Hva er

Hva betyr HODL

Hva betyr HODL

Hva betyr HODL. Utrykket, HODL, som stammer fra en feilstavelse av «hold,» er knyttet til å urokkelig beholde kryptovalutaer som Bitcoin. Det er synonymt med «hold fast for kjære liv» i kryptosamfunnet.

Dette uttrykket oppstod fra en Bitcointalk-post i 2013, kjennetegnet av en skrivefeil. Midt i Bitcoin’s prisvolatilitet det året, som nådde over 950 dollar i desember fra 130 dollar, i april, oppfordret posten brukere til ikke å selge og understreket at de forpliktet seg til å «hodle»

Uttrykket «HODL» stammer fra en feilstavelse av ordet «hold,» spesielt i sammenheng med å kjøpe og beholde Bitcoin og andre kryptovalutaer. Innenfor kryptosamfunnet har det også blitt synonymt med uttrykket «hold fast for kjære liv.»

Opprinnelse HODL

Opprinnelsen til dette uttrykket kan spores tilbake til en nettbasert post på Bitcointalk-forumet i 2013, der en skrivefeil førte til opprettelsen av «HODL.» I løpet av denne perioden opplevde verdien av Bitcoin betydelig volatilitet, og den steg fra litt over 130 dollar i april til over 950 dollar i begynnelsen av desember 2013.

Historisk bildet

Hva betyr HODL - historisk bildet_valutaen

Foruminnlegget

I foruminnlegget rådet forfatteren medlemmene til å avstå fra å selge og uttrykte sitt engasjement for «hodling».

Hovedpunkter:

  • HODL, et uttrykk i kryptoslang, indikerer en strategi med å kjøpe og beholde eiendeler på ubestemt tid.
  • Det antyder å avstå fra å selge under markedsnedgang eller perioder med volatilitet.
  • Av og til tolkes det som «hold fast for kjære liv.»
  • Uttrykket oppstod fra en skrivefeil i ordet «holding» som «hodling» i et nettforuminnlegg i 2013.
  • I dag fungerer det som en grunnleggende prinsipp for mange entusiaster og troende innen Bitcoin og kryptovalutaer.

Hvem Sa HODL Først

Identiteten til personen som utilsiktet skapte begrepet «HODL» er ukjent. Den opprinnelige feilstavingen skjedde i et innlegg av brukeren «GameKyuubi» på Bitcointalk.org-forumet klokka 10:03 UTC den 18. desember 2013.

Hva er HODLING

Klokka 10:03 UTC den 18. desember postet Bitcointalk forumbrukeren GameKyuubi en påstått beruset, halvveis sammenhengende, full av skrivefeil, rant om brukerens dårlige handelsferdigheter og beslutning om å bare holde på Bitcoin fra det tidspunktet av:

«I AM HODLING» – jeg skrev tittelen feil to ganger fordi jeg visste det var feil første gang. Fortsatt feil. Uansett,» skrev GameKyuubi om den nå kjente feilstavingen av «holding.» «HVORFOR HOLDER JEG? JEG SKAL FORTelle DEG Hvorfor,» fortsatte han. «Det er fordi jeg er en dårlig trader, og JEG VET AT JEG ER EN DÅRLIG TRADER. Ja, dere gode tradere kan se toppene og bunnene hit pat piffy wing wong wang akkurat som det og tjene en million dollar, selvfølgelig, ingen problem, bro.»

Forskjellen Mellom HODL og En Kjøp og Hold Strategi

Det er ingen forskjell mellom å HODLe en kryptovaluta og å bruke en kjøp-og-hold-strategi. Akkurat som du kan HODLe en aksje gjennom volatilitet fordi du tror på selskapets fremtidige suksess, kan du på samme måte holde på en kryptovaluta i en ubestemt periode, gjennom ulike prisendringer, fordi du tror at mynten vil gjøre det bra i fremtiden.

HODL Coin

HODL ($HODL) er en kryptovaluta som fikk sitt navn basert på populariteten til «HODL» som et uttrykk i kryptosamfunnet. HODL-tokenet opererer ved hjelp av Binance Smart Chain, og eiere av HODL-token kan tjene Binance Coin-belønninger.

Kan du HODL aksjer

Selv om HODLing ofte assosieres med kryptoinvestorer, er den kjøp-og-hold investeringsstrategien den representerer ikke begrenset til krypto. Mange aksjeinvestorer praktiserer «HODLing», beholder investeringene sine over lengre perioder. Mens aksjepriser generelt viser mindre volatilitet sammenlignet med krypto, kan de som velger en kjøp-og-behold-tilnærming i aksjer dra nytte av langsiktig prisvekst med betydelig mindre prisfluktuasjoner.

Bearmarkedet

GameKyuubi konkluderte med at det beste valget var å holde, siden «Du selger bare i en bearmarkedet hvis du er en god dags trader eller en illusjonert nybegynner. De som er imellom holder. I et nullsumspill som dette kan tradere bare ta pengene dine hvis du selger.» Han innrømmet deretter at han hadde drukket litt whiskey og reflekterte kort over stavingen av whisk(e)y.

Innen en time hadde «HODL» blitt en meme. I begynnelsen refererte memene som ble laget til de episke kampfilmene 300 og Braveheart, men nå svirrer det utallige HODL-memer rundt på internett. Mange HODL-memer refererer nå til Game of Thrones’ Hodor.

Fakta

Prisene på Bitcoin og andre kryptovalutaer er beryktet for sin volatilitet, men HODLere ser bort fra selv betydelige pris svingninger. De holder enkelt og greit på.

Strategi

HODLING som en strategi og retningsgivende filosofi: HODL, som står for «hold on for dear life,» har blitt et mantra blant kryptoentusiaster og betegner en langsiktig tilnærming til kryptoinvesteringer. Denne tilnærmingen gjenspeiler GameKyuubis begrunnelse i det opprinnelige innlegget om at nybegynnere sannsynligvis vil ødelegge forsøkene sine på å time markedet og bør bare holde på myntene sine.

For tilhengere av kryptovalutamaksimalisme representerer HODL mer enn bare en strategi for å håndtere FOMO (Fear of Missing Out), FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) og andre følelser som kan redusere profitt. Langsiktige krypto-HODLere holder på investeringene sine fordi de tror at kryptovalutaer til slutt vil erstatte statlig utstedte fiat-valutaer som grunnlaget for alle økonomiske strukturer. Hvis det skulle skje, ville valutakursene mellom kryptovalutaer og fiat-penger bli irrelevant for kryptoinnehavere.

Som forventet fanger en meme denne HODL-maksimalistiske filosofien best. Neo fra The Matrix spør Morpheus: «Prøver du å fortelle meg at jeg kan handle Bitcoinen min for millioner en dag?» Morpheus svarer: «Nei Neo, jeg prøver å fortelle deg at når du er klar… vil du ikke trenge å gjøre det.»

Når du skal HODL

I tråd med disse prinsippene er den optimale tiden for å engasjere seg i HODLing kontinuerlig – nå og for alltid. En hengiven troende ville urokkelig beholde tokenene sine, selv i møte med markedsfall eller økt volatilitet. HODLing blir en ideologisk overbevisning om den langsiktige potensialet til blockchain-teknologi, kryptovalutaer og fellesskapene som har dannet seg rundt dem.

HODL Coin

Begrepet «HODL» kan også referere til en DeFI-token på Binance Smart Chain (BSC) kjent som HODL Coin (SHODL), lansert i mai 2021. Liksom sitt navnebror oppfordrer HODL Coin brukere til å beholde tokenene sine for belønninger i Binance Coin (BNB) som distribueres hver tredje dag. Disse belønningene stammer fra skatter pålagt brukertransaksjoner, inkludert salg, kjøp eller overføring av HODL-tokens. Skattebeløpet konverteres til BNB-tokens, og en prosentandel av gevinstene redistribueres til brukere fra den kollektive likviditetspuljen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *