Krypto NyheterKryptovaluta

Sør-Korea Vurderer Krypto Kjøpsforbud med Kredittkort

Sør-Korea Vurderer Krypto Kjøpsforbud med Kredittkort

Sør-Korea Vurderer Krypto Kjøpsforbud med Kredittkort. Finanstilsyn (FSC) har nylig foreslått en drastisk endring i reguleringen av kryptovaluta i landet. I følge den siste uttalelsen fra FSC er det planer om å innføre et forbud mot bruk av kredittkort for å kjøpe kryptovaluta. Dette initiativet kommer som en respons på bekymringer knyttet til den potensielle ulovlige utstrømningen av nasjonale midler til utlandet.

Den spesifikke bekymringen som FSC har uttrykt, dreier seg om kortbetalinger på utenlandske virtuelle eiendomsutvekslinger. Regulatoren er opptatt av å forhindre at nasjonale midler flyter ut ulovlig til utlandet gjennom disse transaksjonene. For å oppnå dette foreslår FSC å inkludere kryptovalutavekslinger i listen over tjenester som er forbudt for kredittkortbetalinger.

Kunngjøring

I en kunngjøring fra FSC torsdag ble det understreket at målet med dette forbudet er å begrense utstrømningen av utenlandsk valuta og hindre mulig hvitvasking av penger. Finanstilsynet oppfordrer nå organisasjoner og enkeltpersoner til å gi sine kommentarer og innspill om forslaget innen 13. februar.

Dette siste forslaget kommer bare en måned etter at FSC la frem nye regler for å beskytte brukerne av kryptovalutavekslinger. Disse reglene krever at børsene lagrer minst 80% av kundenes innskudd i kalde lommebøker, som er krypto-lommebøker som ikke er permanent online og dermed mindre sårbare for hacking. I tillegg må børsene betale gebyrer til kundene for bruken av innskuddene deres, noe som markerer et forsøk på å styrke forbrukerbeskyttelse og sikkerhet i kryptomarkedet.

Foreslåtte endringen

Den foreslåtte endringen i kredittkortbruk for kryptokjøp, kombinert med tidligere initiativer for å beskytte brukerne, signaliserer en tydelig intensjon fra FSC om å skape et tryggere og mer regulert miljø for kryptohandel i Sør-Korea. Det gjenstår å se hvordan markedet og interessenter vil reagere på dette forslaget i løpet av den pågående kommentarperioden.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *