Hva er

Hva er API

Hva er API

Hva er API. Et applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API) representerer en samling av programmeringskoder som utfører oppgaver som dataforespørsler, behandling av svar, og overføring av instruksjoner mellom ulike programvareplattformer. Den utbredte bruken av APIer finner sted innenfor ulike bransjer og kontekster for å tilby datatjenester.

APIer har vokst i popularitet, spesielt blant selskaper som Meta (tidligere Facebook), Amazon, SalesForce, og mange flere. Disse selskapene har etablert egne APIer, som gir andre selskaper tilgang til deres tjenester uten behov for fullstendig migrering til deres økosystem. Dette fenomenet har ledet til utviklingen av det som noen eksperter omtaler som «API-økonomien» – en modell som styrker selskapenes bunnlinje ved å forbedre interoperabilitet og skape nye systemer basert på eksisterende infrastruktur.

Innen finansmarkeder og handel kan APIer brukes til å opprette forbindelse mellom automatiserte handelsalgoritmer og handelsmeglernes plattformer. Dette muliggjør henting av sanntidskurs og prisdata, samt utførelse av elektroniske handler.

Viktige punkter

  • Et applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API) etablerer en online forbindelse mellom en datatilbyder og en sluttbruker.
  • Innen finansmarkeder muliggjør APIer forbindelse mellom handelsalgoritmer eller modeller og en børs og/eller en meglerplattform.
  • En API er avgjørende for implementering av automatiserte handelsstrategier.
  • Flere meglere tilbyr nå sine plattformer gjennom APIer.

Definisjon

Definisjon og Betydning av API-nøkler En applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API)-nøkkel er en kode som brukes til å identifisere og autentisere en applikasjon eller bruker. API-nøkler er tilgjengelige gjennom plattformer, for eksempel en hvitmerket intern markedsplass. De fungerer også som en unik identifikator og gir en hemmelig token for autentiseringsformål.

API-er er grensesnitt som hjelper til med å bygge programvare og definerer hvordan ulike programvarestykker samhandler med hverandre. De kontrollerer forespørsler som sendes mellom programmer, hvordan disse forespørslene blir gjort, og dataformatene som brukes. De brukes vanligvis i applikasjoner og nettsider for tingenes internett (IoT). Les her for og vite mer om hvordan IoT og Blockchain fungerer sammen. for å samle og behandle data eller for å muliggjøre at brukere legger inn informasjon. For eksempel kan brukere få en Google API-nøkkel eller YouTube API-nøkler, som er tilgjengelige gjennom en API-nøkkelgenerator.

En API-nøkkel sendes av en applikasjon, som deretter kaller API-en for å identifisere brukeren, utvikleren eller programmet som forsøker å få tilgang til en nettside. Den kan bidra til å bryte ned utviklingsbarrierer og vil vanligvis bli fulgt av en rekke tilgangsrettigheter som tilhører API-en nøkkelen er assosiert med.

API-nøkler

For prosjektautorisasjon API-nøkler brukes i prosjekter for autentisering, for å identifisere brukere og prosjektet selv. API-nøkler gir prosjektet autorisasjon gjennom:

Prosjektidentifikasjon API-nøkler kan brukes til å identifisere et bestemt prosjekt eller programmet som kaller på API-et. Selv om API-nøkler ikke er like sikre som tokenene som gir autentisering, hjelper de med å identifisere prosjektet eller programmet som gjør kallet. Dette sikrer at de også kan brukes til å tilordne bruksinformasjon til et bestemt prosjekt og avvise uautoriserte tilgangsforespørsler.

Prosjektautorisasjon API-nøkler brukes ofte for å kontrollere at programmet som gjør kallet til API-et, har tilgang til å gjøre det. Autorisasjon vil også sjekke om API-et som brukes i prosjektet, er aktivert.

API-nøkler for autentisering av brukere Autentiseringsordninger brukes til å identifisere den som ber om API-tilgang. Endepunkter eller enheter kan sjekke autentiseringstokenet for å bekrefte at brukeren har tillatelse til å gjøre kallet, mens API-serveren kan bruke informasjonen i autentiseringstokenet for å avgjøre om det skal autorisere en forespørsel.

API-nøkler kan brukes til følgende autentiseringsformål:

Brukerautentisering Dette bekrefter at personen som gjør kallet, er den de hevder å være ved å sjekke eller autentisere brukerens identitet.

Forståelse av Applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt (API)

Med den økende bruken av automatiserte handelssystemer, gir APIer handelsmenn muligheten til å direkte koble sine screeningverktøy med meglerkontoen for sanntidspriser og ordreplassering. Dette er en betydelig endring fra fortiden, der detaljhandelshandlere måtte bruke separate applikasjoner for å identifisere muligheter og plassere handler. Mange detaljhandelsmeglere støtter nå APIer, som gir handelsmenn frihet til å utvikle egne applikasjoner ved hjelp av programmeringsspråk som Python for å utføre handler gjennom meglerens API.

To typer handelsmenn bruker megleres API-er

Tredjepartsapplikasjoner – Mange handelsmenn bruker tredjepartsapplikasjoner som krever tilgang til megleres API-er for prisdata og plassering av handler. For eksempel er MetaTrader en av de mest populære applikasjonene for valutahandel (forex) og krever API-tilgang for å sikre sanntidspriser og plassere handler.

Utviklerapplikasjoner – Et økende antall handelsmenn utvikler egne automatiserte handelssystemer ved hjelp av programmeringsspråk som Python og krever en måte å få tilgang til prisdata og plassere handler. Til tross for de åpenbare fordelene med API-er er det mange risikoer å vurdere. De fleste API-er tilbys gratis til meglerens kunder, men det er tilfeller der handelsmenn kan pådra seg ekstra gebyrer. Det er viktig å forstå disse avgiftene før man bruker API-en.

Handelsmenn bør også være oppmerksomme på eventuelle begrensninger i API-en, inkludert potensialet for nedetid, noe som kan påvirke handelsresultatene betydelig.

Hvor du finner API-er for handelsmenn

De mest populære meglerne som støtter API-tilgang på de tradisjonelle aksje- og futuresmarkedene inkluderer TradeStation, TDAmeritrade og InteractiveBrokers, men mange mindre meglere har utvidet tilgangen over tid. API-er er mer vanlige blant valutameglere, der tredjepartsapplikasjoner og handelssystemer – som MetaTrader – har vært vanlige i mange år.

Mange meglere tilbyr online dokumentasjon for API-ene sine. Utviklere kan finne ut nøyaktig hvordan de skal autentisere seg med API-en, hvilke data som er tilgjengelige for forbruk, hvordan man plasserer ordre gjennom API-en og andre tekniske detaljer. Det er avgjørende å være kjent med disse detaljene før du velger en megler når du leter etter spesifikke funksjoner.

Biblioteker

Noen meglere tilbyr også biblioteker på ulike språk for å gjøre samhandling med API-en deres enklere. For eksempel kan en megler tilby et Python-bibliotek som gir et sett med funksjoner eller metoder for å plassere en handel, i stedet for å måtte skrive egne funksjoner for å gjøre det. Dette kan bidra til å akselerere utviklingen av handelssystemer og gjøre dem mindre kostbare å utvikle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display