggeren Vitalik Buterin. Den hemmelige ingrediensen til AMMs er en enkel matematisk formel som kan ta mange former. Den mest vanlige ble foreslått av Vitalik som:

tokenA_balance(p) * tokenB_balance(p) = k

og popularisert av Uniswap som:

x * y = k

Konstanten, representert av «k», betyr at det er en konstant balanse av eiendeler som bestemmer prisen på tokens i et likviditetsbasseng. For eksempel. Hvis en AMM har ether (ETH) og bitcoin (BTC), to volatile eiendeler, hver gang ETH kjøpes, går prisen på ETH opp fordi det er mindre ETH i bassenget enn før kjøpet. Tilsvarende går prisen på BTC ned fordi det er mer BTC i bassenget. Bassenget forblir i konstant balanse, der den totale verdien av ETH i bassenget alltid vil være lik den totale verdien av BTC i bassenget. Bare når nye likviditetsleverandører deltar, vil bassenget utvides i størrelse. Visuelt følger prisene på tokens i et AMM-basseng en kurve bestemt av formelen.

Konstante tilstanden

I denne konstante tilstanden av balanse, bringer kjøp av en ETH prisen på ETH opp litt langs kurven, og salg av en ETH bringer prisen på ETH ned litt langs kurven. Det samme skjer med prisen på BTC i et ETH-BTC-basseng. Det spiller ingen rolle hvor volatil prisen blir, det vil til slutt være en tilbakevending til en tilstand av balanse som gjenspeiler en relativt nøyaktig markedspris. Hvis AMM-prisen avviker for mye fra markedsprisene på andre børser, gir modellen handelsmenn insentiver til å dra nytte av prisforskjellene mellom AMM og eksterne kryptobørser til det er balansert igjen.

Den konstante formelen er en unik komponent av AMMs – den bestemmer hvordan de ulike AMMs fungerer.

Variasjoner av automatiserte markedsskapere I Vitalik Buterins opprinnelige innlegg om automatiserte eller on-chain penge­markeder, understreket han at AMMs ikke burde være det eneste tilgjengelige alternativet for desentralisert handel. I stedet måtte det være mange måter å handle tokens på, siden ikke-AMM-børser var avgjørende for å holde AMM-prisene nøyaktige. Det han imidlertid ikke forutså, var utviklingen av ulike tilnærminger til AMMs.

De DeFi-økosystemet utvikler seg raskt, men tre dominerende AMM-modeller har dukket opp: Uniswap, Curve og Balancer.

Likviditetsbasseng

Uniswaps pionerteknologi lar brukere opprette et likviditetsbasseng med hvilket som helst par ERC-20-tokens med en 50/50-forhold, og har blitt den mest varige AMM-modellen på Ethereum.

Curve spesialiserer seg på å lage likviditetsbassenger med lignende eiendeler, som stablecoins, og tilbyr derfor noen av de laveste satsene og mest effektive handlene i bransjen samtidig som de løser problemet med begrenset likviditet.

Balancer strekker grensene for Uniswap ved å tillate brukere å opprette dynamiske likviditetsbassenger med opptil åtte forskjellige eiendeler i hvilken som helst forhold, og utvider dermed AMMs fleksibilitet.

Selv om automatiserte markedsskapere utnytter en ny teknologi, har iterasjoner av den allerede vist seg å være et essensielt finansielt instrument i det raskt utviklende DeFi-økosystemet og et tegn på en modnende bransje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display