Hvem er

Hvem er Arthur Hayes

Hvem er Arthur Hayes

Hvem er Arthur Hayes. Han er født i 1985, står som en amerikansk gründer og tidligere administrerende direktør for den anerkjente kryptobørsen BitMEX. Etter å ha fullført studiene ved Wharton School of Business i 2008, satte Hayes historie som den yngste afroamerikanske kryptomilliardæren. Imidlertid har nylige hendelser ført til juridiske utfordringer.

Juridiske problemer: I 2022 erklærte Hayes seg skyldig i brudd på den amerikanske Bank Secrecy Act. Konsekvensen? Seks måneder med husarrest, to års prøvetid og en betydelig bot på 10 millioner dollar. Denne juridiske saken legger til et kontroversielt kapittel i Hayes’ ellers glansfulle karriere.

Tidlig liv og utdanning

Født i Detroit, Michigan, til foreldre i middelklassen ansatt av General Motors, begynte Hayes’ reise i en beskjeden setting. Han gikk på Nichols School i Buffalo, New York, viste frem sin idrettslige dyktighet i tennis og langdistanseløping på varsity-nivå. Han ble uteksaminert som nummer to i klassen i 2004, og Hayes’ familie flyttet til Buffalo i jakten på et miljø som fremmet både akademisk og idrettslig vekst.

Hans mor, Barbara Hayes, understreket Nichols School’s avgjørende rolle. Som ga den nødvendige rammen, stimulansen og til og med et stipend for sønnens blomstrende utdannelsesreise. Hayes etablerte på sin side stipender for å tilby andre en lignende utdanningsopplevelse.

Akademiske prestasjoner

Hayes fullførte sin bachelorgrad i økonomi og finans ved det prestisjefylte Wharton School of Business ved University of Pennsylvania i 2008. Denne solide utdannelsesgrunnlaget la grunnlaget for hans fremtidige bestrebelser innen finans og kryptovaluta.

Internasjonale eventyr

Etter endt utdanning utvidet Hayes horisontene og bodde i Singapore, og beriket dermed sin forståelse av det globale finanslandskapet. Denne internasjonale eksponeringen spilte en avgjørende rolle i å forme hans perspektiver på kryptoindustrien.

Vevd teppe

Arthur Hayes’ liv er et vevd teppe av akademiske prestasjoner, idrettslig dyktighet og entreprenørielle triumfer. Imidlertid understreker de nylige juridiske implikasjonene kompleksitetene innenfor kryptorelaterte sfærer. Mens han navigerer gjennom dette utfordrende kapittelet, forblir Hayes’ reise fra Detroit til de øvre sfærer av kryptoverdenen en fengslende fortelling med både triumfer og prøvelser.

Deutsche Bank og Citigroup

Arthur Hayes flyttet til Hongkong i 2008 for å starte sin karriere innen investeringsbank. Han arbeidet for Deutsche Bank fra 2008 til 2011 som aksjederivathandler og jobbet deretter for Citigroup i fem år. Hayes fungerte som leder av ETF-markedet for begge selskapene.[11] I 2011 forlot Hayes Deutsche Bank og begynte å arbeide som Delta One trader for Citibank i Hongkong.[12] I 2013 ble han sagt opp.[5]

Deutsche Bank

Arthur Hayes begynte sin karriere i investeringsbank i Hongkong i 2008, hvor han arbeidet som aksjederivathandler for Deutsche Bank i perioden 2008-2011. Rollen hans involverte betydelig erfaring med aksjederivater og markedet.

Citigroup

Etter tiden i Deutsche Bank tok Hayes fatt på et femårige eventyr med Citigroup. Han tok på seg rollen som leder av ETF-markedet for begge selskapene, og dette ga ham en betydelig innflytelse innen dette spesifikke finansområdet.

Overgang til Citibank

I 2011 byttet Hayes beite og begynte å arbeide som Delta One trader for Citibank i Hongkong. Denne overgangen markerte et skifte i hans faglige fokus, og han fortsatte å bringe sin ekspertise til denne nye kapasiteten.

Laid Off i 2013

Tro mot karriereskifter ble Hayes dessverre sagt opp i 2013. Dette var en utfordrende periode i hans yrkesliv, og det indikerer de uforutsigbare svingningene som ofte følger med finansbransjen.

BitMEX: Kryptoentreprenøren Arthur Hayes

Arthur Hayes, sammen med Ben Delo og Samuel Reed, medgrunnla kryptobørsen BitMEX i 2014 da han var 28 år gammel.[13][14] BitMEX vokste til å bli en av verdens største børser for derivater av virtuelle valutaer.[15] I 2021 var gjennomsnittlig daglig handelsvolum over 2 milliarder dollar.[16]

Filantropiske Bidrag:

I mars 2019 gjorde Hayes en veldedig gave på 2,24 millioner dollar til Jackie Robinson Foundation (JRF) Scholars-programmet, den største noensinne donert av en alumnus av dette stipendprogrammet.[17][18] I april 2020 kunngjorde han at BitMex’s driftsselskap donerte 2,5 millioner dollar til fire organisasjoner som bekjemper koronapandemien.[19]

Historisk Crypto-milliardær

Hayes ble rapportert som den yngste afroamerikanske kryptomilliardæren i historien. Hans rolle i å grunnlegge og lede BitMEX bidro betydelig til denne bemerkelsesverdige prestasjonen.

Offentlig Debatt og Kritikk

I juli 2019 deltok Hayes i en offentlig debatt der Nouriel Roubini kalte ham en «snikete feiging». Og ba ham om å «holde kjeft».[20] Senere samme måned skrev Roubini: «Crypto shitcoin-land. Er fullt av clueless, dumb financially illiterate ignorami who don’t even get it when you make fun of them. No wonder, as their heads are clogged into stinking cesspools of 1000s shitcoins. Dette reflekterer den intense kritikken og polariseringen i kryptomiljøet.

Bank Secrecy Act-brudd

Anklage og Påstander: I oktober 2020 ble Hayes og hans partnere siktet av det amerikanske justisdepartementet.[22] Anklagene i saken (USA mot Hayes et al) hevdet at Hayes og hans partnere ikke registrerte selskapet i USA, til tross for ‘tusenvis av kunder basert i USA’. CFTC hevdet at de ulovlige operasjonene muliggjorde hvitvasking av penger i strid med Bank Secrecy Act.[23] BitMEX var den første kryptobørsen som ble siktet under Bank Secrecy Act. Lover krever rapportering av transaksjoner over 10 000 dollar, kjent som Know Your Customer (KYC)-informasjon.

Hayes’ Avgang

I oktober 2020 trakk Hayes seg som leder for BitMex, og Alexander Hoptner overtok som administrerende direktør.[14][7][24]

Forlik

I april 2021 overga Hayes seg til amerikanske myndigheter på Hawaii og ble løslatt mot kausjon.[22] Ifølge en artikkel publisert i Financial Insight Zambia Limited den 9. februar 2021. Var Hayes’ påståtte forbrytelse at han nektet CFTC tilgang til kontoinformasjonen til Bitmex-kunder.[7] USA-borgere brukte Virtual Private Network (VPN-kontoer) for å opprette BitMex-kontoer. BitMEX-plattformen var ikke registrert i USA eller den kanadiske provinsen Quebec. Noe som gjorde det ulovlig for borgere derfra å bruke plattformen. Borgere kunne skjule sine steder ved å bruke VPN-nettverk.[25][26] En artikkel publisert i Wall Street Journal den 10. august 2021. Sa at det var inngått et forlik mellom BitMEX og CFTC. BitMEX gikk med på å betale en bot på 100 millioner dollar for å løse saken, uten å innrømme eller benekte anklagene.[27][28]

Skyldig og Straff

Den 24. februar 2022. Erklærte Hayes, sammen med medgrunnleggerne Benjamin Delo og Samuel Reed, og Gregory Dwyer, seg skyldig i. «Forsettlig unnlatt å etablere, implementere og opprettholde et anti-hvitvaskingsprogram («AML») på BitMEX.» På grunn av at Hayes var førstegangsforbryter med en omfattende historie med veldedig arbeid. Anbefalte prøvetjenesten en straff på to års prøvetid uten fengsel.[22] Hayes ble dømt til seks måneders husarrest med to års prøvetid. Han gikk også med på å betale en bot på 10 millioner dollar, som representerer hans økonomiske gevinst fra forbrytelsen.[28]

Hvor mye er han verdet

Per juli 2023 ble Hayes’ formue anslått til å være over 550 millioner dollar. Basert på hans offentlige lommebok, private investeringer og inntekter fra grunnleggelsen av BitMEX siden 2013. Kildet: buybitcoinbank

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display