BlockchainKrypto NyheterKryptovaluta

EU Styrker Innsatsen mot Hvitevasking av Penger i Kryptosektoren

EU Styrker Innsatsen mot Hvitevasking av Penger i Kryptosektoren

EU Styrker Innsatsen mot Hvitevasking av Penger i Kryptosektoren. Den europeiske unionen (EU) tar drastiske skritt for å bekjempe hvitvasking av penger og ulovlige økonomiske aktiviteter, spesielt innenfor kryptosektoren. Etter vellykkede forhandlinger mellom EU-statene og Europaparlamentet, har enighet blitt oppnådd om strengere reguleringer for kryptoaktiva, luksusgjenstandshandlere og høye kontanttransaksjoner.

Overblikk over Anti-Hvitvaskingsreguleringen (AMLR)

Anti-Hvitvaskingsreguleringen (AMLR) representerer en omfattende innsats for å bekjempe sanksjonsevasjon og hvitvasking av penger over de 27 medlemsstatene. Her er nøkkelaspektene i det nye regelverket:

1. Felles Regelbok og Tilsynsmyndighet

AMLR etablerer en enhetlig regelbok og innfører en tilsynsmyndighet med ansvar for kryptosektoren. Målet er å effektivisere innsatsen mot hvitvasking av penger og styrke den regulatoriske kontrollen.

2. Kundetilfredshetstiltak for Kryptoselskaper

Kryptoselskaper er nå pålagt å implementere «kundetilfredshetstiltak ved gjennomføring av transaksjoner på €1,000 ($1,090) eller mer.»

3. Risikohåndtering med Selvbetjente Lommebøker

Rammeverket tar sikte på å håndtere risikoene knyttet til transaksjoner med selvbetjente lommebøker og introduserer tiltak for å minimere potensielle utfordringer i dette området.

4. Spesielle Kontroller for Grensekryssende Transaksjoner

Tjenesteleverandører av kryptoaktiva som gjennomfører transaksjoner på tvers av forskjellige land vil være gjenstand for spesielle kontroller. Dette inkluderer overvåking av forretningsforbindelser til formuende enkeltpersoner for å forhindre ulovlige aktiviteter.

5. Styrking av Finansielle Etterretningsenheter

Finansielle etterretningsenheter får utvidede fullmakter, noe som gir dem raskere tilgang til avgjørende økonomisk og administrativ informasjon, som skatteinformasjon, fryste eiendeler og overføringer av kryptovaluta.

Gjennomføring og Lovgivningsprosess

Den midlertidige AML-loven er en del av Markeder for Kryptoaktiva-reguleringen (MiCA) foreslått den 20. juli 2021, som vil regulere kryptomarkeder over alle EU-medlemsstater. Endelig godkjenning fra Europaparlamentet og hver medlemsstat kreves for at loven skal tre i kraft.

I lys av bekymringene for potensielle inngrep i personvernforbedrende kryptoverktøy, er det forsøkt å finne en balanse. EU Crypto Initiative oppfordret lovgivere til å enten fjerne begrensninger på personvernsbevarende verktøy eller tydelig skille mellom forbudte anonyme høyrisiko-kontoer og høyrisiko-anonymiserende instrumenter.

For å øke gjennomsiktigheten krever reglene registrering av den endelige eller reelle eieren av alle utenlandske enheter som eier eiendom i EU. Denne bestemmelsen gjelder tilbakevirkende kraft fra januar 2014. Kildet. Reuters

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display