Krypto Nyheter

Nordkoreanske hackere stjal 600 millioner dollar i krypto i 2023

Nordkoreanske hackere stjal 600 millioner dollar i krypto i 2023

Nordkoreanske hackere stjal 600 millioner dollar i krypto i 2023. Ifølge ny rapport fra TRM Labs stjal hackere tilknyttet Nord-Korea minst 600 millioner dollar i kryptovaluta i 2023. Ytterligere angrep utført de siste dagene i fjor. Kan, hvis det bekreftes at det var Nord-Korea som sto bak, øke dette totalbeløpet til rundt 700 millioner dollar.

Nord-Korea var ansvarlig for nesten en tredjedel av alle midler stjålet i kryptoangrep i fjor. Til tross for en reduksjon på 30% fra det 850 millioner dollar store byttet i 2022.

Angrepene utført av Nord-Korea var i gjennomsnitt ti ganger mer skadelige enn de som ikke var knyttet til landet. Nesten 3 milliarder dollar i kryptovaluta har gått tapt til trusselaktører knyttet til Pyongyang siden 2017. Nord-Korea gjennomfører nesten alle sine angrep ved å kompromittere private nøkler og seedphrase, som er kritiske sikkerhetselementer i digitale lommebøker. Hackerne overfører de digitale eiendelene til ofrenes lommebøker som kontrolleres av nordkoreanske operatører. De byttes deretter hovedsakelig ut mot USDT eller Tron og konverteres til hard valuta ved hjelp av høyt volum OTC-meglere.

Diagram fra trmlab

Nordkoreanske hackere stjal 600 millioner dollar i krypto i 2023 - Diagram_valutaen

Hvitvasking av penger

Nord-Koreas metoder for hvitvasking av penger utvikler seg stadig for å unngå press fra internasjonalt lovhandhevingsorgan. Etter at USA-sanksjoner og håndhevelsesaksjoner rettet seg mot Tornado Cash og ChipMixer. Dens tidligere favoriserte obfuskasjonsplattformer – vendte Nord-Korea seg til en annen mikser det allerede hadde begynt å bruke, BTC-tjenesten Sinbad. Etter at Sinbad ble sanksjonert av OFAC i november 2023, fortsatte Nord-Korea å utforske andre hvitvaskingsverktøy.

Med nesten 1,5 milliarder dollar stjålet bare de siste to årene. Krever Nord-Koreas hackingferdigheter kontinuerlig årvåkenhet og innovasjon fra bedrifter og regjeringer. Til tross for betydelige fremskritt innen cybersikkerhet blant børser og økt internasjonalt samarbeid for å spore og gjenopprette stjålne midler. Er det sannsynlig at 2024 vil se ytterligere forstyrrelser fra verdens mest produktive cyber-tyv. Les også om Hvordan lagre passordene sikkert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *