Hva er

Hva er en Bitcoin Minibank

Hva er en Bitcoin Minibank

Hva er en Bitcoin Minibank. En Bitcoin-ATM, også kjent som en kryptovaluta-automat. Er en selvstendig kiosk koblet til internett som gir kunder muligheten til å anskaffe bitcoins og andre kryptovalutaer ved å sette inn kontanter. Dette skiller seg fra vanlige minibanker ved at det ikke involverer tradisjonelle banktjenester, men heller blockchain-baserte transaksjoner.

Funksjonaliteten til Bitcoin-ATM

Bitcoin-ATMen opererer ikke som vanlige minibanker; de gir ikke ut kontanter eller håndterer tradisjonelle banktjenester. I stedet fungerer de som kiosker koblet til Bitcoin-nettverket. Dette gir kunder muligheten til å kjøpe kryptovaluta ved hjelp av innsatt kontanter. Brukerne utfører transaksjonene ved å bruke QR-koder, som sikrer at kryptovalutaen overføres til brukerens digitale lommebok på en sikker måte.

Utbredelsen av Bitcoin-ATMer globalt

For tiden er det mer enn 14 000 Bitcoin-ATMer i operasjon rundt om i verden. Disse selvbetjente kioskene gir allmennheten en praktisk måte å kjøpe eller selge kryptovaluta uten involvering av tradisjonelle finansinstitusjoner.

Brukeropplevelse ved Bitcoin-ATMer

Ved bruk av Bitcoin-ATMer kan kjøpere skanne en QR-kode tilknyttet deres personlige bitcoin-lommebokadresse. Dette muliggjør en sømløs overføring av kjøpte mynter. For de uten eksisterende lommebøker, gir maskinene muligheten til å generere en ny. Etter kjøpet vil registreringen av bitcoin vises i kundens digitale lommebok, selv om denne prosessen kan ta noen minutter.

Regulatoriske hensyn og sikkerhet

Bitcoin-ATMer opererer under visse begrensninger, inkludert grenser for innsatte kontanter. I USA må operatører registrere seg hos Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) og overholde anti-hvitvaskingsbestemmelsene i Bank Secrecy Act (BSA).
Avhengig av transaksjonsstørrelsen kan systemet be brukere om å oppgi et mobiltelefonnummer for verifikasjon eller skanne en offentlig utstedt ID, for eksempel et førerkort.

Denne tilnærmingen gir en oversikt over Bitcoin-ATM, og du kan tilpasse og utvide hvert avsnitt basert på dine spesifikke behov og fokusområder.

Bitcoin ATM Gebyrer: En Gjennomgang

Kunder pålegges en tjenesteavgift når de bruker en Bitcoin ATM. Dette gebyret beregnes vanligvis som en prosentandel av transaksjonen i stedet for en fast sum i dollar.. Advarsler fra Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) understreker at disse gebyrene kan være betydelig høye, og valutakursene tilbys kanskje ikke like konkurransedyktig som andre tilgjengelige alternativer.

CoinFlip’s Gjennomsnittsgebyr Bitcoin ATM-operatøren CoinFlip opplyser at deres gjennomsnittsgebyr for kjøp er omtrent 7% høyere enn den gjeldende markedsprisen for Bitcoin.

Bitcoin ATM Plasseringer: Økende Popularitet i USA

Vekst av Bitcoin-ATMer Bitcoin-ATMer har opplevd økende popularitet i USA.
Coin ATM Radar, som vedlikeholder en nettbasert katalog for Bitcoin-ATMer, anslår at det er installert over 9 000 slike kiosker i USA per oktober 2020.

Eierskap og Drift Disse ATMene er mer sannsynlig eid og drevet av selskaper som er spesialisert innen kryptobransjen. I noen tilfeller kan en Bitcoin ATM være drevet av et selskap som tilbyr sin egen handelsplattform eller lommebok. Det kan være krav om at kunder oppretter en konto for å gjennomføre transaksjoner, lignende praksis som i banksektoren.

Flere leverandører

Det finnes flere leverandører av Bitcoin-ATMer rundt om i verden. Disse leverandørene spesialiserer seg på produksjon og distribusjon av kryptovaluta-automater for ulike markeder. Noen av de kjente leverandørene inkluderer:

  1. Genesis Coin: En av de ledende leverandørene med et bredt spekter av Bitcoin-ATMer.
  2. Lamassu: En tidlig aktør i bransjen, kjent for å tilby brukervennlige Bitcoin-ATMer.
  3. General Bytes: Leverandør som tilbyr et mangfold av kryptovaluta-automater med ulike funksjoner.
  4. Coinsource: En av de største Bitcoin-ATM-operatørene i USA, som også tilbyr maskiner til andre markeder.
  5. Bitaccess: En leverandør som tilbyr Bitcoin-ATMer med fokus på brukervennlighet og samsvar med reguleringer.

Det er viktig å merke seg at populariteten og tilgjengeligheten av disse leverandørene kan variere etter region. I tillegg er nye aktører stadig involvert i bransjen, og det er et dynamisk marked med stadig utvikling og innovasjon.

Når kom den første Bitcoin minibanken

Den første Bitcoin-ATMen ble introdusert i 2013. Lamassu, et selskap som spesialiserer seg på Bitcoin-ATMer, var blant de første som lanserte en kryptovaluta-automat. Den første Lamassu-maskinen ble installert i Albuquerque, New Mexico, USA, i oktober 2013. Dette markerte begynnelsen på etableringen av fysiske automater som gir enkel tilgang til kjøp og salg av bitcoins.

Det er verdt å merke seg at mens Lamassu var blant de første, har det vært flere andre aktører som har bidratt til veksten av Bitcoin-ATM-markedet siden den gang. Bransjen har utviklet seg betydelig, med et stadig økende antall maskiner som er distribuert over hele verden for å imøtekomme etterspørselen fra brukere som ønsker en enkel og praktisk måte å håndtere kryptovaluta på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *